Jak otec opravil židli

JAK OTEC OPRAVIL ŽIDLI
JE TO SICE JIŽ DÁVNO, ALE STÁLE SI TO PAMATUJU :-)


31. 01. 2011
0
0
527
Povídky

Mladý Jára - bobří píseň o pilách

Mladý Jára - Bobří píseň o Pilách
Malí bobři, velcí bobři, bobříci
Jardovi pomocníci
Mají zuby i špičáky i stoličky

25. 01. 2011
1
1
803
Texty písní

Ucpaný Odpad

UCPANÝ ODPAD
Mezi nejvděčnější práce vdomácnosti patří mimo jiné také čištění a protahování ucpaných kolen a sifonů od vany, umývadla, nebo dokonce od záchoda. Myslím, že tuto práci musí přímo zbožňovat každý správný domácí kutil. Je to kratochvíle veselá a velmi příjemná. Uvedu nejčastější příčiny těchto potíží.

24. 01. 2011
1
1
630
Povídky

Mladý Jára - Seďte tiše.

Seďte tiše
( úvodní píseň )
Seďte tiše, skloňte hlavu
Poslechněte povídání

23. 01. 2011
1
3
574
Texty písní

Jak se dělá "průser"

Jak se dělá průser
Ať si kdo chce co chce povídá, ať se páni učitelé zlobí, dělat průsery je zábava. Musí to tak být, jinak by jistě nebyla tolik rozšířena trestná činnost mládeže. Musí to být vážně sranda krást v šatně kabáty, rozbíjet okna a výlohy, trhat stěrače od aut před školou a konzumovat alkohol nebo dokonce kouřit makovou nať.
Na druhou stranu je ale velká otrava sklízet následky těhto činů.

21. 01. 2011
0
0
646
Povídky

Když se nudíme v lavicích

Když se nudíme vlavicích
Když se někdy ve škole nudíme vlavicích - a já se například nudil dosti často, máme mnoho rozmanitých způsobů zábavy a rekreace.
Tak například můžeme hrát karty o peníze, pokud to ovšem umíme a pokud se nebojíme finanční ztráty. Výhra je holt výhra a prohra je prohra. Jak totiž říká Miloš Kopecký vroli polního kuráta Katze vDobrém vojáku Švejkovi, „dluhy zkaret jsou čestný dluhy“.

19. 01. 2011
2
4
606
Povídky

Školní frustrace

Školní frustrace
( inspirováno básní Ostrava Petra Bezruče )
Sto roků ve škole dřepěl jsem
Denně se v lavicích pražil

19. 01. 2011
0
2
588
Vázané verše

Jak jsme skládali uhlí.

Jak jsme skládali uhlí
Jak pravil jedenkrát Jiří Šlitr, skládat uhlí je podstatně odlišná práce, než skládat hudbu. Zatímco člověk skládající hudbu je nazýván často umělcem, pak osobě skládající uhlí se nedostává žádné takové pocty a uznání. Dokonce se tomuto člověku dostává od některých jedinců výsměchu, že se ve škole špatně učil a zdůvodu nízkého vzdělání skončil u lopaty. Ovšem i takové skládání uhlí je práce, která vyžaduje své a takový uhlíř se nadře o hodně více než slavný hudební skladatel.

17. 01. 2011
0
0
769
Povídky

Jak jsme měli černou sobotu

Jak jsme měli černou sobotu
Ačkoli název tohoto příběhu působí smutně až truchlivě, budu vám tady vyprávět o jednom docela veselém víkendu, který jsme strávili na chalupě vLužických horách snašimi rodiči. Pravda, na tvářích rodičů tento den nevyloudil úsměv od ucha kuchu, tak jako u mne a zejména matka měla náladu spíše kpláči, ovšem já na to dodnes vzpomínám smyslí veselou, i když to je humor poťouchlý a doslova černý.
Když jsme dorazili jednoho zimního dne roku 98 na chalupu, byli jsme velmi nepříjemně překvapeni. Na rozdíl od sousedního stavení jsme nebyli vykradeni, nebyli jsme ani vyplaveni a nepostihl nás ani požár, avšak přesto jsme nemohli uvnitř domu pobývat.

17. 01. 2011
0
2
681
Povídky

Listopad

Listopad
Byl pozdní podzim – listopad
čas temna slz a deště
Na kraj temný závoj spad

17. 01. 2011
2
3
387
Smíšené verše
Nahoru