Jak jsem se stal ředitelem Experimentální Botaniky

Byl krásný letní den, na obloze nebyl ani mráček, ptáčci zpívali a tráva rostla, včeličky pilně opylovaly barevné květy a ústav experimentální botaniky začal hořet, protože jsem ho právě zapálil. Ještě než přijeli hasiči ze Suchdola, osobně jsem o budoucím požáru informoval každou laboratoř v čtyřpatrové budově a šetrně jsem to sdělil ústavním rádiem i do podzemí. Teď tu sedím a píši vám tento omluvný dopis, nový pane řediteli, v prvním patře ve své kanceláři a čekám, až se plameny dostanou až sem. Abych si byl jist, zapálil jsem budovu na dvou místech ve třetím patře, konfokální mikroskop v přízemí, podařilo se mi vhodit zápalnou láhev do Kultivační místnosti II, a nasypal jsem Adéle čtyři balení jedu na krysy do květináče.

12. 12. 2007
1
0
632
Jen tak pro radost

Jak bláznům útěku minuta chutná

Běžel jsem. Člověk pozná, když běží. Na tom vskutku není nic vážného, jen to, že jsem běžel parkem Psychiatrické léčebny v Praze Bohnicích a za mnou v těsném sledu běžela sestřička Jahelová, schopná doběhnout a uzemnit i hrocha bez ohledu na jeho názor. Ani nevím proč jsem začal utíkat, hráli jsme si na piráty s ostatními chovanci a já najednou vylezl oknem a začal utíkat, což se stalo vlastně před sotva pár vteřinami.

11. 09. 2007
0
5
768
Jen tak pro radost

Jak se blázni cestovat pokusili

Jak jsme založili klub za popravu Robespierra. Hořelo. A divili byste se jak těžké je zapálit Psychiatrickou léčebnu v Praze - Bohnicích. Nicméně na třetí pokus se mi to povedlo.

31. 08. 2007
1
1
776
Jen tak pro radost

Jak do bláznice se pan prezident dostal

Vyhrál jsem. Mohl jsem se zbláznit. V psychiatrické léčebně v Praze Bohnicích by to bylo extrémně kuriózní. Co jsem vyhrál.

15. 06. 2007
1
5
979
Jen tak pro radost

Véčko

V jako kniha napůl otevřená,jako slova napůl nevyřčená. V jako téměř opětované lásky,jak skoro neviditelné vrásky. V jak polovina cesty k osvícení,jak v půli zimy, když už Slunce není. V jak óda v moři času dávno ztracená,jak objev neobjevený jenž z mysli vyvěrá.

11. 06. 2007
2
4
902
Vázané verše

Jak blázni návod na štěstí hledali

Seděli jsme tak všichni ve společenské místnosti Psychiatrické léčebny v Praze Bohnicích. Nemůžu si na tento ústav jakkoli stěžovat, teplé jídlo tři krát denně, neprší sem, v létě teplo, v zimě zima. Jako obvykle sem si četl. David Lodge, Hostující profesoři, dobrá kniha.

07. 06. 2007
2
2
1073
Jen tak pro radost

Jak bláznicí běžný den proběhl

Dnes byl přímo ukázkový den, sluníčko svítilo, ptáčci štěbetali, tráva šustila a před blázincem nám prasknul vodovodní řad. Voda tekla kam až oko dohlédlo, a valila se dál a dál. Proudy strhávaly s sebou vše co jim stálo v cestě, napadané listí, kamínky, potkany, větší kamínky, důchodce, nábojnice protitankových střel, prostě veškerý odpad co se válí po ulicích. Středem tohoto obrazu zkázy a zmaru se brodila sestřička Jahelová a brumlala si pro sebe dost nevybíravé nadávky týkající se především Božských bytostí.

30. 05. 2007
4
13
1259
Jen tak pro radost

Jak jsem se stal bláznem

A bylo to tu zase. Další nudný den v Psychiatrické léčebně v Praze Bohnicích. Raní dávku léků jsme dostali od sestřičky Jahelové za trest. Tedy, nemyslete si, že bychom dostávali tabletky i za odměnu, tyhle prášky co nám sestřička dávala prošly už asi před třemi roky, ale byla škoda je vyhodit.

29. 05. 2007
7
13
1196
Jen tak pro radost
Nahoru