Panic Room / Úkryt

Ještě než přehodím poslední fůru bankovek a zapíchnu vidle, už se těším na to, jak si sednu do svého pidikina a odpočnu si u nějakého dobrého filmu.
Přiznám se, že jsem měl u této volby strach. Po zkušenostech zminula jsem se obával, že zase ulehnu kuspánku zklamán.
Téměř komorní příběh není nikterak složité pochopit, ovšem jeho přímost a hlavně spád vám nafouká kadeře patřičně dozadu.

04. 01. 2003
1
0
1207
Divadla, Filmy, Výstavy

Pán Prstenů / Společenstvo prstenu

Psaním kritiky na tento film jsem se dobrovolně a předem zřejmě odsoudil kukamenování, leč jsme-li na půdě epické fantazie, vyzívám vás: hoďte kamenem jen vy, kdož jste bez viny.
Ksakru, kde začít a hned nešlápnout do hovna.
Film nasbíral spousty cen a nominací měl více, než já pupenců po těle, když mě vdětství zachvátily neštovice. Ale kčemu to , když na obalu DVD nebylo tučně zdůrazněno: „Vžádném případě není určeno nikomu, kdož není úchylným vyznavačem J.

30. 12. 2002
4
0
2974
Divadla, Filmy, Výstavy

Jsme prasáci?....

-----------------------------------------------------------------------
předmět: rozhořčenídatum: 08. 11. 2002 11:58 komu: <kablik@intercable. cz> priorita: 1-Nejvyšší------------------------------------------------------------- Pánové, Omlouvám se za svou zlobu, ale po přečtení tohoto emailu, doufám, pochopíte všechny souvislosti.

08. 11. 2002
2
0
626
Próza na pokračování

SEXSYMBOL tohoto měsíce

Výběr

"zajíček v své jamce"

06. 11. 2002
2
0
2325

Unbreakable

Na filmu se prostě ušetřit nedá. Můžete si vymyslet psychologický thriller, jenž nežádá zvláštních visualních efektů, k lekavým audio efektům vám poslouží hrnec a kladivo, jako kulisy použijete město, katastrofické snímky převezmete ze CNN a vše zahalíte do mystiky. Laciná záležitost.
Ovšem, aby na to vůbec někdo přišel do kina, musíte role rozdat hvězdám z filmové mléčné dráhy a rozpočet je totálně v kýblu.

24. 04. 2002
1
0
1107
Divadla, Filmy, Výstavy

Magnolia

Výběr

Tento film rozhodně nezařazujte k obrazovým kulisám pro návštěvy, myslím, že bych jej asi ani nepouštěl jako relaxační předehru sexuálních hrátek. Nedoporučuji u něj kouřit marihuanu. A rozhodně to není film , po kterém byste měli sáhnout, když už vás nebaví ani Peříčko na Nově. Nevařte při produkci knedlíky, neštepujte a neřežte dřevo na cirkulárce.

23. 04. 2002
8
0
1506
Divadla, Filmy, Výstavy

Artificial Intelligence

Varování pro slabé, prchlivé i silné nátury:
Vyvarujte se navždy shlédnutí tohoto filmu. Osvětlení důvodu bude následovat níže.
Úžasné, úchvatné, kontinentální. Tento film byl nominován na dva Oscary.

22. 04. 2002
6
0
1416
Divadla, Filmy, Výstavy

UNITED SHAPES

\"Občanským jménem Osmond Watts Sheston patří k posledním žákům Coulghanovi san francisské školy.
Na konci minulého tisíciletí se věnoval převážně industriální fotografii, kterou se proslavil na šokující a kontroverzní výstavě \"The Metal surrounds me\" v Ottavě roku 1998.
Ovšem s přelomem tisíciletí se zcela osvobodil novým a zcela civilním pohledem na svět, což sice šokovalo fotografickou veřejnost, ale potěšilo ty, kdož se s O. W.

15. 01. 2002
2
0
779

Odhaluji své tajemství!

Narodil jsem se na Marsu a jsem na to pochopitelně Vám nepochopitelně hrdý. Neexistuje pro mě nic než Mars a Mars je pro mne a všechny marťany středem Vesmíru, ať si Vy lidi tvrdíte co chcete. Rád bych splnil přání nemnohých a vrátil se domů; vaším slangem "táhnul ,odkud jsem přišel", ale když jsem při sledování vašich rituálů spadl z višně , díky vaší gravitaci jsem spadl přímo na tykadla a následkem toho jsem zapomněl, kde jsem přistál.
Proč jsem sem vlastně přilétl.

28. 03. 2001
6
0
1226
Nahoru