Divnozemě: Hrad v oblacích kapitola 4, část první

Sotva Kristin otevřela oči, uvědomila si, že něco nehraje. Stála vopuštěné chodbě nějakého domu. Její oblečení bylo čisté a voňavé, jako by jej někdo právě vypral. Pohlédla na svou ruku, kde nebyla ani známka po nějakém zranění.

21. 06. 2011
2
2
771
Próza na pokračování

Divnozemě: Hrad v oblacích kapitola 3, část čtvrtá

„Au. “ vyjekla Kristin a ublíženě si ruku přitáhla ktělu. „Musel jsem zastavit to krvácení. Tohle totiž není místo, kde bys chtěla ztrácet krev.

02. 06. 2011
3
1
684
Próza na pokračování

Divnozemě: Hrad v oblacích kapitola 3, část třetí

Naneštěstí Kristin nikdy neexcelovala při hodinách tělocviku. A úplně nejhorší byla právě vběhu. Ačkoli se zní jejich tělocvikář pan Gredd snažil pokaždé dostat to nejlepší, zklamal. Ať se Kristin snažila, jak chtěla, její čas byl vždycky ten nejhorší zcelé třídy.

10. 05. 2011
3
2
641
Próza na pokračování

Divnozemě: Hrad v oblacích kapitola 3, část druhá

Vydala se na cestu. Šla pořád rovně, jen občas se vyhnula stromům, které jí stály vcestě. Ve svém snu nic takového dělat nemusela, protože tam jí stromy nikdy nestály vcestě. Ale asi ne všechno může být tak dokonalé jako ve snech.

28. 04. 2011
2
2
642
Próza na pokračování

Divnozemě: Hrad v oblacích kapitola 3, část první

Nastalo nepříjemné ticho. Kristin již sice nabyla vědomí, ale bála se otevřít oči. Obávala se toho, že když je otevře, uvidí nad sebou tu odpornou slintající bestii, která se jí chystala roztrhat na malé kousíčky. Strach jí zkrátka nedovoloval rozhlédnout se kolem sebe.

18. 04. 2011
1
1
634
Próza na pokračování

Divnozemě: Hrad v oblacích kapitola 2, část čtvrtá

Kristin se podívala na Matta, který ji ještě před chvílí ujišťoval, že ta stará paní jim nebude překážet. Teď už ale Matt nevypadal moc sebejistě. Očima sledoval blížící se stařenu a zřejmě očekával, že kolem nich jen projde a nebude je nijak obtěžovat. Jaké ale bylo jeho překvapení, když ta dáma došla až kjejich lavičce a obrátila se na ně.

10. 04. 2011
2
1
610
Próza na pokračování

Divnozemě: Hrad v oblacích kapitola 2, část třetí

Kristin si mnohokrát představovala, jak by asi vypadalo rande sjejím idolem Mattem Holesem. Pokaždé si to dokázala dokonale vykreslit a vždy překvapovala sama sebe svou fantazií. Ale sny o pikniku, vzahradě plné rozkvetlých růží smalými pestrobarevnými motýlky poletujícími okolo, ji brzy přešly. Kristin se totiž musela potýkat stím, sčím se potýkala spousta lidí, kteří měli přehnaná očekávání.

08. 04. 2011
3
2
542
Próza na pokračování

Divnozemě: Hrad v oblacích kapitola 2, část druhá

Pomalu se stávalo zvykem, že Kristin byla ze svého snu pokaždé vyrušena ještě předtím, než stihla uchopit nabízenou ruku postavy ve stínech. Tentokrát ji probudilo jakési nepravidelné ťukání na okno. Celá rozespalá otevřela oči a vduchu proklínala všechny, kteří ji ani nenechají vyspat. Sbrbláním se vyhrabala zvyhřáté postele a zamířila se podívat koknu, aby zjistila, co ji to probudilo.

01. 04. 2011
3
3
821
Próza na pokračování

Divnozemě: Hrad v oblacích kapitola 2, část první

Kristin si mohla zvolit cestu domů autobusem, ale raději šla pěšky. Procházka na čerstvém vzduchu jí umožňovala pořádně přemýšlet. Potřebovala si utřídit myšlenky, které jí vířily hlavou jako hejno můr nad plamenem svíčky. Stále přemýšlela nad tím, co se stalo ve třídě.

28. 03. 2011
3
3
506
Próza na pokračování

Divnozemě: Hrad v oblacích kapitola 1, část druhá

Zbytek školního dne utekl nebývale rychle. Kristin po celou dobu téměř snikým nepromluvila. Nebylo to proto, že by byla nějakým společenským vyvržencem, ale protože se sama snikým bavit nechtěla. Její nálada se nacházela někde pod bodem mrazu a ktomu všemu se do toho přidávala ta zpropadená migréna.

24. 03. 2011
3
3
781
Próza na pokračování

Divnozemě: Hrad v oblacích kapitola 1, část první

Stává se vám, že si občas připadáte, jako byste nepatřili do našeho obyčejného světa. Vidíte vsobě něco mnohem většího než ostatní. Pravdou je, že každý znás občas touží být něčím zvláštní. Nespokojí se jen stím, být normální a zapadat mezi obyčejné lidi.

17. 03. 2011
0
0
510
Próza na pokračování

Sněží!

Sněží
Proč nemůže sněžit.
Byla už dávno tma, když jsem kráčel vylidněnou ulicí. Nikde nebyla ani noha, až na ty mé. Zvuk dopadajících kroků na pevnou zem se nesl ozvěnou dál.

05. 01. 2010
1
3
783
Povídky

Kronika náhodného vraha

Žít svůj sen
Život. Jen jedno drobné, nepatrné slůvko. A přeci vsobě skýtá obrovský význam, který definuje celý svět. Nebýt jeho, nebylo by nic.

08. 11. 2009
1
1
583
Próza na pokračování
Nahoru