Krtek a kalhotky

Ahoj vnuci. Poslední dobou jsem psal pouze děsivé příběhy nevhodné pro vás. Dnes to ale změním a napíšu pro vás speciální povídanku jménem pohádková vyprávěnka o krtkovi a kalhotkách, která bude velmi zábavná a poučná. Připravit na čtení, pozor, teď.

13. 11. 2022
1
0
137
Povídky

Kolenoskopie

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Láďa, jak asi už víte, je velmi velký hrdina a válečný veterán, který se vůbec ničeho nebojí. Kromě doktorů s MUDr. před jménem.

25. 04. 2022
1
2
206
Povídky

Kýla

Víte o tom, že dědeček je vlastně trochu loď. Ano, je to tak, protože se skládá ze stejných nebo velmi podobných částí. Například z trupu, pravoboku a levoboku. Místo stěžně má anténku na moderní čepici rádiovce a místo ráhna francouzskou hůl, to jsou ale jen drobné odlišnosti.

23. 04. 2022
3
2
182
Miniatury prozaické

Mrzne až praští

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Včera večer začalo v Pickovicích silně mrznout, protože mráz k prosinci patří. Mně to ale nevadilo, protože jsem byl v hospodě na pivu a díval se na televizi visící na zdi. Dávali takový moc pěkný pořad o něčem zajímavém, bohužel ale nevím žádné podrobnosti, protože televize ke mně byla natočená bokem a ne předkem určeným ke koukání.

20. 12. 2019
1
3
383
Povídky

Do lázní

Pedstavte si, že pan doktor s MUDr. přej jménem Václavík Láďovi oznámil, že má nárok jet do lázní. Láďa se ale hrozně bojí, on doktorům moc nedůvěřuje po té nedávné kolenoskopii. Myslí si, že je v tom nějaká zrada a že mu zase budou strkat něco tam, kde se lidi učí, že se nic nestrká.

22. 11. 2019
1
3
363
Povídky

Kolenoskopie

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Láďa, jak asi už víte, je velmi velký hrdina a válečný veterán, který se vůbec ničeho nebojí. Kromě doktorů s MUDr. před jménem.

15. 11. 2019
5
6
893
Povídky

Trochu smutná a trochu děsivá vyprávěnka o Dušičkách

Výběr

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Představte si, že dnes je státní svátek dušičky. Je to něco jako společné narozeniny všech nebožtíků a nebožek, co jsou po smrti, protože umřeli. Dnes by všichni, kdo mají na hřbitově nějakého umřelého rodinného nebožtíka, měli do levé ruky uchopit kahánek, do pravé sirky a jít na hřbitov kahánek zapálit.

01. 11. 2019
4
5
603
Povídky

Jak Láďa postavil most

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. S mým nejlepším kamarádem Láďou to máme odjakživa tak, že já jsem spíš na vynálezy a nápady a Láďa je na boj, taktiku plus zákopovou válku. Mně to šlo vždy lépe se šroubovákem, jemu s bajonetem. V minulosti byly ovšem okamžiky, kdy i Láďa vynalézal a moc pěkně mu to šlo.

10. 09. 2019
3
6
505
Povídky

Půdní nález

Ahoj muži a ženy. Holky, kluky a vnuci tentokrát vzácně vynechávám, protože tato vypravovánka pro ně nebude vhodná. Jestliže jste holka, kluk nebo vnuk, rychle si utíkejte hrát, například s dřevěným panďuláčkem od svého dědečka.
Takže muži a ženy, poslouchejte.

06. 09. 2019
6
7
241
Povídky

Čištění hub není žádná legrace

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Tuhle jsme s Láďou čistili naše houbové úlovky, když tu Láďa řekl: Luboši, ty můj nejlepší kamaráde, kdybychom byli houbami, bylo by to moc pěkné.
Já jsem řekl: Láďo, to by bylo přímo nádherné.
Láďa řekl: Rostli bychom někde v mechu nebo kapradí, tiskli se k sobě a bylo by nám spolu hezky.

