Prokletá zem I

Procházel rovnou, úzkou chodbou. Alespoň myslel, že je to chodba. Všude byla tma a divná mrazivá mlha, která se nezastavila o jeho teplý kabát, hadrovou košili, kožené kalhoty či zateplené vysoké boty vyplněné chlupatinou, získanou ze Zn´arlů. Pravou rukou nahmatal stěnu objektu a ucítil chladný kámen.

06. 03. 2015
0
0
286
Próza na pokračování

Království - Úvod

Království, o kterém zde bude řeč se jmenuje Galroanské a je to rozlehlé a mocné království. Galroanské království vzniklo asi před tisíci lety po uzavření příměří mezi třemi rasami: Lidí, Trpaslíků a Atarů. Lidi a trpaslíky jistě netřeba představovat a tak vám povím něco o Atarech.
Atarové byli zvláštní rasa ovládající umění kouzlit a byli velmi mocnou společností, která kdysi Galroanu vládla pevnou rukou, tedy ještě předtím, než bylo založeno království.

21. 11. 2011
0
1
485
Próza na pokračování

Království - Kapitola 1

Pevnost Roanoa, východní hranice Galroanu
Pevnost Roanoa byla vybudována před nějakými pěti sty lety, jako první obranný val proti případnému útoku vůči království. Roanoa byla ve skutečnosti kilometr dlouhá hradba, spojující dvě úpatí na konci Železných hor, o který trpaslíci neprojevovali zájem. Hradba byla postavena vÚdolí vlků, což byla prakticky jediná cesta, jak se zvýchodu dostat do Galroanu, bez toho, aby jste se zapletli strpaslíky vhorách.
Na hradbě se pokaždé nacházelo okolo dvaceti vojáků, kteří dávali pozor na možný útok.

21. 11. 2011
0
1
606
Próza na pokračování

Na rozcestí I

Ještě do nedávna jsem byl docela obyčejný slušný člověk, který se staral pouze o svou síť restaurací. To vše se změnilo 23. září tohoto roku, když jsem se v noci vrátil do své New Yorkské restaurace, nad kterou mám i svůj luxusní byt. Abych se vám trochu představil.

29. 07. 2011
1
1
530
Próza na pokračování
Nahoru