Analýza zoufalství (I.)

Byl horký den a doktor Stanislav Hlásný pořádal svůj každodenní rituál. Jeho hněv na první pohled již dávno vysublimoval a on se mile usmíval na sídliště. Seděl za oknem malé garsoniéry vsedmém patře a pokuřoval silně vonící doutník. To byl jeho rituál, hledět zokna, pozorovat lidi a kouřit.

14. 08. 2007
0
0
413
Próza na pokračování

Five Wispy Lines

Five Wispy Lines
VERSION 1I’m making a pieceTo the five wispy linesSpline of the violin clefNot have to be sublimeAnd now I can play deftCompose sheet of musicVERSION 2I’m sitting lowRevolving some scenesMilion contacts with figner-board Will transfer to my staveBut absence of inspirationIs disturbing my concentrationBRIDGE AI’m lost in the music worldAnd you can save me from this voidThere has been to many tonesSo I have to many chance at choiceWhat will be better. C or G sharpA major or D minnorIf you are amateurGive me a verdict in your kindBRIDGE BSo I must try, try, tryAnd listen to musical moonshineREFRENGrand piano gives a melodyErich all songs about nicetySinger tell you stories of our lifesYou hear him even if you’ll go milesWhen you want to deepen this starUse the fascinating bass guitarYour song needs periodic rhymeAccurate drums keep it for all timeAnd electric guitar flavour a accompanimentBut writing full score will not be entertainmentVERSION 3When your put the tonesTo the five wispy linesYou should feel in your bonesThat your music isn’t crimeBRIDGE BSo I must try, try, tryThe song may will be effectualPŘEKLAD (Kdyby mi moc nebylo rozumět)Tvořím hudební díloDo pěti tenkých linekKřivka houslového klíčeNemusí být zrovna úžasnáA Teď mohu obratně hrátVytvářet notySedím tišePřemítám některé scényMilion kontaktů s klaviaturouPřevedu do notové osnovyAle absence inspiraceRuší mou koncentraciJsem ztracená v hudebním světěA ty mě můžeš od této prázdnoty zachránitExistuje tolik tónůTak mám až moc možností na výběrCo je lepší. Cis nebo gis. A dur nebo D moll.

13. 07. 2007
3
7
420
Texty písní

Je to dostatečný nebo přehnaný trest?

Víš, já vlastně nevím, proč ti to chci říct, vždyť mě to absolutně pohoršuje. Jednou jsem si zkrátka s Vojtou pořídil několik gramů marihuany. Chtěl jsem to vyzkoušet – samozřejmě, nekouřím a nikdy jsem nekouřil, jen zkoušel. Nebyl jsem na to zvyklý, na alkohol, na cigarety, prostě na nic… Jo, byla to nevyzrálá hloupost, ale tak každý si tím projde.

11. 07. 2007
0
0
555
Povídky
Nahoru