27. 08. 2019
9
5
241
Povídky

Jak se Láďa vdával

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Moji vnuci za mnou někdy přijdou a řeknou: Dědečku, řekneš nám nějakou pěknou pohádku.
Já řeknu: Ano.
A pak povídám ale často nepovídám pohádku, ale pravdivou historku, která je úplně jako pohádka, což je ale u nás v Pickovicích běžné.

22. 08. 2019
5
2
279
Povídky

Velký pickovický poklad

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Vyráběl jsem si takhle z pařezu noční stoleček, když tu najednou vidím, jak po cestě běží pan Vojtíšek s bandaskou v ruce. Byl moc udýchaný a vypadal zlostně. Zavolal jsem na něj: Ahoj, sousede, kampak to s tou bandaskou běžíš.

02. 06. 2019
5
5
362
Povídky

Hlenboj

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Znáte biograf. Já ano. Jsou to pohyblivé obrázky na velkém plátně, na které se kouká a dělá Jůůů.

22. 04. 2019
1
2
303
Povídky

Co dělat, když začne hořet

Jistě to všichni moc dobře znáte. Sedíte doma na židli, čtete si noviny, a najednou koukáte, že vám ty noviny hoří. Rozzlobíte se, odložíte je, a jak to uděláte, tak vidíte, že kromě novin hoří i stůl, květina ve váze, záclona, umyvadlo, lustr, klika u dveří, stolička, váš nejoblíbenější svetr a spousta dalších věcí. Zvednete se ze židle, která se pod vámi okamžitě vznítí, chcete dojít pro vědro s vodou, ale v tu chvíli vedle vás s žuchnutím dopadne ohromný žhnoucí trám.

11. 04. 2019
3
4
319
Povídky

Nový nejlepší kamarád?

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Pytlíkoval jsem takhle strouhanku, když tu se ozvalo veselé zaťukání na dveře. Přestal jsem pytlíkovat, šel táhnutím za kliku otevřít dveře, a za dveřmi Láďa. Řekl: Ahoj, Luboši, ty můj první nejlepší kamaráde, půjdeš s námi na ryby.

03. 04. 2019
4
4
331
Povídky

Jóža hned všechno chce (vypravovánka s pěkným obrázkem)

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Představte si, co se nestalo. Můj soused Kája Strnádek sekal polínka a najednou zaúpěl, chytil se za srdce a tak rychle si lehl na zem, až to vypadalo, že sebou o ni bacil. Nebojte se, dopadlo to moc dobře.

05. 03. 2019
2
2
264
Povídky

Kulhavec je zlý netvor! (vypravovánka s hezkým obrázkem)

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Je to tak. Můj soused Kulhavec je opravdový netvor. Vypadá sice jako úplně neškodný starý muž s knírkem, který se neustále mračí, ale zdání klame.

21. 02. 2019
6
6
345
Povídky

Jak jsem udělal v paneláku les

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Já mám svoje dva vnuci moc rád. Oni mají rádi mě. Všichni tři dohromady máme moc rádi les.

13. 02. 2019
6
9
481
Povídky

Na stopě sněžného muže

Velice sněžilo, mrzlo a všude bylo mnoho sněhu. Já seděl doma a vyřezával ze dřevěného špalíčku špunt do necek. Dával jsem si moc záležet, aby ten špunt byl opravdu pěkný. Jeho spodek byl obyčejně špuntovitý, hořejšek ale okrasný.

12. 02. 2019
4
10
471
Povídky

Jak měl Kája otevřenou pusu

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Loupal jsem opravdu obrovskou bramboru, když tu najednou přiběhl soused Kája Strnádek. Uprostřed obličeje měl doširoka otevřenou pusu a úpěl. Bylo to ovšem takové podivné úpění, které znělo jako eeee eeee eeee.

07. 02. 2019
3
5
410
Povídky

Rozluštění záhady Káji Strnádka

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. V Pickovicích je během sezóny vždy mnoho turistů. Oni k nám bloudí skrz les a pak tápou. Tápou, protože nevědí, jak dál, neboť Pickovice obvykle nejsou na mapě.

