jemně je mě líto

jemně je mě líto
nevím proč a zač
Jemně je mně líto
že nepomůže pláč ….

11. 08. 2013
0
0
287
Texty písní

Někteří primáti maj´chápavý ocas

Někteří primáti maj chápavý ocas. Pyšný ocas plný porozumnění. Plný jakoby jaksi vlastně jakýsi cosi ocas, co všemu rozumí ve smyslu tom, že ať už padni komu se nelení či podobně a zamane. Anebo jinak - vsaďme se o všechny peníze někoho jiného.

18. 07. 2013
0
0
473
Jen tak pro radost

přání

každý se někdy někomu někde narodil
a nikdo jiný nikdy neumírá
život je cesta z města a smrt cíl
pojivem dlažby je nic víc než víra

23. 06. 2013
0
0
331
Ostatní nezařaditelné

vyznání krásné paní

Pokouším dávat slova dohromady
aby zněla na koncích vět podobně
dost často vařívávám jen tak z vody
a kladu slova náhodně

18. 04. 2013
0
0
289
Ostatní nezařaditelné

vyznání krásné paní

Pokouším dávat slova dohromady aby zněla na koncích vět podobně dost často vařívávám jen tak z vody a kladu slova náhodně věřte mi krásná paní že mám potíž jak seřadit vše co něco znamená jsou moje přání taky snění totiž svou nevinností úsměvná třeba zrovna k těm snům tam se mi daří držím vás za ruku vše je zamlžené a vaše oči ve spanilé tváři rty k polibku připravené a dál už nic dál žádné přiblížení to potom sotva už bylo by snění snad cokoliv co možná něco mění sny jsou jen na dotek moje krásná paní.

16. 04. 2013
1
4
552
Úvahy

o ptácích a o lidech

za ptáka visí na plotě
za ptáka noha jakdyž noha
je mu tak nějak mrzutě
pták nepták vysoko obloha

01. 07. 2012
0
0
433
Dramata, scénáře

hnojení (anebo prázdný měch od vypitého vína)

Nemine. Vteřiny úzkosti aby pohledal. Přeborník pláče nad úsvitem dobral se k poznání. Nebyl.

26. 06. 2012
0
0
276
Ostatní nezařaditelné

rozprava o opravě a úpravě a zprávě o popravě

Jsem vytrvalým a nesmiřitelným odpůrcem trestu smrti. Těch důvodů je mnoho a jsou převážně rozumné. Pochybnosti ovšem mám v případě čuráků jako Ládin & Brejvik a spol. apod.

23. 06. 2012
0
6
426
Ostatní nezařaditelné

hádala se duše s tělem

Tomáš Klus : má budoucnost je nejistá
Búh ví že jsem ateista
tak chystá různé pasti
hraje mi na nervy

21. 06. 2012
0
2
416
Smíšené verše

zas mrholí

zas mrholí je únor zebe tlama
zas mrholí svobodě zvoní hrana
jebe mi peru se kurva o slova
jebe mi ze zdí a taky z olova

11. 06. 2012
0
0
415
Jen tak pro radost

Laďa

Laďa chodil s křížkem po pohřbech a byl pobožný a věřící, měl malou hlavu, ale větší než jeho brácha Franta, a ten zas byl metařem. Neprospívali dobře ve škole a Bedřich, co byl nejstarší, ten prospěl na průmyslovce s vyznamenáním a se o ně staral a když umřel, tak se starala sestra. Od mlada měli důchod, protože jim měřili na body, jak moc jsou bystří, a ani když se to sečetlo, tak ten výsledek nebyl dobrý. Laďa chodíval i v létě v krátkých kalhotách a z manšestrové látky odstínu písku porostlého tenounkou vrstvou mechu na jaře, takže to znamená, že nebyly úplně žluté, ale jenom málo do zelena.

01. 04. 2012
1
0
438
Volné verše

mazlím se sbohem

ak je mi líp než pak
a bude ach běda
tak teda fajn je tak
a včera byla středa

30. 03. 2012
0
0
310
Ostatní nezařaditelné

není mi dusno

Je mínus 15 a není dusno. A tak jsem se usnesl projet se na kole. Za jedním mně blízkým klukem provést návštěvu. Ale nejbližší je mi jeho kluk.

