Huňáči IV.



Večer již šlo vše jako po másle. Voják Kóžu pozval na večeři do lepší restaurace apo ní se vydali na pěknou, romantickou procházku. Když se setmělo, navrhl ještě někam zajít. Třeba na nějaké nějaké tiché místo, kde by si mohli dál povídat.

24. 07. 2006
0
0
567
Próza na pokračování

Huňáči III.


Zastihla nás ve veselé náladě nad skleničkami medoviny. Beze slova si přisedla anechala si též nalít. Zpočátku vůbec neměla chuť poslouchat, očem se bavíme. Jen vnímala tu družnou atmosféru mezi námi.

11. 07. 2006
0
0
539
Próza na pokračování

Huňáči II.



Po třech dnech cesty ze statku obývaného vlkodlaky jsme celí utrmácení konečně přibyli domů, do Balmory. Jaká to úleva vrátit se znáročné výpravy apopatřit, že zde zůstalo vše při starém. Zvláště pak nyní, ve válce. Vnaší oblíbené hospůdce stále nalévali medovinu avařili báječnou večeři.

03. 07. 2006
0
0
449
Próza na pokračování

Huňáči I.

Utíkali jsme před neviděnými, co nám síly stačily. Proběhli jsme kolem soch, jež po nás na cestě sem šlehaly blesky, a pak klopýtali po nekonečných schodech vedoucích nahoru k těžkým dveřím. K těm, jež oddělovaly prastaré podzemí od sklepních prostor pod statkem. Až když jimi proběhl poslední z nás a rychle je za sebou zabouchl, mohli jsme se konečně zastavit a vydechnout si.

16. 06. 2006
0
0
661
Próza na pokračování
Nahoru