Cestička

Paprsek prolétl po vlasech dívčiny
zpod jejich očí line se slzička
a mě odvádějí pryč
Slunce už zapadá za kopce v dáli

25. 06. 2012
0
2
496
Vázané verše

Čas

Dny se vlečou kupředuale nikdy zpětprostě to tak chodíco je tenhle světNěkteří se divíjiní ztrácej časproberte se lidivždyť je to jen v násKaždý máme přídělněkdo více jiný méněvšak méně je někdy vícea naopakZáleží jen na násjaký bude světjedno však vím jistěco se jednou staneco nám chybíto nevrátí se zpětNic netrvá věčněto snad žere nástak to povím spěšněza všechno může čas.

17. 11. 2009
2
3
519
Smíšené verše

Stín

Když procházím se krajinoupod nebem setmělýmměsíc svítíschledávám to věcí podivnouže sleduje mě stínskáče po kvítíCo teď. ptám se sám sebejen hlupák by se báljen ten koho něco sžírákdo nemá čisté svědomía svědkem mi je temné nebeže kdybych byl krála viděl bych co nás týravymazal bych to z vědomíNeb čeho se každý bojí. co nahání nám strach. to přec je naše podvědomito jisto jistě značí krachProto nebojme se stínua nebudeme se bátsama sebeNa našem mlýnuse budeme kátaž pudem do nebe.

12. 06. 2009
0
17
1865
Smíšené verše

Drogy

Když začne člověk kouřitbude se mu život bořitopustí ho partnerkaa on neví, co bya jediným východiskemse mu stanou drogyzačne se na svět dívatpřes dno sklenicenakonec skončí pod zemíhluboko veliceproto pít, kouřit se ti může líbitale co naplat když si můžeš život zkrátitnebo nedejbože celej ztratit.

11. 06. 2009
1
12
1680
Smíšené verše

Slova

Slova někdy zvláštní jsoua mají skrytý významněkdy jsou jen o nás dvouněkdy cílí k výzvámmíří nám i na srdcea nedají nám spátprovází nás po rocea nutí nás se prátkaždý volí jinéa každý má svůj cílněkteré jsou línéa jiné značí splínněkdy se ríkaj snadnojindy budí strachvšak nestáhnou tě na dnoa nepromění v prach.

10. 06. 2009
0
4
567
Smíšené verše

Loučení

Já nesnáším loučeníA city nedám znátPřesto je to souzněníKdyž můžeš mít rádMilovat a zranovat,Tak jak člověk umíMilovat tak hluboceAž ti v uších šumíKdyž na každém kroku tvémMyslíš jenom na niKdyž nemůžeš v noci spátA dýcháš jenom pro ni.

08. 06. 2009
0
8
695
Smíšené verše

Co po smrti?

Co prijde po smrti az duse opusti tve teloto ti bude jedno ze si mel velke celoaz ti Charon, prevoznik pristavi svou lodkunebude se te ptat jak moc si pil vodkuPoplujes po rece stinu, to vsechno byli lidejedno jesli krestane, muslimove ci zidevsichni meli svou viruvsichni meli svuj cilale to uz je ted jednokdyz se jim cas naplnilnedivej se dozadu a neotacej zpatkyneb prijde jeden moment a zustanes za vratkyuvezneny mezi smrti a zivotem naporadproto si vaz kazde chvile a nesnaz se prilis casto spatzivot ti plyne jako voda ktera nema brehyuz od narozeni te smrt vola a nedopreje nehynemrhej zivotem a zij ho plnymi douskya podstupuj oddane zivotni zkousky.

08. 06. 2009
1
7
580
Volné verše
Nahoru