7 dní pro Natálku

Na Havaji je jedna znejvětších astronomických výzkumných stanic na světě. Má výbornou polohu, vhorách, vysoko nad mraky, všude kolem jasná obloha, perfektní pro umístění největších astronomických teleskopů na světě. Tam to poprvé spatřili. Dalekohledem se to zdálo docela malinké, miniaturní tečka, letící předmět.

10. 11. 2006
0
0
528
Povídky

Zprávy otci

„Ahoj tati. “ Seděla na pohovce, nohy zkřížené pod sebou.
„Ahoj. To je dost, že se taky někdy ozveš…“
„Tati.

10. 11. 2006
0
0
498
Povídky

Večer před Filipovou vraždou

Večer před Filipovou vraždou
Stála úplně na konci vagónu a opírala se o dveře, které ho propojují sdalším. Vmetru nebyla taková tlačenice jako pozdě odpoledne, ale spousta lidí muselo postávat v uličce. Už hodnou chvíli pozorovala jednu blonďatou hlavu, což bylo jediné, co zŠárky mohla zahlédnout. Šárka byla její bývalá spolužačka ze základky, občas na ni bývala milá, ale vlastně se nesnášely.

10. 11. 2006
0
2
402
Povídky

centrum

Paní Šunkevičová byla okouzlující dáma. Se svou přítelkyní paní Olbrachtovou by nejraději celé dny jen nakupovali, skoro každé odpoledne se obě dámy scházely a jezdily do nákupních center, na Smíchov, na Floru, do Vinohrad, jen ony měly nejlepší přehled o tom, kde nakoupit nejlevněji brambory, nízkotučný jogurt nebo majonézu. Znaly nazpaměť přesné rozložení potravin vregálech jejich oblíbených supermarketů, věděly o každé slevové akci a výhodné nabídce. Myslím, že by jistě získaly cenu „Znalkyně nákupních center“, kdyby se taková udílela.

10. 11. 2006
0
0
403
Povídky
Nahoru