Minuty strachu

Minuty strachu .
Budu Vám, vyprávět příběh mojí první konfrontace s parašutismem, na základní vojenské službě.
Už jako malého kluka mne zaujal, tehdy jistě trochu propagandistický film, Copak je to za vojáka. Kdehlavní hrdina pan Langmaier, ztvárnil neohroženého po všech stránkách schopného průzkumníka.

30. 03. 2007
0
0
431
Povídky

Nesmrtelné přísloví

Nesmrtelné přísloví
Každý znás už asi zažil situaci, kdy se mu jako odpověď na otázku vkrádalo na jazyk nějaké to přísloví. Jak známo, tak přísloví vznikají zvypozorovaných obyčejů a povětšinou se tradují mezi lidmi dlouhé generace. Přesto by se dalo říct, že každé přísloví má svůj větší či menší význam vdanou dobu. Zkusme nakouknout pod pokličku obyčejů, a zjistit které přísloví by mohlo zastřešit dnešní dobu .

07. 03. 2007
0
0
524
Fejetony

Armáda ve společnosti

Armáda ve společnosti
Jsem v armádě České republiky zaměstnán již přes šest let a je pro mne samotného zajímavé,jakým způsobem se můj postoj k této profesi měnil. Kde jsou ty roky, kdy jsem věřil v armádu jakoposlání, smyslněco výjimečného na co bych měl být náležitě hrdý……Vždyť jsem jako malý a dospívající chlapec sledující nával akčních filmů, neohrožených hrdinů od speciálních jednotek, vítězství dobra nad zlem, to vše jsem to vnímal jako “to pravé”. A pak nastal čas odvodu, povolávacího rozkazu a nevěřili by jste, já jsem se těšil. První konfrontace naplnila mé představy - příslušníci 43.

15. 12. 2006
3
9
605
Úvahy

Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky ???

Dvakrát nestoupíš do stejné řeky .
Včera jsem zabíjel adnes mám výčitky svědomí. Ne nebojte se, ublížil jsem jen sám sobě. Byl jsem s kolegou po škole oslavit naše malé školní úspechy.

13. 12. 2006
0
7
1108
Úvahy

Rady vladaři

„Politik nemá pokud možno opouštět cestu dobra, ale přikazuje li to nezbytnost má umět též nastoupit cestu zla“.
Nicollo Machiavelli 1469-1527
Citát, nad kterým se dnes zamýšlíme, napsal coby radu svému vladaři Nicollo Machiavelli vroce 1513. Tato myšlenka transformována do naší doby skýtá bezpočet příkladů, na které by se dala aplikovat. Politika, rodinné vztahy, nynější světové dění.

11. 12. 2006
1
4
731
Úvahy
Nahoru