31. 01. 2019
4
3
397
Povídky

Chudáci ševci, až dojde ropa

Dneska jsme s Láďou jeli přátelsky na mopedu do Lhotky, protože jsme potřebovali koupit leštěnku na nábytek. Tu u nás v samoobsluze nemají. My bychom ji vlastně nepotřebovali, ale Láďa, když pije kafe, tak nepoužívá podšálky, a hrníček mu dělá na mém stole kolečka. Jsou sice moc pěkná a pravidelná, ale je jich mnoho, a čeho je mnoho, toho je příliš.

16. 01. 2019
6
8
598
Povídky

Dvoupatrové sáňky

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Přišel za mnou Láďa a řekl: Luboši, ty můj nejlepší kamaráde, už dlouho jsi nevynalezl něco skvělého.
Já jsem řekl: Ano. To je tím, že byly ty svátky vánočního typu, a já skoro nic nestíhal.

13. 01. 2019
8
8
387
Povídky

Tři dědečci králové

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Včera byli Tři králové. To je moc pěkný svátek, který asi už moc neznáte a neslavíte ho. Tím svátkem se připomíná historická událost, ke které došlo strašně moc dávno, asi tak přibližně zhruba před 10000 lety, když se narodil Ježíšek jménem malé Jezulátko.

07. 01. 2019
8
4
561
Povídky

Kulhavcova koleda (Speciální štědrovečerní povídanka)

Ve Lhotce mají sirotčinec. To je takový dům pro malé vnuci obou pohlaví a mládež, kteří nemají maminky, tatínky a dokonce ani babičky nebo dědečky, kteří by se o ně postarali. Tito vnuci a mládež jsou obvykle moc smutní, protože mají všeho málo. Jejich smutek během roku kolísá a nejhorší je na Štědrý den.

24. 12. 2018
6
5
517
Povídky

Tři oříšky pro Popelku

Adventní čas je časem vypravování pohádek. Moji dva vnuci pohádky milují, a když jsem s nimi, tak hned prosí a říkají: Dědečku, povídej nám pohádku. Víc vždy prosí vnuk, co je holka. Chce pohádky o princeznách, dracích, vílách a koních se srnčím parůžkem na čele.

13. 12. 2018
13
12
797
Pohádky

Jiřina lidi nejí

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Zakoupený vánoční dárek jistě potěší, ale rozhodně neudělá takovou radost jako takový, který sami vyrobíme. Já osobně dárky vyrábím moc rád, protože je to velmi velká zábava a taky to šetří peníze. Synovi jsem například vyrobil do panelákovitého domu udírnu na balkon ze starého sudu, krásný nástěnný portrét celé jeho rodiny z přírodnin (hlavně z šišek) nebo krmelec pro sýkorky na okno do kuchyně.

11. 12. 2018
16
21
931
Povídky

Výtah

Znáte výtah. Já ano. Je to velmi moderní vědeckotechnické zařízení, které vypadá jako malý pokojíček. Visí na provaze, jsou v něm čudlíky a podle toho, jaké tlačítko zmáčknete, výtah vyjede nahoru nebo dolů.

04. 12. 2018
7
9
657
Povídky

Proroctví dědy Václava

Můj děda Václav byl velmi výjimečný muž. Nejenže Tomášovi Garriguovi Masaříkovi pomohl založit ČSR a staral se v lese o zvěř. On taky věštil. Byl to takový pickovický dědek Vanga.

29. 11. 2018
6
4
478
Povídky

Bubák

Když jsem šel dnes ráno kolem Láďovy chalupy, tak Láďa zrovna hrabal barevné podzimní listí. Řekl jsem: Ahoj, Láďo, ty můj nejlepší kamaráde, to je ale nádherné listí. Když ho dáš do kompostu, vznikne z něj náramný kompost.
Láďa řekl: Luboši, ano, toto listí je opravdu nádherné, ale do kompostu vůbec nepřijde.

