Epitaf

Epitaf
„Tuhle práci jsem sakra neměl brát,“ říkám si,když vyhazuji prázdný zásobník ze své G36tky a nahrazuji jej novým. Chvíli čekám vedle okna a pak se vykláním a posílám olověné pozdravy těm debilům, co nám obklíčili dům. Ani nevím jestli jsem vůbec zasáhnul a stahuji se zpátky, protože jejich palba už trhá stěnu u okna.
Práce pro rusáky je vždy to nejhorší.

23. 05. 2010
0
0
652
Povídky

Žoldák

Žoldák
Jsem voják a přitom nejsem. Jsem možná i zločinec, ale pouze zpohledu zákonů. Ale co je mi po zákonech. Nic.

21. 04. 2010
0
2
906
Povídky

Zrod

Zrod
Ardun Horn, paladin a jeden zposledních žijících členů řádu stříbrné ruky, se rozhlížel kolem sebe a ten pohled vněm vyvolal úsměv. Nehledě na to, že poslední útok pohromy na Stromwind napáchal takové škody, přístav města si pořád žil svým vlastním životem a byl vněm pořád stejný provoz,nehledě na denní dobu. Ardun si pomyslel,že tohle je asi naposled,co přístav vidí.
Vstal zežidle a změšce vyvolil zlatou minci,kterou hodil hostinskému.

18. 05. 2009
1
3
898
Povídky

Cesta k moci 3

Cesta kmoci 3
Darwin Zahn stál na vyhlídkové plošině velikého linkového transportéru,který jej přivážel,stejně jako tisíce dalších pasažérů kplanetě Farenhia,kde se formovala expedice do jiné galaxie a to přesně tam,kde Darwin,ani jeho zaměstnavatelé,nezávislá vláda divokého vesmíru nechtěli být rušeni a už vůbec ne galaktickými vojáky.
Darwin upustil od černé bitevní zbroje,která byla pro vojáky vlády divokého vesmíru typická a místo ní měl jenom dlouhé roucho skápí,přetaženou přes hlavu. Nebylo to však jenom nějaké oblečení. Látka byla vyrobena zbiovlákna,které dokázalo měnit svou barvu,tvary,zvětšovat se nebo zmenšovat podle toho,jak její majitel chce.

15. 02. 2009
0
0
1010
Povídky

Cesta k moci 2

Cesta kmoci 2
Darwin Zahn,v černé bitevní zbroji kráčel chodbami svého velitelského křižníku Predátor. Už uběhly dva roky od jeho příchodu do neznámých oblastí a za tu dobu se hodně věcí změnilo. Hlavně on se změnil. Začínal jako pouhý asistent kapitána,který jej do neznámých oblastí přivedl a nyní velel vlastnímu hlídkovému uskupení.

01. 09. 2008
0
0
927
Povídky

Cesta k moci

Cesta kmoci
Místnost byla obrovská a temná a jediné světlo pocházelo od jejího středu,kde byl do země zapuštěný masivní stůl,uprostřed opatřený holografickou plošinou,která promítala do vzduchu obrovský hologram galaxie. Nejen hvězdy,ale i planety,asteroidy a kosmické stanice. Byla to ta nejdokonalejší mapa galaxie vnejvyšším rozlišení jaké bylo možné.
Stůl ale nebyl jediný kus nábytku vmístnosti.

10. 07. 2008
0
0
1028
Povídky

Úvaha starého vojáka

Úvaha starého vojáka
Vlastně ani nevím co mě přimělo abych si sám vyrazil na vojenský hřbitov. A proč jsem si sebou vzal tu slavnostní uniformu,kterou vždy nechávám doma. Většinu mě zde doprovázela moje rodina a já se zastavil u hrobu nějakého mého kamaráda,kde jsem jim vyprávěl o odvaze,kterou ten někdo měl vhodině smrti. Odvaha byla tou věcí,která tyto muže a ženy spojovala.

10. 07. 2008
1
2
1253
Povídky

Práce spisovytele

Práce spisovatele
Toto není povídka jako spíše zamyšlení se nad lidmi kteří mají buď jako práce nebo jako zábavu spisovatelství. Přiznám se že pro mě je to takový únik z reality do světa, kde je všechno možné a jediné co omezuje je fantazie. Ve svých dílech máte nad věcmi kontrolu a moc. Můžete ovlivňovat osudy a činy všech o kterých píšete a řídit se pouze tím co je pro vás dobré nebo správné.

02. 03. 2008
2
5
1322
Povídky

Námezdní lovec.

Námezdní lovec
Kdesi v dalek budoucnosti se lidé již dostali i do těch nejvzdálenějších koutů galaxie. Nenašli ale žádný inteligentní život a tak jen kolonizovali ostatní systémy. Samotnou zemi jen vyždímaly jako citron. Pobrali vše co bylo cenné a přestěhovali se na jiné planety.

16. 09. 2007
0
8
1657
Povídky
Nahoru