Dřív než nadejde má chvíle

Dříve než nadejde má chvíle, musím ještě sepsat můj příběh. Příběh šílenství, který mě přivedl až sem, do Terezína. Vše začalo vroce 1912, když jsem začal studovat na fakultě historických věd vCísařské Univerzitě v Obljaji. Na konci prvního ročníku jsem byl ale pověřen profesorem Vojislavem Tankosićem, abych mu napsal pojednání o předkřesťanských náboženstvích.

26. 02. 2008
1
1
319
Jen tak pro radost

Balada o THC

kouří se travička
hulí se tráva
koulím se z kopečka
a je to paráda

19. 02. 2008
0
1
385
Blbůstky

Družka

Tichá a vražednáJako tvá nevina. Ze stříbra odlitáJe moje sekyra------------------------Můj úkol jasný je že někdo zahynevelká je odměna však ruka je nesmělá----------------------------mé světlo stín vrhána tvou mladou pleťmé srdce ten pohled trhávšak zlato sladčí jest------------------------------ruka se napřahákrev se mi vařítvá hruď se pohnulaa plán mi maří-----------------------------ústa se zachvělamůj zrak se kalítvá ruka líbeznátvář si halí----------------------------tvé oko vidělojak jen tam stojímmým tělem se zachvělokdyž sekeru svou pouštím----------------------------------slza mi skanulakdyž ústa tvá mlčímá družka vražednáv rohu se krčí-----------------------------držím tě za rukuklopíce zraksahám si na život dobře mi tak.

19. 02. 2008
0
1
311
Blbůstky

Podzemí

údery kladivalinou se síníz železa, z kameníohně tu svítí--------------------údery kladivaúdery perlíkukutá tu trpaslíkodváží zeminu--------------------trpaslík prastarýdobývá rudurube tu do skálya nezná nudu---------------------mitril je poddajnýpod jeho siloupodlaha pukáne jeho vinou.

19. 02. 2008
0
1
285
Blbůstky

Poutník

Vstaň a běž poutníčeslunce už svítínoc byla tajemná přinesla kvítí-------------------------Vstaň a běž poutníčeden už tě vítávojsko je dalekoskřivan ti zpívá-----------------------Vstaň a choď poutníčehloupý a nesmělýzvyklý jsi na sametteď ležíš v jeteli----------------------------Vstaň a choď poutníčevlci se blížítvá chvíle nadejde až stopu tvou zkříží-----------------------Vstaň a choď poutníčetvá chvíle nadešlaoheň už nehořísmečka se rozrostla-------------------------Vstaň a choď poutníčenespi a utíkejvezni si pochodeňnad spánkem naříkej----------------------------Vstaň a běž poutníče copak mě neslyšíšláska tě zabilaani se nedivíš.

19. 02. 2008
1
1
428
Blbůstky
Nahoru