Plavba do neznáma - část 2 Na moři

PODOBNOST ČI PROLINÁVOST S JINÝMI PŘÍBĚHY JE ZCELA NÁHODNÁ
Část 2 - Na moři
Zkontroluji, že jsme všichi a pak si stoupnu za kormidlo,dám Dreikovi a Sáře znamení,aby šli za mnou a pak jsem začal hovořit k posádce.
,,Tak hoši dnes a je to zázrakem s námi pluje i přes své námitky slečna Sára a pro ty

26. 12. 2011
0
2
273
Povídky

Plavba do neznáma - část 3 Kouzelné přesípací hodiny

,,Jacku teď máš kormidlo ty, já už jsem strašně unavený od té doby co jsme vypluly jsem nespal, předávám ti velení. "Šel jsem do svě kajuty a ještě předtím než jsem šel spát jsem položil přesípací hodiny na stůl.
Asi kolem poledne se na mě u Jacka ptali mí kamarádi a on jim odpovděl,,Kapitán Lakoń odešel do své kajuty spát a nechce být rušen. "Asi po pěti hodinách spánku někdo začal hlasitě bušit na dveře mé kajuty ,,kapitáne vzbuďte se " ozýval se hlas za dveřmi rychle jsem se převlékl a skoval hodiny do kapsy všiml jsem si že písku nahoře i dole je pořád stejně, otevřel jsem dveře, namořík co stál za nimi byl jako k smrti vyděšený králík a hned začal mluvit ,,loď jako by měla vlastní vůli, je úplně jedno jak točíme kormidlem nebo jestli veslujeme jen na pravé straně vše jsme skusily, ale co je a tom nejhorší směřujeme plnou rychlostí k bermudskému trojúhelíku.

26. 12. 2011
0
0
257
Povídky

Plavba do neznáma - část 4 Ve světě mlhy

,,Loď jsem podědil, ale hodiny jsem vyndal z trupu žraloka, kterého dle legendy nazývají Mantarticus
na štěstí byl hodně starý takže by už měl mít nástupce. "
,,Můžeme jen doufat jinak by nalezení věcí které ukrýval a chránil mohlo vyvolat světovou válku, a zároveň by na každém rohu měnili majitele"odpověděl Deivi.
,,Jdětě za ostatními, já tu zůstanu a počkám co se bude dít. " Deivi odešel padacími dveřmi do podpalubí, dokud

26. 12. 2011
0
0
414
Povídky

Plavba do neznáma - část 5 Podivná osoba

Po dlouhé plavbě mléčnou mlhou naše loď zřejmě narazila na nějaký menší ostrov, z paluby však stále bylo vidět jen mléčnou mlhu, proto jsem svolal hlavouny mé lodi, o bratřích Grimberových jsem vám asi ještě nevyprávěl že . , jsou to nadupaní týpci s kapsami napěchovánými vším možným
od krabiček střelného prachu až po kudly ostré jako břitva, oba jsou stejní na chlup až na to že George je o 5 centimetrů menší než Paul, Paul je zas o 6 kilo hubenější než George, mají dlouhé hnědé vlasy, zeleno šedé oči, hluboký hlas s průměrně inteligentním výrazem a těly jak skála.
Radou mé lodi jsou : Dreik, Sára, bratři Grimbherovy, dělmistr a náčelník kmene Uluitahmat.
Když se celá rada dostavila na místo schůze, začaly jsme se dohadovat co a jak a kde a kdy, nakonec jsme došli k závěru že utvoříme lehký výsadek s hromadou pochodní a křesadel, bohužel dle zákona mého námořnického spolku jsem nemohl jít se svým výsadkem než to tam prozkoumají a označí za bezpečné, proto jsem se uchýlil do své kajuty a začal kreslit podivné klikyháky což je mou oblíbenou čiností, nakonec mi vznikla jakási podvivná mapa jen jí chyběla kompasová růžice.

