Prdek

PRDEČEK ANEB HORY SKOUZELNOU BABKOU
Jarní prázdniny se blížily a děti zErbenky budou opět vyrážet na hory. Tentokrát je jejich cílem úžasná chata vKrkonoších nesoucí příznačné jméno PRDEK.
Pojďme se na Prdek podívat trochu blíže. Představte si mrazivou zimu, sněhové závěje, stromy nesoucí obrovské bílé čepice a touhle zasněženou krajinou se řítí rychlé stříbrné auto, které má vzadu nám již známou značku zeleného potápěče-nyní ovšem zapadanou sněhem.

22. 02. 2012
0
1
726
Písmáci dětem

Pískochlup Mopík / z knihy Děti z Erbenky na prázdninách/

Pískochlup mopík
Ráno už svítalo a moře bylo průhlednější než jindy. Dominantou pláže byl krásný hrad. Vítr,
který večer foukal, mu zbořil věžičku a malé chlupaté zvířátko, které mělo pacičky jako lopatky,
vylezlo z hradu. Byl to Mopík.

01. 01. 2012
0
1
901
Pohádky

TAJEMSTVÍ DUŠW

TAJEMSTVÍ DUŠE
ŽIJU NORMÁLNÍM ŽIVOTEM MATKY, MANŽELKY
STARÁM SE O TEPLO DOMOVA
TIŠE VŠAK VKOUTKU DUŠE

27. 12. 2011
0
0
859
Volné verše

Chlupáčkovo dobrodužství, pokračování

KOČKA MÍNA DRŽÍ CHLUPÁČKA
Další skok - kočka přeskočila přes již pátý plot vpořadí, zahnula ulicí na pravou stranu, přeběhla silnici a konečně se ocitnula před velikou vilou, která byla jejím domovem. Vůbec netušila, že si sebou na zádech nese fialového Chlupáčka. Dveře byly zavřeny, ale úplně dole bylo pootevřené okénko vedoucí do sklepa.
Kočka neváhala a skočila oknem dovnitř.

01. 12. 2011
2
2
832
Pohádky

Chlupáčkova dobrodružství

PIANO
Ještě než stačila máma Tomáše a Moniky zavřít jejich hnědé piano stojící vobývacím pokoji, fialový Chlupáček se rychle vyhoupl na otočnou židli patřící ke klavíru a vyloudil svýma malýma ručkama jeden tón. Hudbu miloval a líbilo se mu, když děti hrály na klavír, hlavně Tomáš, který chodil kpaní profesorce Jiřince o patro níž vjejich domě, a u níž se učil svému klavírnímu umění. Ve svých necelých šesti letech už uměl zahrát pět písniček, i když ne vždy bylo lehké ho přinutit učit se něco nového. Ze všeho nejraději si hrál ne na klavír, ale se svými hračkami a mezi jeho nejoblíbenější patřil fialový Chlupáček.

15. 11. 2011
1
2
984
Písmáci dětem

Děti z Erbenky na prázdninách

BOBŮV LEKTVAR
Káťa nespouštěla oči ze Sněhoboba. Ještě víc mu narostlo peří a zdálo se jí, že má červenější oči. Náhle Sněhobob otočil hlavu a červené oči se podívaly směrem, kde byla Káťa. Sněhobob uviděl oko, které na ně koukalo jeho dírou ve dřevě.

07. 10. 2011
1
2
919
Písmáci dětem

Děti z Erbenky na prázdninách

DOPIS POŘÁDNÍČKOVI
Tomáš sMonikou se těšili na prázdniny, které mají strávit na chalupě společně sjejich sestřenicemi Káťou, Veronikou a malým bratrancem Lukáškem. Tlumačov je rodinné letní sídlo, kde zažívají spousty legrace a proto se vždycky na chalupu těší. Nyní však radost zprázdnin zastínily obavy. Naposledy se děti dostaly do Tlumačova raketou a tenkrát měly namále.

31. 08. 2011
1
3
1152
Písmáci dětem
Nahoru