Co pro mne znamená má lahodná neřest

Učit se pokořenacházet jiné motivacenové krásystávat se menšímvnímavějšíma otevřenějšímrůst v porozuměníchápánícítěnía pociťovánía v empatiipoznávat souvislostisouznít s přírodoua vesmírema hluboko se do nich nořitvidět obrazy a básněa vcházet do nichdokázat se bavit a smátvyužívat a nezneužívatprocházet se krajinamivlastních myšleneksázet ve své duši květinypřibližovat se světlu pravdya stávat se tak osvícenějšímumět být tolerantnípospolnýa solidárníhrát sia zůstávat mladýma při tom nasávat moudrosti světaochutnat křídlaa seznamovat sese skrytými vůněmi chutěmibarvami a rozměrysvěty a galaxiemiobjevovat různé hodnotyvěcí a chvilnepřestávat žíta být schopnýpodívat se sám na sebe.

06. 02. 2008
0
0
406
Volné verše

Nová

Lavina unylých volání do hlavy vola line se a vůl slova nesnese Krvavé výkřiky naráží do vrat srdce krkavce mrtvé krkavčí srdce okoralo zraněné krkavče dokrákoralo Krkavec vůl či člověk snad slova jsou zbraně a ničí surově syčí sám smutný had sám syčí Bílá zeď a na ní bod Venku hrají Venku hrají Venku bubny pochodují Bílá zeď a na ní bod Z bodu ven teče jen černá barva a v ní sen Buben bum Buben bum Krok sun krok Venku hrají pochodují Bílá zeď a na ní bod A sny sladké jako med snášejí se na parket ze zdi stéká černý mok a já se vznáším Krok sun krok Venku hrají píseň mojí až tu pravdu vybubnují vyzpívají těch pár vět a med slepí celý svět až vůl slova unese mrtvé ptáče pohne se černá zmizí z bílé zdí nápis stůj se změní v jdi tak já půjdu s budny dál krok sun krok sun a tak dál.

31. 01. 2008
1
2
691
Volné verše

Osamělé řádky

Lidé si šlapou do očí a sází semínka rozkoše do shnilých jejich křídel vyhraných za bezduchou oddanost laskavému Osudu promítnutému na oblaka dýmu z plic těch nejvěrnějších Zapálení hořící hadroví hadi si spolu hrají tiše a potají ve svých úkrytech v podsvětí jako v Ezopově bajce, ze které si vezme ponaučení tak akorát voda protékající skrze spánky milosrdných slepě věřících. . pak utečou. tak jako pramínky zlata v olejovém roztoku hrajícím barvami a tóny těch nejrozporuplnějších stupnic, o nichž si snící umělec píše do notesu poznámky, aby nezapomněl na stavy z minulosti a zaplatil, co dluží zbytku světa za to, že navštívil Ráj sám.

14. 08. 2007
1
1
533
Volné verše

Slepá k houslím

Panenka srozeklaným jazykem
Krajem zní umíráček
Asi je to už tvým zvykem
Vždycky je vtom háček

05. 08. 2007
0
0
669
Volné verše

Život je hezký sen a smrt ještě hezčí

Poprvé jsem ho viděl
když prolétával hvězdou
hvězdou svých snů
Letěl velkou rychlostí

05. 08. 2007
2
1
549
Volné verše

Ocelový límeček

Má se jezdit po pravé straně Jsi odlišný Kruhy se kreslí nesnadno Na zapískání netančím …a ty ležíš… hlavu rozepnutou při melodii stoupajícího léta „Pravidla nectí skoro nikdo. “ Lež je nejcennější poklad …dokud se neotevře… Patra duší jsou jedno druhému na klíně a zařezávají se do sebe Kol jen ticho bezbarvé a slepé a nevzrušující a nekonečné Krása si hvízdá pro sebe a plave nocí do ztracena, které se nechce a nechce a nechce roztrhat a samo spolknout trubicemi rozdrásaných střev Až Vesmír se vzbudí a stane životaschopným, zvony si stejně nevzpomenou, jaké životy odbily a Měsíc nepřestane žrát Noci chléb.

04. 08. 2007
1
1
496
Volné verše

Chcípání do kanálu

Podřezané štěstí plave proudem slz spolykaných dnů Nikdo se tomu nediví Všichni jen pokyvují: "Já jsem vám to říkal. " Absurdní svět se stále točí dokola . hukot hlasů tisíců obyčejných lidí. Denně na světě umírají statisíce Těžko jedna smutná postava v tomto bizarním životě překřičí ostatní těžko je přežije těžko je unese a nikdo, nikdo se tomu nediví nikdo si neláme hlavu cizí krví cizími slzami cizím štěstím či neštěstím Absurdní svět se stále točí dokola A nejsi-li génius uznaný pány s kravatami nikdo tě poslouchat nebude .

04. 08. 2007
3
15
650
Volné verše

Smích

Neplač
a já se ti nebudu smát
„Pasivita se cení“
řekl

03. 08. 2007
0
0
422
Volné verše

Vnitřní krvácení

O vrchol kopce
zlidských hlasů
vypíchl jsem si oko
a teď mi všichni

03. 08. 2007
0
0
525
Volné verše

Šeptám ...se ptám

A všechno hoří kouří pálí bolí hnisá mokvápáchne trouchniví rozpadáslzí trpí píchá ubíjířeže krvácí usycháa dav se diví nechápe a odumírá…proč. táže se dítě maminečkykterá se utápí vjeho naivitě a neznalostiProč přibili vousatého vlasatého Krista.
Vlak odjel ze stanicea vjeho kupé seděla samotaa vlak se hnal rychlostí otazníku za mou větoupomalunebo ještě pomalejinebo vůbecnebo jsou to halucinace. Otazník se kroutí a Ježíš je furt mrtvýa věty stékají po řádkáchjako křídla lží kmitajía vznášejí je nad hladinou slepých životůtěch, kteří pochybují.

03. 08. 2007
2
3
780
Volné verše

Sny a noční můry

Sním
Sním o spoustě věcí
Sním o krásách a radostech
Sním i o nehezkých věcech

02. 08. 2007
0
0
354
Volné verše

Dva, co nežijou

Jeden: Vidím to Máš pásku přes oči Proč.
Druhej: Protože jsem zažil Víc než ty
Jeden: Takže jako rád trpíš.
Druhej si pásku sundala umřelA Jeden teď chodípo světě spáskou přes oči.

02. 08. 2007
0
1
450
Volné verše

Strach o

Okna se zavřela. Rychle. Ale neozvala se žádná rána. Bylo ticho.

02. 08. 2007
0
0
497
Povídky
Nahoru