30. 03. 2012
1
1
408
Ostatní nezařaditelné

Dvůr Králové anebo třeba Tajemná Liou-li a potom S rituálem ranním a Moje PC je dobré jakosti

. vidím ji, Alžbětu, jak zvolna kráčí prostorným sálem, po stranách plno Jí oddané šlechty i střední třídy zušlechtěné za něco dobrého směrem k lidu a trůnu a usedá na prdící polštářek z Číny datovaný odborníky do období dynastie Chuj a podstrčený zlým Lordem Strážcem pokladu převlečeným za Kalouska. A protože je důstojná, sere na to, co si kdo o ní myslí, a protože to věděla, tak mu pokynula, aby sklonil svoji hlavu uchem k tváři Jejího Veličenstva a povídá mu prej - ty si takový čurák, a překvapila všechny, když ho nechala popravit. anebo třeba Tajemná Liou-li.

18. 03. 2012
0
0
318
Ostatní nezařaditelné

tvůrčí kursy psaní

Tvůrčí kursy psaní a čtení se tradují. Pomáhají těm, kteří o to stojí, aby bez křiku sdělovali jiným, co si o sobě myslí, a když potom umí opravdu dobře, mohou lépe rozumět bez hlesu těm, co se jim to díky tvůrčím kursům povedlo aspoň tolik, že se s tím smířili. Kdysi dávno byly ty kursy triviální. A přestože docházelo k vývoji v oblastech, tvůrčí kurzy psaní a čtení si zachovali svoji úroveň, protože jsou nekonečně dokonale konzervativně triviální.

18. 03. 2012
2
3
437
Literární teorie

led ptáka

šla do vany a mně je stísněně je dvakrát mladší než dcera přesně a já nic nechci jen se na ni dívat přes stůl jak pije kávu naklání hlavu a směje se a hmouří oči pak se otočí kolem prstu pramen vlasů obtočí a tím útočí nevím proč to dělá snad ukázat že je dospělá to chtěla a neví že rozžhavuje do běla jak vypadá mladá a to by neměla ledaže chtěla co nevěděla nevím co dál a představuju si postavu nahého muže stojícího po kolena v ledové tříšti při břehu zvolna tekoucí řeky s kulama a penisem zajetýma v břiše a na tom zbytku rampouch a v pozadí Hradčana. tuto představu pojmenovávám Led ptáka.
A zpíval si u labutí
s nimi píseň veselou
teď mu kdosi rubáš nutí

18. 03. 2012
0
1
420
Ostatní nezařaditelné

proč princezny líbají žabáky a princové nahánějí popelky

je to složitější, než by se na první pohled zdálo, a to není málo, a tedy je to tak, že darwin v žabím rouše, a evoluce sama, vyžaduje aby, aby se panstvo nemělo rádo jenom mezi samo mezi sebou, a nepřešlechtilo, neboť to má následky, a v takovém případě mohl být lid dělný nasraný oprávněně a i výkvět společnosti v nedědičných oborech, neboť panstvo ušlechtile přešlechtilo, je zčásti blbé a špatně spravuje věci veřejné, no a když takový princ, co ještě je při rozumu, nahání popelku, znamená to bezpochyby, že je něčím výjimečná, ačkoliv ze sprostého lidu dcera, to musí byt něco kurva jedinečného, a to je přesně to, co jeho budoucí královský synek potřebuje, totiž výjimečnost, nemusí byt ve všem, když prší tak kape na kanape, a když třeba žabák kváká, tak kvákáním princeznu zláká, a ona vidí, že žabák je sice pěkně hnusný a i posoplený, ale že není vůbec blbý, stačí, když je pěkný jeden z páru, a je pravda, že už středně nejlepší je směs, protože každá směs je dobrá, a to: škaredý chytrý s blbou blondýnou, a hlavně moc pěknou, a nejlepší o málo víc, potom dohromady to nejlepší, jak pejsek s kočičkou při vaření a po vaření a snězení, já třeba vím, dozvěděl jsem se to snadno, protože jsem musel, nebyl jsem blbý a všiml jsem si, že píšu v žádosti o přijetí do pionýra, že za svobodna matka je svobodná matka, nebo si otec vzal od ní aj jméno a proto mám ty zdravotní obtíže, ale z toho mě hlava nebolí tak pálím dobré bydlo a dělám potíže a je mi to jedno
my plujeme světem který vždycky jen je a je to on kdo trvá my plujem prostorem a myslíme si že je to čas a nic se neděje spíš naděje a je : - (

