Černej Anděl

Černej Anděl
A přišel smutně černej Anděl k pobřeží,jeho krok to tíha jest z olova a pro tvorstvo záhuba. Jak ho v srdci tíží a srdce přitom láskou krvácí. Za ním jen smrt a neštěstí se jen šklebí. Ach - člověče, člověče, proč si nedáš už říct.

07. 04. 2006
0
0
517
Smíšené verše

Mládě

Mládě
Tvé oči černé, jak had chladné jsou,to jiskérky zla nebo radostí v tom jsou.
Jsi štíhlá jak užovka, ale dravá jako ještěrka. Jsi zkrátka lidská neposedná opička.
Co se v tobě všecko zplodilo, co živlu se v tvém těle usadilo.

04. 04. 2006
0
0
661
Smíšené verše

Uzavřen

Uzavřen
Jen samý beton sklo člověk míjí,asfalt pod nohama do chodidel tlačí. To jde člověk přece v městě ulicí,kde se něha s láskou dnes ztrácí.
Kde je ta krása, co se dříve nacházela, kam jsi jí schoval v srdci svém. Ty, co si říkáš člověk moudrý, ale jen snad pro sebe.

04. 04. 2006
0
0
602
Smíšené verše

Apokalypsa

APOKALYPSA
Jen maska škraboška se ve větru točí, jak dobře je, že nemá lidskou tvář a žádné oči. Jen větřík si zlehoučka s ní pohrává v tom povětří. A modrá planeta se přitom pomalu točí podle své osy v té sluneční soustavě,co deset planet jak prstíků lidských. A tak hledím na tu škrabošku a mám smutno z toho všeho v duši.

04. 04. 2006
0
0
510
Smíšené verše

Vagónek

Vagónek
Jen se mnou pojeď človíčku a příjemnou cestu přitom měj v metříčku. Já jsem z dopravy jako blesk, co Tě přiveze tam, co Tě čeká Tvůj svět. Tak se u mně ve vagónku posaď a jako řádný občan se taky chovej. Já Tě na oplátku vždy včas všude dovezu.

04. 04. 2006
0
0
714
Smíšené verše

Růst

Růst
Tvé rty, to nalité lístky růže červené,jak dvě půlky mandarinky šťavnaté, co samy bez řeči říkají, vem si mě.
Tvé oči v sobě dívčí zvědavost mají,co žádné s chlapcem milování neznají. Jen sem - tam při řeči kmitají, až se v nich jiskřičky zvědavostí, touhou,ale i strachem třepetají.
To bojují s tvou dušičkou nepokojnou,co má strach, ale už tě tělo tvé zrazuje a nedá ti pokoje.

04. 04. 2006
0
0
472
Smíšené verše

Dušička

Dušička
Den za dnem přichází,den za dnem se i v člověkuláska buď ztrácí nebo znova nachází.
Jak zlehoučka ta láska nečekaně do srdce vchází. Že než i člověk postřehne, tak srdce je něhous ní zaplavené a bolest je z toho opojení,a radost zároveň v očích Tvých.
Jak louka Sluncem zalitáv tom poledním slunku,co nám matka zem vždy na jaře připravilaa všemu tvorstvu s láskou dala.

04. 04. 2006
1
0
480
Smíšené verše

Pohádka

Pohádka
Co pohádek a bájí už řečeno bylo, tam u lesa kouzelného. Co skřítek jahodník usedá v mechu, co oblázek kouzelně je pruhovaný, také k večeru. Tam se pro děcka pohádky rodí, co dospělí dětem k večeru vyprávějí.
To se jako v pohádce ticho zrodí a dětská očka se radostí rozzáří.

04. 04. 2006
0
0
479
Smíšené verše

Cácorka

Cácorka
Den se zrodil a noc zůstala jen zapomenutá,to nám děvčátko po ránu už taky vstává. Jen se opláchne a hned ke stolu jde,to už na ni rohlík s máslem a medem čeká. Však je to cácorka, co nám jen radost dělá.
Už šatičky a punčocháčky s botičkami čekají,až si je vezme děvčátko, co očka jak trnky má.

