Léta učňovská (aktualizace 2018)

Každý pubescent je dříve či později postaven před nelehké rozhodnutí. Zlatá léta povinné školní docházky končí a najednou jste postaven před nepochopitelné, musíte si vybrat, který obor budete studovat, případně čím se vyučíte. Na odpověď, že děkuji, ale že mi těch devět let docela stačilo a že tedy asi studovat dál nebudete, dospívající zjistí, že to vlastně ze strany rodičů nebyla otázka, ale rozkaz. Rozhodl jsem se tedy studovat školu hotelovou, již od dětství mám kladný vztah k restauračním zařízením a zejména k výčepům, kde jsem navštěvoval rodiče, více než často.

24. 02. 2020
0
1
153
Povídky

Němé věty

Mé myšlenky jsou vždy temné. Když někdo vypráví mi něco, nebo nedej bože řekne. Mě honí se to hnedle hlavou a vše důležité jde rázem stranou. Kéž byl bych jednou k prázdným slovům hluchý.

02. 09. 2008
0
0
531
Volné verše

Má léta učňovská

Má léta učňovská
Každý pubescent je dříve či později postaven před nelehké rozhodnutí. Zlatá léta povinné školní docházky končí a najednou jste postaven před nepochopitelné, musíte si vybrat který obor budete studovat nadále. Na odpověď, že děkuji, ale že mi těch devět let docela stačilo a že tedy asi studovat dál nebudu, v tu chvíli dospívající zjistí, že to vlastně ze strany rodičů nebyla otázka, ale rozkaz. Rozhodl jsem se tedy studovat školu hotelovou, již od dětství mám kladný vztah krestauračním zařízením a zejména kvýčepům, kde jsem navštěvoval rodiče, více než často.

27. 08. 2008
0
4
543
Povídky

Ďáblova píseň

Ďáblova píseň
Cítím se jako snílek bez studu, bez chuti a beze snů.
Jako blázen zbílé noci, posedlý a po nemoci.
Jako ženich bez krve, bez nevěsty a bez tebe.

27. 08. 2008
0
2
606
Smíšené verše

Příběh šikovného Kostase

Příběh šikovného Kostase
Jmenuji se Kostas Amanatidis a narodil jsem se vměstečku Pireus, ležící jižně, nedaleko Athén. Dětství jsem měl poklidné a bohužel mi rychle utekli. Otec ze mě chtěl mít atleta, reprezentujícího naši zemi na Olympijských hrách. Tato skutečnost není vmém příběhu nijak důležitá, ovšem já na tyto léta vzpomínám velice rád, protože díky tomu že veškeré snažení rodičů bylo upnuto na mé sportovní výsledky, nebyl kladen takoví důraz na mé výsledky školní.

27. 08. 2008
0
0
516
Povídky
Nahoru