Michal

Michal smrděl. Michal tedy obvykle smrděl, protože se jen málokdy myl, ale toho dne smrděl obzvlášť. Ležel vbotech na své špinavé posteli, chroupal brambůrky a díval se na televizi. Olina mu kouřila péro.

28. 09. 2012
0
0
433
MIMO

O zlém drakovi

Za devatero horami, devatero řekami a devatero jezery bylo jedno malé, ale šťastné a bohaté království. Obyvatelé toho království žili vmíru a blahobytu. Jenže jednoho dne přiletěl do toho království obrovský a zlý drak. Ten drak se usadil vhorách poblíž hlavního města a přikázal, aby mu každý měsíc vypláceli rentu, která se rovnala příjmu samotného prvního ministra a kromě toho chtěl, aby mu vláda království každý týden odevzdala jednu pannu.

28. 09. 2012
0
0
431
Pohádky

Podzim

limita pravděpodobnosti se rovná limitě nesmělosti
počátek věcí nabývá obrátek
podzim nakoukl a nafoukl do vrátek
ozim jsme zaseli a jař sklidili

27. 09. 2012
0
1
419
Miniatury, hříčky

Jakub a Kačka

Jakub a Kačka spolu chodili už víc jak půl roku. Ještě spolu ale nešukali. Jakub chtěl, ale Kačka se bála, takže se akorát cucali a Kačka Jakubovi občas vykouřila péro. Moc to neuměla a kromě toho často Jakubovi ptáka pokousala.

03. 08. 2012
0
1
786
Próza na pokračování

Czech made man

Czech made man
Film je optimistickým příběhem o chudém chlapci, který se díky své pracovitosti a vytrvalosti stal boháčem. Takových příběhů bylo napsáno nebo natočeno patrně víc než kolik se jich ve skutečnosti událo. Tento český snímek je realističtější než jiné filmy a literární útvary tohoto specifického žánru vtom, že na rozdíl od většiny podobných dílek nepředstírá u svého hrdiny nepřiměřenou nebo jeho zájmům škodlivou míru poctivosti. Stejně jako většina skutečných vysoce úspěšných podnikatelů a manažerů se i hlavní postava snímku morálními pravidly řídí výlučně tehdy, kdy je to pro ni výhodné.

01. 08. 2012
0
4
979
Kritiky (lit. kritiky díla)
Nahoru