Odcizení ve sféře umění kultury

Pradávný antagonismus mezi ideály vyšší kultury (ideály humanismu, autonomie osobnosti apod. ) a společností se zahlazováním opozičních tendencí v ní zmenšuje. Je vtělována do masové kultury, Marcuse k tomu dodává: „Jestliže masové komunikační prostředky směšují umění, politiku, náboženství a filozofii harmonicky a často nenápadně s komerčními sděleními, převádějí tak tyto domény kultury na jejich společného jmenovatele, na formu zboží. “
Zasažena je i sféra řeči, kde se obsah dříve transcendujících slov vytrácí, omílá.

02. 02. 2010
3
10
718
Úvahy

Alienace

Nenapadá mě báseň cítim časovou tíseň
nesnáším byrokraty co tohle svinstvo tlačí do podstaty
Podstata není holokaust pravidela tabulek
každý v modu býtí žijící člověk se toho ostatně zalek

27. 01. 2010
2
8
1022
Volné verše

Zlomené rácio

Procitl jsem ze snurácio jsem zhasnulodpor má duše překonalaona mě vždy milovalaCítim spad její náklonnostiláme mi to v těle kostii přes odpor mého ráciado srdce se mi holka zarylaRacionálnost je v tom podobně jako má kostodpor již nesnese - srdce láskou mé zanese. A co láska - chemická reakce, či skřehotání vrabce. Vrabec řve na střeše - já řvu uvnitřchytla mě pevně holkaje mi z toho na nic.

30. 11. 2009
4
7
905
Vázané verše

Smrtelná dlouhá startka

Dobří lidé odcházejí - svině zůstávají,
odešel nám Zbyněk Fišer - zbyl tu jen ples příšer.
Odešel nám marxist levý - nikdo o tom radši neví,
neví o tom ani ona - proklínal jsem i její hovna.

24. 11. 2009
1
1
729
Vázané verše

Konzervativní revoluce Margaret Thatcherové

…možná, a ony posléze dosáhly poznání, že to není jenom módní skořápka, tak se zděsily, ucukly, zmizely, neznající. varující potencionální pokračovatelky jejich krutého, avšak poučujícího omylu .

24. 11. 2009
1
2
1035
MIMO

Capital

Anální charakter člověka určuje výrobní způsob společnostine Freudovi představy skutečnostia ty se ho bojje to kůl v dějinné odpovědnostiSpolečnost moderní regrese nepramení z receseje to plán který odklad nesnesepředstava reality frustrovaných jedincůstala se z nich banda spiklenců.

24. 11. 2009
2
2
800
Miniatury, hříčky
Nahoru