Jen tak jak vítr

Výběr

. zatančíme si. jinak.
Jen tak jak vítr
kamínku.

05. 03. 2003
31
3
2859
Jen tak pro radost

Poslední pád

Výběr

Poslední pád
bratře Lví srdce. ach Jonatáne
jak se to jenom může stát
jak se to pro nebesa stane

18. 03. 2002
13
1
2395
Vázané verše

Našim andělům

Výběr

Našim andělům
Kolikrát jsme tajně poprosili
nahoru někam. o posily
když dole docházel už pláč

15. 03. 2002
73
10
9677
Vázané verše

Můj Beethoven

Mladík se zavrtěl na židli a naklonil se k pianistovi. - Promiňte, ale vždyť to nebyla zas tak výjimečná příležitost. Bělovlasý muž zvědavě naklonil hlavu a vrásky na čele, na tvářích a kolem očí se přeskupily do otázky. - no, víte, vy jste HRÁL Beethovena.

09. 04. 2001
11
1
2791
Miniatury, hříčky

Pozor na... další chyby...

Další chyby.
Začalo jaro a po slunci ni památky a v skříni pustili se moli do látky /tak s úsměvem bývalé šaty míjím nebojte drobečci. motýlky nezabíjim/ a lidi nemají dost času na hraní pořád jen spěchají. a někam uhání a přitom dupou (odpusť nám jarní trávo.

29. 03. 2001
9
3
4522
MIMO

Malíři Adame!

Malíři Adame. Chceš kreslit obraz a máš strach Bojíš se kousek plátna dát Že dal jsi dost, už akorát. Proč neušetřit na barvách. Když kreslím já, tak neptám se kdo mohl by to ocenit Stačí mi barvy smích a cit Má vlastní touha po kráse Pak tahy štětcem, hojnost čar Cítím, že vždycky můžu víc Tak dávám darů na tisíc Dávám životu svému tvar Máš plno strachu.

29. 03. 2001
14
2
3110
Vázané verše

Táto, prosííím, povídej... :o)

Výběr

~*~ Zeptej se pírek ve vánku, kam letí,jestli do spánku Zeptej se barevného hada, kde bříško má,a kde má záda Kam vlastně jede v Malém voze toulavý Měsíc na obloze. ~*~ Zeptej se za mě, moc tě prosím, proč mají černé pruhy vosy Proč písek v tůni vodu kalí. Myslíš, že budu pořád malý. ~*~ Taky mě dneska strašně trápí, proč tapíři se nepotápí, proč kočkám v očích světlo plane.

26. 03. 2001
31
1
5492
Písmáci dětem

Akbar

Výběr

Splašený plamen plazivě vyleptá znamení popela dusivě zabolí Cár města trhaně s požárem zápolí Hasnoucích zbytků nikdo se nezeptá na jméno, jež vítr rozesel po poli Zažehlý Akbar. Spálená Sarepta S jediným místem, které kdy poznala splynula v sutinách sutinou podoby Zaplály spojitě spojené nádoby Sténáním krovů i žena sténala Shořela tisíckrát v kratičkém údobí za lůna zahrad v bolestech sinalá Odešli lidé k smířlivým obzorům v troskách jen nemocní a staří zůstali neschopní vzdát se i čelit úskalím Nadějí málo - až příliš prostoru Pozvolna s ranami i duše srůstaly Přestaly tváře zvedat se nahoru Tíživí živí pletou se se stíny do očí zašedl třicet dní starý dým Maličký chlapec promluvil k dospělým a v hlase pramen, ptáky a květiny Chrámy i zahrady se steskem kreslil jim - spojené nádoby do duše máminy Chvějivou touhou peříček ve vánku dal jim cíl v nelehkém, nemožném úkolu Vyrostli nejnižší do vznosu topolů ze dna sil sili, bezedně, bez spánku Společným chlebem se postili u stolu v srdcích si nesli kanoucí čekanku Vznešené chrámy, brány a ulice vyrostly z popela láskou a uměním Obrazy v očích se ve skutky promění vzepnou se věže jak prsy světice. Úsvitná vteřina přinesla znamení - tvář ženy zalitou v odlesku měsíce Ulicí cítíš pohybu závan, dech Větvovím výmluvně zaznívá její hlas Do révy vine se zcuchaný dlouhý vlas Klenutí oblouků - prohnutí na zádech Pád šíje do hlubin je hradeb strmý sráz Srdce zní tepotem, vyzvání ve zvonech S jediným místem, po němž kdy chodila splynula v nádheře nádherou podoby Rozkvetly spojitě spojené nádoby Do štíhlých věží štíhle se rodila Povstala tisíckrát v kratičkém údobí za lůna zahrad za hradby, za díla. Jediným slovem chlapec se nezeptal Všechno, co tížilo, umlklo, nebolí Se smíchem smyl se pláč Nač stopy po soli Východní vítr v ulicích zašeptal a pak to jméno jmen rozesel po poli: Ona je Akbar.

19. 03. 2001
12
1
2646
Smíšené verše

Amicta sole

Výběr

Klárko. Smírné je nebe s patinou mraků jež deštěm světí provazce vlasů kapky se spojí okolo pasu vypění touhy na přídi vraku jde bosá do bodláků Ve stopách krve pukají trny ve strachu kráčí; navzdory, s flétnou Hladoví ptáci na zem se slétnou Nabízí ňadra těhotná zrny jde s vlky - instinkt srny Pastýřka nocí prokřehlých mrazem na cestě k Dubnu ovečky ztrácí poslední poutí vděčná je za zem všechno, co nemá, tisíckrát vrací jde - padá s každým srázem Bolavá Klárko, horečkou šílená vypitá do dna, snědená, rozdaná láskou i chtíčem po těle zjizvená na kousku chleba potřebným podaná Jdeš po tmě světlem oděná

12. 03. 2001
34
7
7420
Ostatní nezařaditelné
Nahoru