skladiště metafor

jeden elektrickej šok
a vodu z vodovodu,
jestli mohu poprosit
blaféři na kafíčku

13. 10. 2012
0
0
667
Miniatury, hříčky

písmenková

srkám ještě horkou
polívku s písmenkama
co kdysi byly pravda
spálila sem si jazyk

23. 09. 2012
0
0
607
Miniatury, hříčky

sen spadlej z nebe

Teď by se asi víc než kdy jindy hodilo začít slovy "kde se vzal, tu se vzal". Fakt. Najednou tam stál. Teda spíš ležel.

10. 09. 2012
1
1
562
Miniatury prozaické

FAQ

seš ještě malá holka
ještě máme na nebe čas
zašeptala prohrála
z repráku

14. 11. 2011
3
2
810
Miniatury, hříčky

snídaňová

bez obrace
jenom hladce
zamotám ti hlavu
bij mě

12. 11. 2011
1
2
919
Miniatury, hříčky

prober se

cejtim popel
vstáváš z mrtvejch
byls tu pořád
pod mejkapem

24. 10. 2011
2
2
772
Miniatury, hříčky

osmý rozměr

troska zachumlaná v šále
s třeštící hlavou
troska v plesovejch šatech
bez hlavy

07. 10. 2011
4
5
815
Miniatury, hříčky

budoucnost v drtičce

hnutí za tobogán z duhy
pro klasicky veselý lidi
v depresi
za dvě malinovky

05. 10. 2011
4
3
753
Miniatury, hříčky

reckless whore called chemistry

paralyzovaná
v chemický laboratoři
polykám slova
zapíjím hořlavinou

29. 09. 2011
3
6
1011
Volné verše

9

Konversková lejdy si nazula oranžový glády, protože její černobílej svět zrovna potřeboval revoluci. Cestou na zastávku to vzala přes albert a koupila si svoje první toblerone. Na autobus čekala čtyři staletí. Jízdu nevnímala, jen jedno prudký zastavení na červenou.

04. 05. 2011
1
0
883
Povídky

po uši v bramborový kaši

zavalenej lejstrama seděl ve svým kanclu a zběsile bušil do klávesnice před sebou, asi tak, že kdyby byl pozorován, vypadalo by to, jako že hrozně ví, že je pozorován, a předstíral zběsilou zaneprázdněnost. pod nos mu voněla čerstvě uvařená káva, a jak už to tak v životě chodí, zrovna když zběsile dobušil a složil hlavu do dlaní, vešel dovnitř respekt budící šéf jeho šéfa, a kdyby ho na ulici zrovna zastavili z ČT1 s kamerou a anketní otázkou, koho chce právě teď úplně nejmíň vidět vejít do svýho kanclu, tak šéf jeho šéfa by si odnes minimálně bronz (ilustrační představa šéfa šéfa pyšně lezoucího na bednu vítězů, která se zvětšuje a zvětšuje a on ji jen nechápavě pozoruje a čím víc se snaží vydrápat se nahoru, tím je bedna větší, a čím je bedna větší, tím větší je jeho potřeba denní dávky mcflurryho s ibalginem).
šéf šéfa vypadal mírumilovně, ač evidentně nasraně. obočí mělo standardní tvar i polohu a od nosu se neobláčkovalo.

14. 03. 2011
0
0
835
Povídky

bez tebe bez sebe

a benzínka svítí pořád stejně
a dveře vržou pořád stejně
kouř štípe do očí pořád stejně
budík budí pořád stejně

29. 08. 2010
3
4
1088
Miniatury, hříčky

nekonečně mystická síla kašen

protáhnout se škvírkou mezi žebrama
nebejt malá, bezvýznamná a malá
převrátit nekonečno
a pak ho zase nechat spadnout

24. 08. 2010
1
1
785
Smíšené verše

konec ničeho

Některý věci jsou podobně nevyhnutelný jako típnutí cigára, jakkoli se zdálo bejt nekonečný. Zastávka, na který už žádnej autobus nikdy nezastaví, by se snadno dala zaměnit se situační metaforou všeho, co mezi nima kdy bylo (nebylo), tahle byla nicméně reálná (jako nekonečný cigáro).
Vypnul motor, zesílil radio, otevřel obě okna. Mlčky vystoupili a tradičně se usadili na obrubník.

13. 07. 2010
0
0
1030
Povídky

rovně

zatřepala sněžítkem
a nadechla se naposled
padala dolů
žirafím krkem

31. 12. 2009
2
1
1075
Volné verše

ve frontě na štěstí

Vzduch voněl kouřem, promarněný touhy se usazovaly u stropu a víno odhalovalo pravdy, který bolely. Než stihla řasenka zreagovat s několika kapkama slaný vody za vzniku černýho fleku na polštáři, poprosila ho, aby ji objal, a on to udělal, na tom není nic zvláštního. Vždycky dělal všechno, co chtěla, ale ona to neviděla. / Řekni mi teď, proč ráda to kazíš, vždyť tenhleten svět mohl bejt náš / A tak si leželi v náručí a na malou chvilku se zase všechno zdálo bejt olrajt.