20. 11. 2018
4
7
431
Povídky

Humorné záměny

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. S Láďou jsme si vymysleli takovou velmi veselou hru, kterou hrajeme neustále, takže je to taková hra bez konce, na kterou když se chvilku zapomene, tak to člověka moc překvapí. Spočívá v humorném nahrazování slov za slavné osobnosti. Vypadá to asi následovně:
Potkám Láďu, a Láďa se ptá: Luboši, ty můj nejlepší kamaráde, copak jsi měl dneska k obědu.

16. 11. 2018
6
21
1089
Diskuse

Jak jsem Láďu zachránil od domova důchodců

Jak už asi víte, tak Láďův syn Láďa junior je velmi špatný syn. Pije kořalku, zahazuje se s nemravnými ženami, kterým jsou vidět kotníky, hraje bankomaty, pořád si od někoho půjčuje peníze, a honí ho sexekutoři. Láďa má ale i tak Láďu rád, a i když ho už mnohokrát zklamal, pořád mu dává další šanci. Tentokrát to ale Láďův Láďa přehnal a rozzlobil nejen mě a i ostatní sousedy.

14. 11. 2018
8
8
557
Povídky

Se synem v hospodě

Když někdy přijede syn Karel se ženou a vnuky na návštěvu, a žena má dobrou náladu, tak mu dovolí, aby se mnou večer šel do hospody. Z toho mám vždy velikou radost, protože takováto společná návštěva stmeluje náš vztah rodičovsko-synovitého typu.
Průběh bývá vždy velmi podobný. Sotva vejdeme do výčepu, řeknu: Pane Jouzo, mně jedno zrzavé a tady klukovi žlutou limonádu.

08. 11. 2018
6
8
570
Povídky

Rozborka a sborka

Šel jsem takhle kolem potoka a náhle jsem něco spatřil. Trenýrky. Plavaly na vlnkách a byly docela pěkné. Zvedl jsem ze země klacek, trenýrky vylovil a koukám, že je na nich vyšité jméno Láďa.

25. 10. 2018
4
2
527
Povídky

Jak Láďa hopsal

Můj nejlepší kamarád Láďa je starý 96 let, ale mozkovitě zatím ještě nedospěl. Stále dělá hloupé klukoviny, které často moc špatně končí. Jednou si třeba koupil bouchací kuličky, dával je do pusy a žužlal. Ono to bouchlo, a já pak musel tavnou pistolí opravovat zničenou zubní protézu.

21. 10. 2018
6
6
517
Povídky

Trusovál

Znáte trusovála. Já ano. Je to takový maličký tvoreček, který se velmi nemravně jmenuje. Mně jeho pravé jméno vůbec nejde přes ústa jménem pusa, tak mu říkám slušněji.

11. 10. 2018
1
0
454
Miniatury, hříčky

Láďa stůně

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Představte si, že jsem přišel k Láďovi na návštěvu. Láďa byl ale nějaký celý přešlý a bledý. Řekl: Ahoj Luboši, ty můj nejlepší kamaráde, to je dobře, že jsi tady.

09. 10. 2018
7
6
577
Povídky

Jak jsem znejistil

V sobotu ke mně přijel syn s rodinou. Nepřijel ale jako obvykle moderním automobilem značky škoda. Přijel na krásném modrém bicyklu s přehazovačkou a dynamem. Jeho žena manželka měla taky kolo, bylo úplně stejné, pouze růžové, takže k ní sedělo.

06. 10. 2018
1
4
552
Povídky

Jak paní Růžičková šila opravdu moc rychle

Výběr

Sousedce paní Růžičkové je 106 let a velmi ráda šije. Má doma šicí stroj značky singer, který sice už není moderní, ale ve dvacátých letech minulého století byl. Paní Růžičková šije všechno možné, například košile, saka, halenky, kamizoly nebo třeba jen plátěné pytlíky na sušené bylinky. Moc ji to baví a svými ušitostmi dělá radost celému okolí.

