Mrtva slova

Ukryvas se sama v sobeprazdnem svetlo prosevasukryvas jen to co zbylohloubeji to neschovasZasypana tunou prachuzady otocena tvarstala jsi se otrokem casubloudis ve svych myslenkachOdvraceny vesmir na dne casupohltil me slovo zasstahl ho tam dolu k sobev cervi dire umrel hlas.

07. 10. 2009
2
7
483
Volné verše

Plod ticha

Plod----------------------------------------------------chram bolesti tve navstevuje zvedavost marozplyvam se cestou k tobe a ty víšvkusny pohyb mozku tveho vnima příchod mocneho chveni energie nekonečnavkradam se . jsem plod studeny, jsem mocny mocnejší než nejmocneji umocněná představa chrámu tvéhojsi nic bez meho prichodu a ja plod tvujplod bolesti, plod tichavnimam te. záře tvá pohlcuje ticho méjsi zde host nezvaný chrámu méhojsi nic bez mého příchodu a já plod tvůjplod úzkosti, plod ticharozlevam se. každý neuron tvůj přepolován jest každý synaps tvůj jest otrok můjjsi nic bez mého příchodu a já plod tvújpolod smutku, plod tichaloučím se.

03. 08. 2009
0
19
1704
Vázané verše

sentinel

Zakřivený prostor odrážející svitpohnul masy oceánuzkřivený úsměv odrazil tě zpětzpět k traktu nicotyHraji si s tvým lalokemjsem prázdno kolem tebejsem pouto mezi nebemslizký slepec modrých stěnnevýrazný tón tvého smíchuneproniká skrze měnevýrazný tón tvého stínunechává mě klidným býtSnažím se vnímat tvou auru v trnitém deštiv deštivém trnípokleknusevřen bezmocnem.

03. 08. 2009
0
2
573
Smíšené verše

Odliv

prosakuji pískem skrze vlnyvrásčitých peřin otrok jsem zformuji zde neonečné řadyzástupy jdoucí za sluncemZ hlubim duše vniknout smímeutonout náš prázdný tvarkolik ještě klonů mámetolik času zbývá námBěžte synové a dcery dýchat vodu rozsét zmarklidným tempem kračet dolu do hlubin pro klid a klam.

03. 08. 2009
0
4
628
Smíšené verše

o chuti

o chuti---------------------------------chut se z jidla vytratilasvet barvy nahle postradadotykam se beztvarych predmetuve svete kde lidem chybi tvarpostradam zde chut a vunisnad i dychat prestavamten zkazeny vzduch jenz rdousi me plicejenz rdousi je. kdyz usinam. ranni rosa uklizi me me telo hlasku nevydanikdy uz se neprobudim nikdy nevykrocim k vamuleham zde v zapomenizde ja lezim zde ja spimsnad si kvety nezaslouzimnebudte me ted kdyz snimdnes svuj smutek zdobim tichemdnes jsem tu jenom pouze javsude kolem tolik lidiktere nikdo nevnima.

03. 08. 2009
0
0
476
Smíšené verše

pro tebe

z dálek vesmírem pronikášbortíš čas a prostornapříč universem napříč tmousvlékáš mě z kůžeprostupuješ mlhou mouk branám věčne zavřeným k hliněnému hradu kde král už dávno zestárnulobklopen nekonečnemrozdrcen tichem jestodpočinek v zapoměníúsměvu odcizenrozměrného ticha králtvaru a barev dřímá darv objetí magického kristalu vždy a navždy bude tamve svých snech kdo bloudí sám.

03. 08. 2009
0
0
487
Smíšené verše

poutnik

obklopen zvukem pohlcen tichem v rozevlatem strnuti rdousicí svůj žalnechť vstoupí nechť vnikne mramoru králstrnulost ta krále rmoutí, strnulost to není dartak rozvaž jazyk, vem mi pouta vem si vše a nech můj žalpoutník to je to co zbylopřiprav tmu a vem si darnechť stín bloudívnímá život, je to zvykem zustat tamtam kde ticho tony rdousí bezradně on stojí sámMísto kde je nic a všechnopalác z hlíny, nářku král bez konce je noc tak dlouhábez zvuku jenž nemá tvar.

03. 08. 2009
0
0
549
Smíšené verše

smutek

zvuk tak znely, ton tak mocnyustal. barevna zare v stredu ticha se rozjasnilasemkla se ve svych utrobach . zde pristav muj nehledejrozeznely ton tech zvukuroztrouseny v srdci hlukuhlomozu vsech ustalbarvou zitrka v šedém koute marne bych zde hltalroh od rohu strom od stromuvitajic barvy tak podivne v kruhu tak semknutems barvou deste slupkou z hlinymarne bych tu obstalplan jenz hori mraz co studivypust krem jenz maze jizvyvpust ho do zil napln svalsval tak tenky, mramorem obtezkan.

03. 08. 2009
0
1
524
Smíšené verše

Milion let bez tebe

pozdní pláně v srdciranni sucho v ocichty nezkrotis demonaja neosvojim si telopozdni hra v trnínoční humor v nedohlednuty nezkrotíš šelmuja nepohltím tvuj svitto co vnímám je víc nez tmato co cítím je min nez vse ty loudis tu moc ty souznis tu planrozproudi svalnabobtnej humor a vrat mi ocelja vzkvetam z tveho tichaticha bez konce casuutrhni mou zavistobejmout se se sluncemvkrocit do ticha smimetam kde ticho unikaproc milion cestproc miliardy pocitu mamenase karmy jsou spojenetisicem slunci milionem hvezdu břehu chladně. naporad milion let bez tebe.

03. 08. 2009
2
3
546
Smíšené verše
Nahoru