Tadeáš

Můj svůdník se objevil na hřbetu koněAmor – bez šípů zato s šíjí plavoupo posledním školním zvonkuvrátit se zpět pro nezralé polibkybenátské lodědotyky pro své(málo ochmýřené) pažea tvář bez vousůzato s pihami jako krupičkoudo sladké dětské polské kaše.

23. 11. 2008
1
1
394
Volné verše

Augustinova svatozář

Z Augustina se stával rozhněvaný mladý muž. Zlobil se především na sebe; během celého letu přes Lamašský průliv si nadával do pošetilých hlupáků. Na palubě letadla zanechal dřívější bezstarostnost a ubrousek v nervozitě roztrhaný do zkrabatělých malých žilek. V ranním zpravodajství hlásili v Anglii mírné, ale veskrze příjemné teploty, polojasno a mírný větřík.

08. 11. 2008
1
2
408
Povídky

Samuel a holubi

Jablko mu podal jeden z mužů, co chodili kolem v dlouhých baloňácích. Samuelovi chutnalo, ale bylo trochu cítit po saponátech. Stalo se to už ráno, když se parkem hrnul zástup pracujících lidí na cestě vstříc své každodenní šichtě. Stál zády k nevelkým dubům a přešlapoval z nohy na nohu, protože noční mráz mu ještě sžíral zkřehlé prsty; ruce složené na prsou a prsty zasunuté hluboko do podpaží, které hřálo svým jistým teplem.

13. 08. 2008
3
11
794
Povídky

Kukaččin syn - 1. Edward

║ EDWARDŘíká se, že když umíráte, promítne se vám před očima celý život. Vzpomínky ve vší své celistvosti jako krásný starý film na velkém plátně. Zažil jsem to dvakrát a vždy viděl hlavně tu jednu. V zahradě sahající až tam dozadu k potoku, k místům, na která jsme my děti dohlédly ze svého okna, bylo po celá léta na nejvzdálenějším stromě kukaččí hnízdo.

13. 08. 2008
2
5
581
Próza na pokračování
Nahoru