02. 10. 2018
13
17
1227
Povídky

Karle, to je dobře, že jsi tady

Seděl jsem takhle na záhrobci před chalupou, když tu přijelo moderní auto značky škoda. Vystoupil z něj můj syn Karel, za ním bouchl do bláta kufr, a auto zase hned rychle odjelo. Syn přišel ke mně a řekl: Ahoj, tati, hrozně jsme se pohádali s Vlastou.
Já jsem řekl: S kým.

24. 09. 2018
9
17
932
Povídky

Vzpomínka na 11. září

Jedenácté září bylo moc hrozné a odehrálo se před 17 lety. To jsem byl mladý 61 let. Je to divné, jak si přesně vzpomínám, že jsem zrovna okopával tuřín. Jak jsem ho okopával, tak se najednou z rozhlasu ozvalo, že v Americe to moc bouchlo, a někdo letadlem sestřelil něčí dvojčata, asi nějaké vnuci.

12. 09. 2018
4
8
695
Povídky

Tenkrát na Záchodě

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci, tato vyprávěnka je opět podle pravdy a je trochu jako divoký film kovbojka.
Kdysi jsem jel do Českých Budějovic na Zem Živitelku. To je takový krásný festival, kde se ukazují brambory, mrkve, čuníci, králíci a taky traktory. Vlak stavěl v Zalužanech, protože strojvedoucí dostal hlad a taky žízeň a znal asi nějakou lepší hospodu, kam si zašel.

06. 09. 2018
3
5
504
Povídky

Hrůzostrašný pravdivý příběh o panu Řešetkovi, který se stal

Ahoj muži a ženy. Už je tu září, a je skoro podzim, což znamená čas děsivých příběhů na dobrou noc pouze pro dospělé. Vnuci, holky a i kluci by z takových příběhů mohli mít velké oči a moc ošklivé sny. Jestli jste proto vnuk, holka nebo kluk a teď tady tohle čtete, tak hned přestaňte a jděte si rychle lehnout.

02. 09. 2018
1
1
509
Povídky

Jak Véna s Jóžou záhadně hubli

Tuhle jsme s Láďou pozorovali dalekohledy ptactvo a zapisovali jsme si druhy, když tu najednou Láďa ukázal k cestě a povídá: Podívej, Luboši, Véna s Jóžou, co jsou blbí.
Zaměřil jsem na ně svůj dalekohled a velmi jsem se podivil, protože na nich vlálo oblečení. Byli velmi hubení jako lidé, kteří zrovna uprchli z tábora koncentračního typu, kde se moc nejí.
Řekl jsem: Láďo, ty můj nejlepší kamaráde, nemůžou mít v břiše tasemnici.

30. 07. 2018
3
1
471
Povídky

Můj levný bazén

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Bazén je skvělá věc, která se hodí zejména v létě. Může se do něj skočit a cachtat, dělat vlny a i jiné věci. Kdo je modelář, ten si v něm může pouštět své motorizované modely lodiček.

25. 07. 2018
2
3
685
Miniatury prozaické

Jak vyzrát na šroubovací klíště

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Jak je léto a teplo, tak je i mnoho klíšťat. Klíště se vám může někam zašroubovat po směru hodinových ručiček a jak je zašroubované, tak saje. Pokud se ho chcete zbavit, musíte na něj kápnou trochu mastnoty, například rybí nebo vyjetý motorový olej.

16. 07. 2018
1
2
602
Miniatury prozaické

Jak vnukům nechutnalo, co jsem navařil. Ahoj!

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Přijeli za mnou na návštěvu vnuci a byli moc veselí, protože jsem jim vyrobil šlapací letadýlko, co je částečně i loďka a má jen malou vrtuli, aby se to nevzneslo. Kdyby se vzneslo, bylo by to nebezpečné. Vnuk, co je kluk, chtěl dělat kapitána a vnuka, co je holka, nutil, aby byl letuška.

02. 07. 2018
3
1
493
Miniatury prozaické

Zastřelení pejska (povídanka pouze pro silné povahy)

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Včera kolem poledne k mé chalupě přijelo moderní auto s pražskou poznávací značkou. Vystoupili z něj muž, žena, dítě a ještě jedno dítě. Ty děti byli vnuci nějakého pražského dědy.