18. 03. 2012
1
1
450
Ostatní nezařaditelné

je mi to jedno

S průměrnou bystrostí obyvatelstva na vymezeném libovolném území je to velmi podobné jako s průměrným platem tamtéž. Odhadem 90% pod průměrem, 5% nadprůměr 3% vyšší nadprůměr a zbytek výkvět. Je povzbudivé, že ačkoliv se kdokoliv může podle jednoho z obou ukazatelů nalézat hodně dole, na žebříčku v tom druhém je třeba primus inter pares úplně na nejhořejších příčkách. Korupce a nezaměstnanost, obojí v mírné míře, přispívají k blahobytu lidu.

18. 03. 2012
0
0
355
Ostatní nezařaditelné

byl jsem se utopit do slepého ramene

byl jsem se utopit do slepého ramene moravy - slepá spravedlivost - a tak vystrojil jsem se abych vypadal v truhle pěkně a ty šaty na mně oschnou v průvanu na patologické ambulanci aspoň trochu no a po ošetření dosušíme v předsíni v síni v peci a za pecí co mě cestou trápilo že abych se vešel do té truhly a nebyl zelený to by mě štvalo až navěky a tak jsem vybral místo kam chodí rybáři aby mě našli pozdě ale včas z hlediska obecné krásnosti pomodlil jsem se to nevim zaboha proč asi jsem byl nějaký rozcitlivělý anebo že on nemá rád když lidi takovým způsobem jsou protivní jeho vůli a přitom to nejde už z povahy věci samé za všecko může a to jsem si dlouho nemyslel a je to pravda protože má největší moc nad opravdu úplně celým světem i slunkem a podobně a teď co no moje radost v háji neboť jsem měl v kapse ještě navíc mobil a když se namočí tak nejde ale to sem vyřešil hned totiž zavázal se že volat prostě nebudu co bylo horší já zapomněl že umím plavat a když ještě bývaly pro mě školní prázdniny tak vždycky za plavčíka a tudíž bych se mohl zachraňovat a to nebylo smyslem celé akce říkal jsem si kurva to je den jenomže zřejmě myslím a tak vidím posed takový ten myslivecký dobré tři čtyri metry na výšku říkám si modlit ses nemusel bylo dáno náš pán tě má rád on tě miluje křížem navštěvuje a ačkoliv jsi málo mladý nechá tě přijíti k sobě a ukazuje cestu to bylo ale až potom protože nejdřív si říkám kurva vždyť ve filmech si něco uvazovali na krk těžkou cihlu nebo tak ale ten plavčík ve mně no vůbec jsem si nebyl v této věci jistý a zas další potíž skoro nic neumím ani uzel na kravatě to já mám ve skříni už zauzlované takže osobně uzlovat nemusím toto ale byla dost výjimečná příležitost přímo výzva taková výzva se kolikrát jednou za život ani nemusí naskytnout a tož jsem se snažil a promyslel postup ta kravata sice nebude viset od krku dolů ale až tak veliký estét nejsu váhu sem znal délka a výška byla dobrá vaz to lámat nebude takže zřejmě v nebi bez vozíku akorát s trochu oteklým jazykem posadím se zapálím si směs čtyr dílů sušených konopných květů s jedním dílem tabáku k vykuřování skleníků a fakt mně bylo dobře kolem šesté slunko ještě vysoko rozvlněné žitné pole říkám si v polovině srpna to je nějaká blbost a tak jsem vzpomínal vzpomenul si doporučuju a teď nejlepší asi bude jak sedím na tom posedu a nohy visí ohnuté přes okraj plošiny toho posedu v kolenou že se asi pošoupnu prdelí o několik decimetrů dopředu kolena furt ohnutá a pak najednou neohnutá uvolněná tak to bylo myšleno vtip je v tom že neumím ty uzly proto je třeba učit se vážit slova a uzly vázat jak to člověk splete tak není dobře a mně se to rozvázalo spadl sem na záda z té výšky a ani sem si nevyrazil dech jak sem padal tak zavadil nohou o větev to byl lužní les a mě to právě přetočilo že sem spadl na ty záda rameno mě bolelo a bylo mně trapně řekl jsem si stejně by ses posral a znovu sem nabyl sebeúctu v tomto ohledu je voda lepší ale musí být tekoucí protože jinak je to jedno osm kilometrů zpátky pěšky prachy sem žádné neměl jenom drobné pro převozníka a na oči ale jak jsem byl nahněvaný že nemám ani na autobus najednou zas dobrý pocit jarošov není daleko jezdí tam aj tyráci a třeba nekterý z nich bude mít špatný den takže po silnici po pravé straně víc ke středu než k chodníku směr domov ti co jeli proti se divili ti za mnou taky a myslili si že nevidím když mě objížděli ty posunky že su blbec a jeden magor s novým bavorákem mě předjel to bylo už skoro u pumpy zastavil a jak jsem k němu došel tak se chtěl prát lištil jsem ho po té jeho zazobané tlamě a utekl a pak se dívám zpoza rohu on vypráví lidem prej co to bylo za idiota ale lidi mlčeli jen se na něho dívali na blba nenažraného kdoví jak to s tím bavorákem bylo já třeba když nekde vidím zdvojené v anebo jsem-li skutečně mnoho zhulený tak mě napadne jedině věřitelský výbor no jak se na něho dívali tak se podívali i k nebi ale hlavou nehýbali a tak zvolna mávali rukou každý zvlášť jedenkrát dlaní dolů a tou hlavou až pak otáčeli zprostřed na stranu a potom do jiné strany takže jsem měl pravdu.

