Výhra

Výhra
Ležím na prochládající trávě místního parku. Podvečerní paprsky jarního slunce ještě poměrně příjemně hřejí… Oči se mi pomalu zavírají, byl to zvláštní den. Dříve toho dne, když jsem jako obvykle pospíchal do práce, jsem ještě vůbec netušil, že se dnes stane něco zvláštního. Jsem spoluvlastníkem středně velké společnosti I.

21. 05. 2009
0
1
341
Povídky

Byla to láska na první pohled

Byla to láska na první pohled
Padla šestka… Olympští bohové již po staletí hráli s osudy smrtelníků. Málokdo by si na ně ještě dnes vzpomněl, oni však stále neskončili svou hru. Stále je zde rivalita, kdo je mezi lidmi známější a kdo má větší moc. Byla noc.

21. 05. 2009
0
0
385
Povídky

Extrémní abstrakce

Extrémní abstrakce
Když řeky jdou a zaváté jsou mraky Pojď s nimi sdílet oblohu a pramen Pojď oni chtějí abys je sdílel taky Jinak je s nimi navždycky ámen. Když skála chce, volá tě až do srdce Jak poušť, když se pískem vlní Jak volání divočiny na místní matrice Proto si každý z nich svoje přání splní. Když chceš a uposlechneš vodopád Máš naději, že tě supi zachrání Máš dost rozumu, abys neupad Když se ti loď pod nohama naklání. Když pohnutky osudu utopíš v bažinách Chceš najít lávku s cizí pomocí Chceš procitnout v teplých peřinách I když ke spánku uloží tě otroci Když máš svá přání tajně schovaná Můžeš najít trezor s nejpevnější petlicí Můžeš najít duši, co v pekle je kovaná Kde je kněz v plamen se modlící.

21. 05. 2009
0
2
333
Vázané verše

Vandrák

Vandrák
Prší a kapky zkrápí zemi kdesi vzala se nová naděje něco co proudí námi všemi zvenčí však nic se neděje. Déšť co spláchl všechny smutky Jarní deštík touhy, teď nemyslí na zármutky zmáčený vandrák pouhý. Když deště jsou a vítr fouká, melancholická nálada Když kamna hřejí a kočka mňouká poslední listí opadá. Třebas uvidíš první sníh když budou první mrazy Třebas uslyšíš dětský smích když zaváté budou srázy.

21. 05. 2009
0
0
293
Vázané verše
Nahoru