Začátek konce

„Další A+, pane Witwicky,“ usmál se profesor Hutchins, když oslovenému předával písemku z matematiky. Sam mu úsměv vrátil s ironickým nádechem a poděkoval. Matematika mu nikdy nešla, ani teď. Ale v poslední době se nemusel nijak zvlášť snažit, aby na konci školního roku mohl projít s vyznamenáním.

21. 03. 2008
0
1
1509
Próza na pokračování

Světla

Ty světla tam pořád sou. detektiv se zoufale zašklebil a odvrátil se od zpětného zrcátka, které mu do očí nelítostně vpalovalo odraz dvou silných proudů světla linoucí se od auta za ním. Už měl být dávno doma. Sedět ve svém oblíbeném křesle hezky v teple, po výborné večeři, číst noviny a poslouchat rozhlas nebo koutkem oka sledovat, jak si děti hrají na podlaze, případně (pokud by měl štěstí) si s ženou užívat v ložnici.

22. 02. 2008
0
3
879
Povídky

Starscreamova vendeta

Skrz pustou a hluchou prázdnotu jednoho malého zrníčka na velkém pískovišti času a prostoru, kterému se říká vesmír, se prodírá americká bojová stíhačka F-22 Raptor. I přes pro podobný stroj velice neobvyklou rychlost a nepříznivé podmínky okolního prostředí by se tento jev jistě dal nějakým logickým a racionálním způsobem vysvětlit. Ovšem ne v našem příběhu. Co je totiž reálného na mimozemském robotovi maskujícím se za pozemský letoun, který se vrací z naší planety po neúspěšném pokusu o její ovládnutí.

07. 01. 2008
2
3
1905
Próza na pokračování
Nahoru