12. 11. 2009
2
0
869
Povídky

ízy

Nechtěla si holit nohy, tak, z principu. Aby se nemohlo nic stát. Jenže pak si vzpomněla, že se opije, a oholila si je. Nikdy nevíš.

06. 08. 2009
4
11
1387
Povídky

OFFLINE

-tvuj obrys obkreslim tmavě modrou pastelkou oko vymaluju žlutě a obočí růžově pusu ve tvaru srdíčka, jakože se šklebíš a taky namaluju otazník, ale bíle abys ho neviděl pak škrtnu sirkou a zapálim domek z karet --- figurku posunu o dvě políčka a vyhodim zelenou z okna jestli tě má ráda, taxe vrátí --- zaškrtnu datum v kalendáři černě ze sluchátek je to úplně vo něčem jinym láska je jako bílej otazník na bílym papíře blbý, co. a čtyři obaly od miňonek, vlastně pět --- žirafa sklání hlavu asi by chtěla pohladit ale má smůlu --- taxe schová do krabice nasadí sluchátka ze sluchátek je to úplně vo něčem jinym --- lakem na nehty si natře řasy trochu to pálí ale ona se usmívá fakt divná žirafa --- asi ji namaluju červeně a fleky budou černý a kopeček vanilkový zmrzky bude taky černej a knížku začnu číst až od strany 18 bude to tak lepší --- a pak po tobě hodim polštář nebo rozstříham tvoji košili na tenký proužky a ty svážu a uškrtim tě s nima a žirafu taky --- a až se vrátí zelená figurka, bude pozdě na všechno a já jí namaluju obličej a paxe jí do něj hrozně, ale hrozně vysměju --- snad nebude mít nasazený sluchátka protože to by byl provar --- vystřihnu puzzle ze sešitu na matiku a složim dohromady s těma ze sešitu na bižuli a němčinu ale asi do sebe nebudou zapadat pak vyhodim čtyři obaly od miňonek ale ten pátej si necham --- a vyleju ti na hlavu kýbl s vodou aby ses konečně probral --- sedim v křesle ale nehoupu se a koukam na žirafu, jak zase sklání hlavu --- naivka.

04. 08. 2009
13
16
1256
Volné verše

ONLINE

-zelenej paňáček skáče dýl než normálně víš, co to znamená žirafa je online ale jestli čekáš, že ti napíše tak zbytečně z naivity je vyléčená dávno nesklání hlavu a kromě toho žirafy přece nikdy nepíšou první - - - bílej otazník vybledl a je trochu vidět ale čekat na odpověď je zbytečný žirafy nikdy nepíšou první - - - smutný voči nepomůžou (nepomohly jí, proč by tobě měly. ) ovocný bonpari taky ne a ani srdíčka z papíru politý benzinem nejmenší světýlko naděje hodina, maximálně dvě a všechno je na uhel - - - N/A Party status RIP, lásko (brb) a na pohřeb přijde žirafa v bílym jen prádlo má černý (dobře ví, jak moc ho máš rád) a pak už bude pozdě na všechno a jestli si myslíš, že žirafy nepíšou první proto, že nemají čím, tak to se pleteš - - - místo růže ti hodí do hrobu cihlu s vyrytym vykřičníkem (dobře ví, jak moc nemáš rád klišeé) třeba se vzpamatuješ třeba s tvou smrtí ožije tvý svědomí - - - budeš to chtít vrátit zpátky podrbat ji za uchem hodit dvojku místo šestky utopit se v její kráse prázdný slova zaplnit trochou pravdy a doufat, že jednou ti odpustí (ale nezapomene) namísto toho seš pro ni už navždycky offline - - - obracíš se v rakvi jako bys byl básník a někdo prznil tvý dílo chceš ven ale koho to zajímá ona chtěla mnohem míň (mohls aspoň napsat první) tak snad příště - - -.

04. 08. 2009
9
10
1239
Volné verše

AFK

- zelenej čtverec na zdi přebílenej hnědej flek na žirafím krku převázanej mašlí černá díra v žirafí duši není vidět a tak se nikdo nestará -- dvě kapky visí ze zábradlí čekají, až spadnou první se bojí a druhá se směje chytí se za ruku a splynou v jednu - hlavou dolů převrácený pocity naloženej krk v olivovym oleji jednim uchem slyší pravdu a druhý jí upadlo fleky zezelenaly a zčtvercovatěly - koupila si špičatý boty jahodovej lesk na rty zapadla a měla se dobře v černý díře.

04. 08. 2009
9
8
1249
Volné verše
Nahoru