26. 12. 2011
0
0
285
Povídky

Plavba do neznáma - část 6. Podivná osoba je kouzelník

,,Hned tam jdu" řekl jsem a bleskurychle jsem se zvedl od stolu, dal jsem pokyn námořníkovi se zprávou aby šel za mnou, když sem vyšel na palubu a viděl jsem noční hlídku jak hledí přes palubu podíval jsem se stejným směrem a viděl jsem vzdalující se zářivý bod, oslovil jsem tedy velitele hlídky ,, Jedničko podejte hlášení o pohybu osoby" velitel Jménem jednička se nadechl a v mžiku odpověděl ,, Osoba se zhruba deset minut snažila najít duté místo na přídi lodi když se jí to nepovedlo, hodila mi jakousi láhev a potom odešla v láhvi byl vzkaz, ale vůbec nejde otevřít bude to asi tím že je určena pouze pro vás protože je na ní nalepená etiketa s vaším jménem" ,, Dejte mi tu láhev Jedničko " , když mi jednička podal láhev ukázal jsem mu gesto kterým si na naší lodi naznačujeme " díky kámo " a úspěšně jsem otevřel láhev a vyndal z ní vzkaz od tajemné osoby stálo na něm :
Podivný cizinec pro nás jsi kdepak jsi asi přišel k naší vědomosti, mi o tvé lodi víme vše, ale ty skrýváš se nám jen, příště tě mé magické já navštíví takže dneska nespi příteli, hlídej si záda v každé chodbě, dej si pozor ať neuvízneš v této zemi, ať najdeš mapu ve své lodi ukrytou a ostrov v ní zajatý osvobodíš dříve než zlý pán dosáhne svého cíle, musíš projít mlhou a naše město nalézt, ale musíš jít sám, takové jsou naše pravidla při porušení se zvednou zloby stavidla.
Inu to je zajímavé pomyslel jsem si, sroloval vzkaz vložil ho zpět do lahve a zas jsem ji zašrouboval, poté jsem šel do své kajuty a lahev skryl do své tajné skrýše, celou noc jsem nespal a ve tři hodiny ráno byly slyšet podivné zvuky připomínající zatloukání hřebíku do dřeva .
POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ.

26. 12. 2011
0
0
303
Povídky

Srandovní básňo-povídka

Návštívil jsem Ostravu, flákli mě tam přes hlavu,
Návštívil jsem Hamburg, spadla na mně ryba velká jako los a už mám toho dost,
tedy jel jsem do Říma vytáhli na mně s kněžíma já zděsil jsem se a utíkal
Když jsme došel na letiště odlétl jsem do Afriky že chci vidět jejich klokany jestli prdí jako my,

26. 12. 2011
2
3
313
Blbůstky

Plavba do neznáma - část první popis a kus začátku

PŘEDEM UPOZORŇUJI ŽE JAKÁKOLI PODOBNOST ČI PROLINÁVOST S JINÝMI PŘÍBĚHY JE ZCELA NÁHODNÁ
1. vyplouváme
Ahoj mnozí mě ješte asi neznají tak dovolte abych se vám představil, jmenuji se Grafin Lakoň Mám dlouhý vlasy žádný vousy,hnědé oči, asi 170 cm, hadry ve kterých můžete kamkoli,jsem mladej a hubenej. Budu šéfovat lodi Điamond s posádkou 20 mužů je to trojstěžńová fregata modře natřená, na plachtách je vyobrazen ostrov který snad ještě nikdo neobjevil. Má posádka je z většiny poskládaná z mužů, ale vše potřebuje někdy ženskou ruku, tentokrát je to kuchařka jmenuje se Sára a řeknu vám je krásná, vysoká asi 165cm,štíhlounnká,dlouhé hnědé splývavé vlasy jí sahají až po zadek,má zelené oči, je strašně milá a větinou jako dnes má na sobě dlouhé černé šaty a červené střevíce na vysokém podpadku.

26. 12. 2011
0
3
290
Povídky
Nahoru