01. 04. 2006
2
0
826
Smíšené verše

Město snů

Město snů.
Ach Praho: ty město měst, občas lidem českým nazváno i Matkou měst. Co vody Vltavy už tebou proteklo. Každá kapka a proužek vody.

01. 04. 2006
1
0
596
Smíšené verše

Čas

Čas
Už mnoho jar a zim proběhlo v čase mém,co už i šedivý vlas nadělil ten čas na skráně mé. Jaká to rýha na tváři a čele mém je dnes,po tom čase, co měří všem správně a spravedlivě všem.
Co srdce zatoužilo lásky nést, to lidská touha,co i v myšlenkách a rukou svou dokázala zbudovat hnízdečko pro sebe a pokolení své. To vše v čase žití, co se v touze nese po generace,a moudrost předků, jako když v genech se přenáší v tom nekonečném životním čase.

01. 04. 2006
1
0
593
Smíšené verše

Zlo

Zlo
Tak co je vlastně zlo. Kde se bere zlo. Co tu chce. A proč vlastně je.

01. 04. 2006
1
0
754
Smíšené verše

Afrodité

Afrodité
Už dopoledne rozkvetla třešeň a její vůně,krása květu i lásku do duše člověka nese. To bohyně nymfy se probudily a stromyze zimního spánku také vzbudily, vše to k jarnímu květu vehnaly a jen se usmívaly. To bohyně Afrodité se ze spánku probouzía s ní láska, co vchází do lidských srdcí.
A bohové Pothos a Priapos si s lidmi hrají.

01. 04. 2006
1
0
678
Smíšené verše

Amerika

Amerika
Tak zpěv ptáků zazněl nad tím krajem,co jako volný pták jsem se rozletěl. Jako tramp nebo tulák krajem jdu a jejda,narazil jsem v tom Česku na Ameriku.
Co mé oči v tom nespatří a mé srdce nad tímmístem bez lidiček v dušičce jen zazáří. Nikde nikdo se nenachází, jen ta pověst o této oblasti mé srdce k obavám trochu provází.

01. 04. 2006
1
0
543
Vázané verše

Jaro

Jaro
Už i ledy pukají pod vlastní tíhou a tlakem paprsků Slunečních. Už i první skřivánek k obloze vzlétl a Slunko přivítal v letu. Už i srdce lidská se otvírají, lidské pohledy se s láskou a něhou setkávají.
To už jaro volá a v srdci každého tvorečka, že už nový čas nastal, pro lásku a život každého z nás.

01. 04. 2006
0
0
460
Smíšené verše

Popelnice

Popelnice
Už se trochu setmělo na té naší ulici, to lidé už naplnili odpadem i popelnici,jaké to stíny se derou ulicí, jak myši tiše bloudící, ale mají svůj směr a ten jde k popelnici.
Né, to né, to nejsou myši, ale stíny lidí,co vždy z večera navštíví tu popelnici. Jsou to vůbec ještě lidé. Nebo odpadlíci společnosti, co hrabou v té popelnici.

01. 04. 2006
0
0
515
Smíšené verše

Děvka

Děvka
Dnes je den nějak mrazivý a napadl i sníh jak peříčko bílý. To ráno je takto chladivé, protože mě kručí hlady v břiše. A i ulice je prázdná, jak paní domácí bez duše,a můj pasák si v auťáku cigárko vykuřuje, a mě po očku pozoruje.
A tak hledím na tu ulici a na cestu k hranici,zda nepojede už nějaký zákazník.

01. 04. 2006
0
0
539
Smíšené verše

Kolibřík

Kolibřík
Je smutné srdce mé, jak holá dlaň,co tě objímá a nic jiného nemá. Jen duše má Tě s láskou vždy vítá,srdce se přitom jako branka otevírá.
Jak zajiskří v očích mých, když tebe zahlédnu ve dveřích. Jsi jak květ naplněn nektarem.

01. 04. 2006
1
0
634
Smíšené verše
Nahoru