Sebestřednost

Jsem sebestředný, ty taky, on i ona. My všichni jsme sebestřední, protože nemáme schopnost vidět svět očima jiných. Pokud bude ve zprávách, že hoří něčí dům, zajisté se nad tím pozastavíme a možná i prohodíme pár slov o škodě, která vznikne. Nicméně s další zprávou náš zájem pomine a my budeme opět diskutovat nad něčím jiným.

02. 06. 2013
0
0
527
Ostatní nezařaditelné

Vánoce

Domov o Vánocích
Vánoce jsou jedním z nejlepších svátků v roce (jedinou výtku bych k nim snad měl, a to že jsou ve špatném období) a mým nejoblíbenějším místem o Vánocích je můj domov. V mém domově to vypadá jako v každém jiném: vstupní dveře skřípou a naříkají, aby uvítaly nově příchozího. Hned u dveří je botník, který má vždy nějaké místo pro boty, které si potřebují odpočinout a trochu se zahřát po té břečce (co většinou o Vánocích venku bývá). Na oknech visí záclony a potichu si mezi sebou šeptají, jako kdyby do nich vál letní vánek, i když je již prosinec.

21. 04. 2013
0
0
360
Povídky

Rituál

Přicházím domů ze školy, po devítihodinovém mučení jsem patřičně unaven, a tak po odložení tašky a umytí si rukou odcházím do pokoje a palcem u nohy zapínám svůj stolní počítač (který já sám považuji za vykopávku, ikdyž moji rodiče to vidí jinak), protože po dlouhém dni mi činí problém ohnout se a zapnout ho pomocí ruky. Jakmile ono kulaté tlačítko zmáčknu, ozve se zavrnění a tradiční zvuk zapínání, odcházím tedy do kuchyně, udělat si něco k snědku. Asi po pěti minutách se vracím s talířem a dvěmi houskami a usedám za stůl. Chvíli tupě zírám na obrazovku kousajíc přitom housku a po přibližně pěti minutách zírání odkládám housku a pokládám ruku na myš.

20. 04. 2013
0
3
475
Fejetony
Nahoru