18. 03. 2012
0
0
539
Ostatní nezařaditelné

Hospodin je můj pastýř

Zkušenost nemá jiný význam, než že následky neustále se opakujících týchž chyb, bývají k unešení. Avšak nikoliv nutně. A na smrti je děsivé, že ztratíš paměť. To je ovšem dobrý počinek k životu věčnému.

18. 03. 2012
0
0
530
Ostatní nezařaditelné

zápisky mrtvého z lomu

přes noc jsem usilovně pracoval na překladu málo známého drobného dílka Pavla Fjodoroviče Dostojevského, polorodého patrně nevlastního bratra známějšího Fjodora, a nad ránem jsem se na to vysral. je to text obtížný psaný dialektem Nganasan v jazyce Jenisejských Samojedů, byť cyrilicí, zato úsporně až heslovitě, a to je potom obtížnější zachovat nepojmenovatelnou krásu jazyka, z které až mrazí, jazyka původu, potom jak jsou řazena jeho slova, jenže dnes už jen opakovatelným způsobem, jejich věčný smysl v libovolné jiné řeči lidí. Maminka Dostojevských se někdy v časech okolo Vídeňského kongresu v Krásném Jaru (Kyzyl Džar) léčila z neplodnosti, po neúspěšné misi ve Františkových lázních, tam nebyla tenkrát husarská posádka, až teprve později vyplenili a ovládli selektivně některé skupiny aktuálné sídlícího obyvatelstva pod obojím pohlavím, s výraznou převahou žen, a to tak, že osvěžili krev, teda v běhu let, krev řady do stínu ustupujících některých místních rodů i rodin plebejských, osvěžovaných v dobách předdragounkých jen nepravidelně, pro nízkou hustotu obyvatelstva, poměřenou nabídkou na trhu dopravní obslužnosti, v té které oblasti, dragouni. To na jedné straně.

14. 03. 2012
0
3
617
Ostatní nezařaditelné

svatý (model "bez kříže)

Byl svatý – model „bez kříže“
Poddaný sobě bez roboty
Vězení nudné bez mříže
Poustevník věčně bez samoty

14. 03. 2012
0
0
375
Písmáci dětem
Nahoru