Schováno za okny

Ve zhrzeném koutě duše
Stín, slzy, zmar a vztek
Vše jako cvičený kůň kluše
Leč rozplyne se na dotek

15. 01. 2010
1
3
417
Vázané verše

Do dna

Místností zavoní skořice Hřebíček se k ní přidává Svařeným vínem plní se sklenice Rána už nebude bolavá Alespoň na chvíli Doufám v to, o prázdno prosím Horké víno polykám Každou další myšlenkou se dusím Zavírám oči a přemítám Co jsme to spustili. Házím vinou sem a tam Sklenice hřeje mi ruce Proč s těžkou hlavou usínám. Proč pořád bolí mě srdce. Nemám už křídla motýlí Horkost pomalu ustává Dopíjím lahodný mok Promítám si rána slzavá K zoufalství zbývá jen krok Proč k sobě nemůžem být milí.

30. 11. 2009
5
7
456
Vázané verše

Kolová

Zírám na stůl a čekám Vyplňuju papíry Má to vypadat, že makám Ale jen do určité míry Mám na stole láhev koly I ona duši má Ta má šedou barvu volí Její je temně kolová Příchuť třešní Trocha kofeinu Hlava mi dnes třeští A není to od fénu Dívám se na flašku Čekám na vysvobození Házím učebnici na tašku
Proč sakra na VŠ nezvoní.

26. 11. 2009
3
7
416
Blbůstky

Hvězdy a já

Dívám se na hvězdy Vidím v nich tebe Třpytí se a svítí Ale jejich svit zebe Jsou chladné a smutné Tak jako teď já Některé živé už nejsou Stejně tak naděje má Tolik kousků už shořelo Mám jen popel a prach Už nezbývá nic jiného Jen další slzy a strach.

26. 11. 2009
5
15
622
Vázané verše

Nekrolog pro Italku

Tvé statečně italské srdce dotlouklo. Již několikrát bylo resuscitováno, ale nikdy to nebylo tak nákladné, jako nyní. Musíme tě nechat odejít, i když je to pro většinu z nás loučení bolestné. Byla jsi tu s námi téměř sedm dlouhých let.

26. 11. 2009
1
3
461
Miniatury prozaické
Nahoru