Hřbitovní javory po válce

Padlo ticho na hřbitov polomrtvé dřevo v dutém čase vyvýšené nad kříže pahýly shrbených vdov vlasy po větvích díry hnilobě tváře ve střepinách kůry. Podrážky dotloukly seschlé listí šelestí kamenné obličeje obrubníků prokvetlé rozbitými rty procedily z posledního requiem o krvi. O tatínků dlouhém spánku povídaly by si děti v plachých jitrech po válce. Javory v dešti šrapnelů ztratily léta a zbytky plic v povětří tu a tam vrásčitá duše odvála bezhvězdná bolest všečernající yperit.

10. 02. 2009
1
1
571
Volné verše

Cesta v mapách

vichřice cloumá okenicí nechce se mi z tebe ven sametová noci s tělem ženy u kotníků svlečený den dlaněmi tápu v měkké tmě zarytými prsty kreslíš souhvězdí na záda a na mraky můj sextant nenajde odraz tvůj v mapách cest uvnitř srdce.

02. 02. 2009
0
3
306
Miniatury, hříčky

Poslední cesta Johna Lennona

když zabili Lennona rozpustila se vdova muzika do lkaní syntetizátorů z kytar sroubili máry z piana leštěný náhrobek elektronický kněz kázal "YesterdayVčerejšek Let it beNech to být ImaginePředstavuj si Magical mystery tourKouzelnou záhadnou cestu Across the universeNapříč Vesmírem" Schody na nástupiště k nebi však nikdo neviděl a přece prý jsou černá bílá černá bílá vlasy v tváři Yoko Ono z měsíční noci podmračný den na ulici v New Yorku prasklá struna v koši laciné fanfáry zpoza rohu co by choré střely jež vyzpívaly světu z oněmělých úst rudé tóny ticha.

24. 01. 2009
2
3
368
Volné verše
Nahoru