bez nazvu

Vzpomínky se vnořují jako ryba, jako něco co se potřebuje nadechnout nad hladinou. Lapají po dechu a nechápají proč jim normální kyslík ve vzduchu ubližuje. Zoufale se snaží uniknout. Co, nebo kdo jim pomůže.

01. 03. 2011
5
10
420
Úvahy

Zášť, nenávist a odpuštění

Byly chvíle, kdy jsem tě jako malé děcko milovala. Byly však i takové, ve kterých jsem prosila Boha o tvé potrestání. Doufala jsem po nocích, že jednou nadejde čas a ty se vyznáš ze svých hříchů, omluvíš se. A teď, když jsi na smrtelné posteli prosil o odpuštění.

26. 10. 2010
3
8
466
Povídky

Osudy

Upravila si korzet a pomalu, tiše scházela po dřevěných schodech. Rudé šaty šustily při každém jejím kroku, paže v hedvábných rukavičkách se třásly nervozitou. Slyšela šum, cinkání stříbrných pohárů, smích a hlasy jež si povídaly. Pomalu sešla dolů, kde na ní čekal starý muž, byl skoro plešatý, ale v černém obleku vypadal, jako někdo, kdo předčasně ztratil vlasy, ale je mu kolem čtyřiceti let.

06. 09. 2010
2
5
439
Próza na pokračování

Vzpomínka

Vzpomínky se vynořují jako ryba, jako něco co se potřebuje nadechnout nad vodní hladinou. Objeví se a zanechají stopu, vlnu která se rozšíří po celém rybníku. Jako důkaz, že tu stále je.
Není to tak dávno, říká se, že čas vše zhojí.

06. 09. 2010
2
3
380
Povídky

Vše vím, Draco!

Teplý letní vánek ohýbal stébla trávy a česal koruny stromů. Jak už to v létě bývá vše slunce spalovalo svými paprsky. Zámecké zahrady, ale přes všechno kvetly a zářily zelení. U fontány zobrazující kentaury s luky a šípy seděl chlapec a starší žena jejíž blonďaté vlasy dosahovaly až do půli zad.

06. 09. 2010
0
0
600
Povídky

Boj...

Vločka za vločkou, pomalu dopadala do sněhové peřiny. Štiplavý vítr ohýbal jedle, smrčky a ze zbytků dubů se stávaly zmrzlé větve bez života. Mraky zabraňovaly slunci, aby vneslo do lesa tolik potřebný optimismus. Ačkoliv vše bylo mysticky nádherné až se dech zastavoval, ale všudypřítomný stesk a sten po letních dnech byl cítit všude.

06. 09. 2010
0
0
433
Povídky
Nahoru