28. 06. 2018
5
8
560
Miniatury prozaické

Moderní technika je moc divná

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Šel jsem takhle lesem, a jak jsem šel, tak jsem najednou potkal pana Vojtíška. Stál na pařezu, byl moc vykulený a z pusy měl vystrčený jazyk.
Řekl jsem: Jirko, sousede, stalo se ti něco.

20. 06. 2018
3
4
542
Miniatury prozaické

Harpuna

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Seděli jsme takhle s Láďou na lavici před chalupou, pili čaj z jahodového listí, a najednou Láďa povídá: Luboši, víš jak se říká kdyby byly ty víš kde ryby, nemusely by být rybníky.
Já jsem řekl: Vím a.
Láďa řekl: Mně by se to takhle líbilo.

08. 06. 2018
4
1
516
Miniatury prozaické

Masopust v Pickovicích. Ahoj!

Ahoj muži, ženy, holky, kluci a i vnuci. Víte o tom, že byl masopust. To je taková veselá slavnost, kdy se chodí a tajtrlíkuje v kostýmech, aby se zapudila zima. U nás v Pickovicích je masopust vždy velmi veselý, jak se na to vyfešákujeme.

06. 06. 2018
3
2
687
Miniatury prozaické

Rohlík je skvělý vynález

Jak už víte, tak trochu vynalézám. V garáži. Vynalezl jsem například větrný mlýnek na kafe, koloběžku na vodní Pohon, umělého Láďu z kartonu nebo krmítko pro čápy. Jak vynalézám, tak vím, že je to složité, a že vynálezci mají velmi tvrdý chleba.

02. 06. 2018
5
5
722
Miniatury prozaické

Nakupování se synem

Přijel za mnou syn se ženou a syn řekl: Ahoj, tati, nechceš s námi jet na nákup.
A já řekl: Jo.
A jeli jsme a jeli jsme daleko, až k takovému obrovskému modernímu obchodu s názvem Třesko, ale přesně nevím, já zrovna neměl nasazené brýle. Nejdřív jsme si koupili za 5,- vozíček.

31. 05. 2018
10
9
719
Miniatury prozaické

Fronta na něco

Minulý režim byl hrozný. Například se často nedal koupit toaletní papír, tak vždy celé rodiny vyrážely s nůší do přírody na lopuchové listy, plundrovaly lesy a způsobovaly, že se lopuch ocitl na seznamu ohrožených bylin. Ale horší než nedostatek papíru byly fronty. Taková socialistická fronta měřila třeba i několik kilometrů a stálo se na maso, banány, pomeranče, eskymo nebo třeba meruňky.

28. 05. 2018
8
4
694
Miniatury prozaické

Jak jsme s Láďou osvobodili Prahu

Pátého května roku číslo 1945 vypuklo povstání. Vypuklo v Praze a vypuklo proti zlým mužům Němcům. My jsme tou dobou s Láďou měli už dobojováno v Dukle. Na krcích jsme měli náhrdelníky ze sušených německých uší, co jsme si odřízli na památku bajonetem, a šli jsme do Prahy na pomoc.

23. 05. 2018
5
6
592
Miniatury prozaické

Městský kompost

Znáte kompost. To je taková hromada. Dává se na ni například tráva ze sekání, listí ze stromů, šlupky od exotického ovoce banánu nebo lógr z kafe. Ono to tam krásně hnije a vytváří se kvalitní zemina.

11. 05. 2018
7
6
810
Miniatury prozaické

Zablouděný turista

Jak Pickovice nejsou skoro na žádné mapě, tak se občas stane, že to zmate nějakého turistu. On se lekne toho, že objevil neznámou vesnici, zabloudí a neví, jak dál. Takového zablouděného turistu najdeme většinou na návsi u památeční lípy, jak různě otáčí turistickou mapou a je smutný. Taky má žízeň, protože je dehydrantovaný a hlasitě mu kručí v břiše.

