Spáč- kapitola první

I.
Choulil se vteple a tiše funěl. Ruce si spokojeně mnul pod pokrývkou a kolena tiskl khrudi. Bolela ho hlava, jako by mu do ní někdo vsadil ostré střepy.

25. 09. 2008
0
0
625
Próza na pokračování

kap. II- Křest

Kapitola druhá
Křest
Procitli časně. Mžourali ve tmě a posadili se vedle sebe. Joskar si prohraboval tmavou kštici a pohrával si svousy. Ještě se nerozednělo a téměř všichni spali a tak se rozpovídali, Mluvil především Joskar.

04. 05. 2008
0
0
364
Próza na pokračování

kap. I- V Zajetí

Kapitola první
V Zajetí
Na ničím netknutou hladinu vodní tříště dopadaly pozdní paprsky. Slunce se sklánělo k obzoru a stíny protahovaly, ale i tak, díky všudypřítomné pustině, ta zlatavá stébélka ozařovala celé jezero. Celé, až na jednu tmavou stopu,letěla nízko až si málem zmáčela hruď. Orel lehce plachtil, využíval své tělo i vzdušné víry, a tak byl jen málokdy nucen mávnout křídly.

03. 05. 2008
0
0
392
Próza na pokračování

Vůle

Každý člověk má jedinečné vlastnosti a osobitý charakter. Těžko se definují, a můžeme jen diskutovat o tom, jak vznikly, kčemu slouží… Vůle patří kcharakteru člověka a přitom je u každého jedince rozdílná. Pomáhá nám vstát, když upadneme, podporuje nás, když ztrácíme naději. Vůle je náš vnitřní hlas, ale vždy je jinak silný.

31. 03. 2008
0
4
703
Úvahy

Zlozvyk

Zlozvyk, popínavý břečťan který nemůžete setřást. Ovládá Vás a přitom si to ani neuvědomujete. Okolí nás bohužel neposuzuje jen podle dobrých vlastností, ale i těch stinných, a proto bychom se měli snažit, vlastnit jich co nejméně. Naneštěstí to není vždy tak lehké, jak by se mohlo zdát.

31. 03. 2008
2
4
732
Úvahy

Hvězdné nebe nade mnou

Určitě také znáte ten pocit, kdy si připadáte jen jako maličká nepodstatná figurka. Svět funguje podle stanovených pravidel a nic na Vás není závislé. I kdybyste chtěl, stejně nic nezměníte a čas poletí bez zastavení dále. Život uplyne a po Vás zůstanou jen vzpomínky, které blízcí přátelé za pár týdnů stejně „zasunou do šuplíku“.

31. 03. 2008
0
7
782
Úvahy
Nahoru