Věnce navždy bezmocným a tichým

Mám v úctě rituály
Ty tiché
i ty s muzikou a vínem
S konfetami

14. 03. 2023
3
6
270
Volné verše

Výzva Petrovi, synovi „toho a toho“ z hnutí ANO

Petře, synu „toho a toho z hnutí ANO“, nerad tě takto oslovuji, ale nemohu jinak, když tě právě těmito slovy zahalil tajemnem autor článku
Děti zástupců ANO se před volbou prezidenta musely zpovídat před celou třídou. Rád bych ti porozuměl. I tvému otci a dalším zástupcům tohoto hnutí, jejichž téměř dospělé děti mají tu tuze trpkou zkušenost s kantorem vyšinutým tak, že bylo by všem ku prospěchu, kdyby byl začal o sobě včas rozjímat. Prý učitel si „vychutnával, jak ses klepal“, když se tě zeptal, koho volil bys.

14. 03. 2023
0
1
163
Fejetony

Nešťastná událost v plzeňské čtvrti Slovany zůstává neobjasněna.

Když jsem četl zaznamenané rozhovory s obyvateli Plzně, vzpomněl jsem si na tragédii, k níž došlo v roce 1951 ve Francii.
I když v Plzni nikdo nepřišel o život, reportáž z 16. září dokumentující duševní stav občanů plzeňské čtvrti Slovany mne zasáhla.
Věřil jsem, že experimenty podobné těm, které měly najít způsob, jak z lidí vytvořit vraždící roboty, jsou jednou pro vždy minulostí.

20. 09. 2021
2
0
250
Fejetony

MORDEL

Přijedete se podívat na rekonstrukci incidentu s Andrejem Babišem mladším na D1. Zatím nelze říci, kde přesně by to mělo být. Místo činu je třeba nejprve upřesnit na padesátikilometrovém úseku D1.
Pokud dojde k vyjasnění pozoruhodného rozporu v tom, kde přesně místo činu leží, mohl by to být nezapomenutelný happening.

02. 09. 2021
0
0
221
Fejetony

Policejní razie byla zaměřena na garáž známého novináře Marka Wollnera!

Podnětem bylo oznámení místního občana, který si při svých procházkách se psem už delší dobu všímal podezřelých aktivit několika osob.
Z Wollnerovy garáže policie odvezla několik předmětů doličných. Jeden znich měl být původně odeslán do francouzského města Sèvres vdepartmentu Hauts-de-Seine u Paříže. Oznamovatel se po několika týdnech pozorování obrátil telefonicky přímo na šéfa Bezpečnostního výboru Parlamentu ČR pana Radka Kotena, který následně předal potřebné informace policii.

15. 04. 2021
0
0
317
Fejetony

Málo se zvoní na mraky (Jánu Kuciakovi a Martině Kušnírové)

Málo a pozdě se mračna zahánějí
Když hlavy skloní se
až ve chvíli
kdy hrana zvoní těm

27. 03. 2021
10
4
452
Vázané verše

Větroplavec

Vnímá i nepatrné proudění
slabé jak stoupající pára ze šálku
I pouhý vánek nadouvá mu plášť z jemného hedvábí
a jako lístky osiky

17. 06. 2020
6
4
510
Smíšené verše

Pražský arcibiskup Dominik Duka se zastal Krista. A neurazil Boha.

Když člověk upře Bohu cokoli z jeho velikosti, neví, co činí. Proto se Bůh ani neurazil, ani nebyl nijak pohoršen slovy Dominika Duky.
Věřím, že si dobrotivý Bůh rozhovor Světlany Witowské s Dominikem Dukou na ČT 24 vyslechl se zájmem a se shovívavostí jemu vlastní. Pan Kardinál mne sice překvapil, když řekl, že „Bůh nemluví, poněvadž nemá ústa jako my“, ale nebyl jsem nijak pohoršen, protože nemám nejmenší důvod podezírat Dominika Duku z úmyslu svému Pánu cokoli z jeho velikosti a z jeho schopností a dovedností upírat.

16. 06. 2020
1
3
465
Fejetony

Nebezpečí hamerských vod - módní xicht

Když byla vblízkosti hamerského rybníka ukončena těžba uranu a rybník mohl být opět napuštěn, obec Hamr na Jezeře začala znovu rozkvétat a stávat se opět tím místem krekreaci majícím podobný ráz a atmosféru jako například Doksy nebo Staré Splavy u Máchova jezera. Nemilým a nečekaným překvapením zůstává nebezpečí, které hrozí koupajícím se návštěvníkům.
Tuto neděli jsem využil toho, že pokles hladiny odhalil široký pás písčité mělčiny, abych si vytotografoval příčiny zmíněného nebezpečí. Přestože se nejedná o nějakou senzaci typu Olgoj Chorchoj, vpátrání jsem byl úspěšný jen částečně.

21. 12. 2013
0
0
710
Ostatní nezařaditelné
Nahoru