Mlčení stromů

Mlčení stromůVětve se nadnášípod nebem půlnočnímhvězdy sotva vyprávíslova která vyřknout chtějí,mocnosti vesmíru se chvějív bázni před láskou Boží. Hnulo se ve mne nitronad tím, jak bilo půlnoc. Bez bariéry vstupujeme do nového dnesvítáním,starý den odcházípři setmění. Odkud vane vítr,který si pohrává s listím.

06. 11. 2008
2
2
482
Volné verše

Ukolébavka

UkolébavkaAno, andělé umí mluvita přinášejí úsvit ranní mlhyco si povídá s deštěma líbá vlasy dětem. Líbí se Bohu lidéco druhým září jako slunce,pokoj a milosrdenstvípro ně zasévají. Bludištěm červánkůvstupují hvězdy do beránkůna dobrou nocukládají v pamětivšecko dobro,mají nás jako své děti.

05. 11. 2008
0
0
440
Volné verše

Louky plné pampelišek

Louky plné pampelišekBloudíš lesem opuštěnástále svému ideálu věrnátak ses dočkala svého miláčka. Struny ve Tvém srdcinaladí se brzyaž půjdeš zase pěšky do své chatičkyobejmout mě a vzít mě do náruče. Jarem se leskne náš pelíšeka louky plné pampelišekvláčí se zvolna šerema voní pole ječmenemvojáčci se zdrželi od svýžch her škaredých.

05. 11. 2008
0
1
396
Volné verše

Stmívání

StmíváníPomalu opouští mne má Láskado snů vplouvá
to se mi nezamlouvábolest jak šíp do srdce mi vplouvá,slza malájak nekonečná mořská vlnaduší se vkrádá. Jsem zmítán koncemživotem unavenvlévá se do mne mořenekonečné, vlhké, hluboké,smutné, blažené a hořké. Jsem tam kdesihluboko v Neptunovém mořitam nakonec má duše patří.

05. 11. 2008
0
0
491
Volné verše

Vesmírná odyssea

Hluboko v temnotě,v zapomněnítiše v samotěrozjímám o lidském dění. Zpráva přišla z venkovaže trať se tam mění,hledám Tě zas a znovav opuštěném blouznění. Kdepak jsi. Zda-li už máš klid.

19. 09. 2008
0
1
700
Volné verše
Nahoru