09. 05. 2018
5
4
599
Povídky

Měla bys mi věřit, Zdenko Strašnýpesová.

Cerman je počůránek. Ahoj.

23. 07. 2017
0
0
711
Pohádky

Ústřední topení (po dlouhé době nová povídanka od Luboše Kemrně)

Ahoj kluci a holky.
Po dlouhé době mám zase počítač a můžu vám tak napsat hezkou povídanku. Nejdřív proč jsem nepsal. Nepsal jsem, protože jak před třemi roky přišla ta velká bouřka, tak vítr nabral šindele ze střechy mojí chalupy jak stojí vedle chalupy mého souseda, odvál je a na můj počítací stroj napršelo.

16. 04. 2015
6
4
904
Povídky

Nebezpečné věci v lese

Ahoj kluci a holky a muži a ženy. Já jsem dlouho nenapsal žádnou povídanku, protože jsem měl moc starostí s vnuky, synem, Láďou a zvířaty. Ale to je normální. Každý má starosti.

07. 08. 2012
6
6
1528
Povídky

Jak jsme s Láďou pěstovali žampióny

Jak jsme s Láďou pěstovali žampióny
Ahoj Kluci a Holky a muži a ženy. Já jsem dlouho nic nepsal, protože mi do počítacího stroje vlezly myši a něco tam překousali,, stroj přestal fungovat a já se to bál říct synovi, aby se nezlobil. Když jsem se nakonec odhodlal, tak se zjistilo, že stroj je v pořádku. On mi tam Kulhavec strčil takovou disketu a jak je uvnitř disketa, tak ono se to nemůže nastartovat a taky se nedá zjistit, že tam ta disketa je, protože není vidět.

11. 01. 2012
5
6
1388
Povídky

Hrozně moc silné lepidlo (nová povídka od mně Luboše Kemrně a je moc hezká!)

Představte si, kluci a holky, že jsem od syna dostal dárek. Já jsem měl totiž svátek. Možná to taky byly narozeniny, ale už nevím, já takové věci hned zapomenu, jak na to nemám hlavu. Pamatuju si jen to, že jsem dostal dárek a když jsem ho rozbalil, tak tam byla taková malá tuba jak je v ní pasta na zuby, co se dává do kafe, když bolí břicho, akorát byla hrozně malá, tak jsem byl smutný, že to je tak malý dárek, já mám rád hlavně velké dárky, co nejsou měkké.

02. 05. 2010
11
24
2154
Povídky

Tepláky pro Láďu! (nová povítka od Luboše!)

Jestli už víte že brzo budou Vánoce. Já to vím a mám problém, jak nemám žádné dárky ani pro sebe ani pro syna a vnuci. Horší ale je, že nemám vůbec nic pro Láďu. Ale už jsem to skoro měl ale nevyšlo to.

17. 12. 2008
8
14
1977
Povídky

Jak jsem dal Láďovi pejska! ( povítka od Luboše Kemrně! )

Když jsem se dneska vykynožil z toho mojeho domu, jak tam stojí vedle baráku souseda Káji, tak hádejte, co jsem uviděl. Že nevíte. Tak já vám to řeknu. Uviděl jsem tam psa.

03. 12. 2008
1
8
1147
Povídky

Láďa má každou sobotu maso! (povítka od Luboše Kemrně)

Láďa má každou sobotu maso a proto k němu každou sobotu chodím. On to nemá moc rád, jak vidí, že k němu jdu, tak to maso hned schová do peřiňáku a říká mi, že k obědu má polífku pytlikačku, ale já vím, že má maso a že to je v tom peřiňáku, tak to vyndám a zasmějeme se. On se ale směje neupřímně. Vždycky mi dá půlku řísku a dva, tři, čtyři, nebo pět brambor.

02. 12. 2008
11
8
1534
Povídky

Moje hygijena

Já vám dneska chci napsat, jak to mám tady doma s Hygijenou. Láďa říká, že když muž ohrne tam dole tu kůžičku, tak má vyletět masařka. Má zapáchat jako samec. Že samci se v přírodě nemyjí, tak ani muži by to neměli s hygijenou přehánět.

