pohárky

v oblouku do luku propnutýtvořím oblohumočím z nív louhu zabalenýodpařující se, odšroubovanýtěkavýtvořící vrutymísto očílízátkaa jejich prasklá držátkajen takna ochutnánívšichni jsou zvanívšichni prázdníco mají hladové pohárkyco mají jazyk potažený sutíje sedmero chutímýchnavždy zakázanýchopepřím vám chřípíchilli a oregánema listy z lípya pakusnu v postelico má klenbovité tvarya nad ránem se vzbudímstarý.

13. 04. 2008
8
7
610
Smíšené verše

zakroucená

Výběr

Někdy to tlačí zevnitřbije jako když moře šploucháuctívám africkýho bůžkaz obejvákua stěny sou oranžovýmy končetiny dřevěnýmozku jenom lichá půlkav káblíku 5x2 a půl je zimaorosený okna zvýšená teplotavenkovní zeďbílý stěnyjdeš nahá nocíz šumivý pěnyhlavou dolů natečeme krvísváteční kravaty z obojkůutáhneme řemínky třmenyzařezaný do slabinhlava mě bolíjako když se pálí někdo živejnež zhasneš povím tilaskavá slova o prázdném svědomíněkterý dny se nadechuju aněkterý nepořád čekám co mě rozetnepořád pohybuju žílamaco přes kůži jsou zelený a modrýco furt se stahujou dokudnepohltěj samy sebena jehlici roztančení v příslovío čertechspatřil jsem pravdu :jako dva protipólymíjíme se dokoladokolazakroucenou hlavou.

20. 12. 2006
10
8
920
Volné verše

Your Doll

Pro oči potají,pro prstýnky vlasů ježo sebe cinkají- já, v odrazu kalužeještě stále se litujipro marný spánek z listípro krásu z nenávisti své srdce jsem strávil. Něco černého vzedmulo se a ořech mozku praskl na dvě hlavytak tedy stále miluji.

30. 11. 2006
14
15
1276
Vázané verše

Somnabulismus houpací sítě

V benátský kondole
se děje historie
a všech pět kamenných soch
usmálo se když jsi kýchla

14. 11. 2006
10
13
1682
Volné verše

šílená

Ve vaně poraněná vůnětiše odpočívala obklopenarelaxační pěnouvzdychla. Tu noc se řízlao trny ostružin a byla bledá. Tak sledovala obzor. Naposledy.

10. 11. 2006
11
17
1336
Volné verše

bus thief

Výběr

úzká bílá hruď tahle nemoc je v teploměru nahá a rtuťovitáprolétl jsem skleněnými dveřmi a myslel při tom na tebe.
zastávka je sychravá a zběsilé stěrače autobusu by mohly udávat rytmus pianistovi s rozcuchanými vlasy
nervózně teď sleduji obličeje spolucestujících asi něco tuší
musím být opatrný v tomhle městě úsporných zářivek na minimální pohon jsem pašerák lásky a pod kabátem nesu si vzpomínky které by chtěl ukrást úplně každý

06. 11. 2006
14
4
1203
Volné verše

dneska nebudu temnej

Asi jsem nemoca asi jsem krásnýpočasí je nenápadnýzávolám tina pevnou linkupůjdem do kinajá a tyza ruce v tramvajinesnídám, zevlujupo nocích malujuportréty co tě vůbec nepřipomínajale při tom seš na nichnechal jsem si udělatoranžovej přeliva s tebou to ani nehlodal jsem ti krabičku od sireka v ní ztrouchnivělýho broukajenže ty ses neusmálamožná jsi jí dokonce někdeza rohem upustila a nesebralacejtim se divně nalakovanejnasáklej a napuštěnejpotáhlej průhlednou vrstvoujako pláštěnkouschovanej před kapkamai tebounasadim si růžovej bareta budu doufatže mě neseberouloknu si okeny a zavolám tina pevnou linkuže chci tě ramínkopo ramínku.

01. 11. 2006
9
1
872
Volné verše

Casablanca

Seběhni po schodech,dole čekáprobodnutá včelaa hrudník se napíná,neurotickej poseidonpošle ti moře až domůchytrá hlava se mezi oblázky omele něžným proudem až úplně dobělaale není třeba se bát neboťpodle otisků zubůtě nakonec stejně dokážísprávně identifikovatpodobně jako celou tvojismrtv letokruzícha životprovázenýkatastroficky prázdným horoskopemz časopisu Květy.

30. 10. 2006
8
0
880
Volné verše
Nahoru