Márty a Blekota

Márty a Blekota
Odvíjí se denní zápas , zápas a cesty, přesun jednoho tam a druhého sem. Hrdina veden světlou touhou není určován místem, leč tím co koná a přívlastek statečný bojovník, statečná bojovnice je to co má nést a pronést místy nástrah, spletí cest. Vtom i hrdina se může kroutit a skroutit tak, že již jako hrdina není poznán a na barikádách času působí někdy jak záškodník nesoucí místo soudku svodou soudek střaskavinou, aby hrdinné barikádníky zbavil jejich valu. Leč nesměli by být hrdinové ve spojení prostřednictvím hvězd a kruhu, jenž vpravý čas pošle meč, co přesným úderem utne již hořící zápalnou šňůru.

07. 01. 2010
0
0
593
Povídky

Protosbírka

Červen jako boj – snad zoufalá, trhavá ( 2OO7)
agónie školního roku před přicházejícími
prázdninami.
Medard tasí a zhusta nebe zatahuje si,

04. 12. 2009
0
2
651
Smíšené verše

Cesta do Rožmitálu

Cesta do Rožmitálu
Na rozhraní května a června 2009 jsem zavítal do Rožmitálu pod Třemšínem. Vzduch byl teplý, slunce svítilo. Cestoval jsem od Příbrami vlakem svidinou volného času po několik nadcházejících dní. Udělal jsem tedy výlet ještě kus do zmíněného místa.

09. 11. 2009
0
1
526
Povídky

Zajeď do křivoklátska

Zajeď do Křivoklatska
aneb cesta jednoho dopoledne
Vyťápl jsem si vpondělí dopoledne, že si zajdu na lučinu nad Hředlemi. Původně jsem chtěl cestovat v1O:4O ze Zdic autobusem, ale ujel mi. Tedy vyrazím pěšky, jako již několikrát dříve, po silnici to jsou zhruba 4 kilometry. Po silnici jsem však nešel, abych nebyl viděn.

28. 10. 2009
0
0
772
Povídky
Nahoru