30. 11. 2008
6
7
1351
Povídky

Jak to u nás na vesnici bude vipadat za sto let

Já si myslím, že za sto let to bude hodně vispělé i na vesnici a i u nás v Pickovicích. Bude tu mnohem víc domů než jak je to teď a všude bude čisto. Taky si bude moctskoro každý dovolit automobil a úplně skorov každém domě bude telefon. Televize budou většinou barevné a budou mít čtyři programi a takové televize se budou dávat nejen do hospod ale i do domů.

29. 11. 2008
4
17
2168
Povídky

Pejsek ( nová povítka od Luboše Kemrně!!!!!!!)

Když jsem se dneska vykynožil z toho mojeho domu, jak tam stojí vedle baráku souseda Káji, tak hádejte, co jsem uviděl. Že nevíte. Tak já vám to řeknu. Uviděl jsem tam psa.

14. 04. 2008
0
7
1549
Povídky

Miluška a Naděžda jsou moc fajn holki!

Dneska jsem byl s Maruškou v přírodě. To já s ní občas takhle jezdím, když je mi jednou za čas smutno. Vzal jsem moped, nasedl jsem i s ní (ona byla v batohu) a jeli jsme. Sousedi koukali a smáli se, jak jsme jeli, protože to jsou hloupí lidí.

13. 04. 2008
1
5
1643
Povídky

Jak jsme všichni utíkali pro zelí ( Úplné nová povídka od Luboše Kemrně!!! )

No dneska se v té zatáčce, jak tam roste ten dub, vybouralo nákladní auto, co vezlo do Voškovic zelí. A to my chlapi hned běžíme, když se něco takové schruje, abychom z toho také něco měli. Já jsem hned obléknul ( boty, kšandy, čepice, trenýrky, kalhoty, bunda, ponožky. ), vzal si na záda batoh a hrr ven.

02. 02. 2008
6
8
1630
Povídky

Jak nám byla hrozná zima! ( Povídka od Luboše Kemrně )

Ahoj moji kamarádi. Váš oblíbený myslivec Luboš je opět zde a má připravenou další povídanku z jeho života. Ta dnešní nebude veselá. On za mnou včera přišel Láďa a přinesl necky.

23. 01. 2008
19
16
2247
Povídky

Ještě jsem vám neříkal, že jsem velký kutil.

Už je to tak. Mám zlaté české ručičky. Mám za domem dílnu a v ní: kladívka, šroubováky, vrtačku, pilku čepovku, dláta, pilníky, nůžky na železo, šroubováky (tři z nich jsou křížové ), ale i takové nástroje, jaké už se mezi lidmi příliš neznají: Nebozez, důlčík, lupénkovou pilku, průbojník, macka. A tak.

22. 01. 2008
17
25
3006
Povídky

Jak Ládíka bolel zub a jak to dopadlo ( Povídka od Luboše Kemrně )

Takže. Já jsem vám včera ve své minulé povídce sdělil, že se bude trhat zub. U Ládi v jeho puse. Abych vám to nějak rozumně vysvětlil, tak on se Láďa od jisté doby tak trochu bojí doktorů, jak byl u ušaře.

21. 01. 2008
6
27
2338
Povídky

Já jsem vám slíbil povídku o tom, jak chodím na houby, ale nejdřív se vám musím zeptat

jestli nevíte, jak mám udělat to, jak mám v jméně to mušství. Ona je to chyba a já nevím, jak to změnit. Je to docela ostuda, to je skoro jako kdybych se někam podepsal jako Lubož. Tak a teď vám povím, jak chodím na houbi.

20. 01. 2008
6
23
2883
Povídky

Ahoj lidi! než nějak začnu sem vkládat svoje literární pokusy, tak bych se vám nejdřív rád představil. Jmenuju se Luboš

a mám rád hrozně moc přírodu. To o mě vlastně říká to moje jméno na internetě. Myslivec. myslivec Luboš.

19. 01. 2008
6
42
2811
Ostatní nezařaditelné
Nahoru