život na lodi

Víš nejhorší je, když lejou všechny ty sračky do vody. ty vyprazdnujes plechovky, protože do nich chceš zasadit kytky, šetřit prirodu, tak všechnu tu barvu a olej znich lejes do kyble. Naivne si říkáš, že lepsi je to vylit do kýblu, než do řeky, rybi umíraji, priroda plače, ale pak za tebou příjdou a reknou: “CO JE TO ZA BORDEL, VYLEJ TO DO VODY”. Řekneš, že to prostě liješ do kýblu, zbavíš se toho pak najednou a vlastně víš, že tím říkáš, že ten bordel vyliješ do řeky hezky pohromadě.

12. 07. 2014
0
0
242
Povídky

Rozchod

VYPADNI. Rikala, tak jsem proste sel, vedel jsem, ze všechno, co mi vycetla je pravda, vedel jsem, ze za to muzu ja, ale včera, když jsem se ji tak zoufale snazil dovolat, to vypadalo spravne, vmoji hlave. Vedel jsem, ze se pohádáme, protože jsem ji nechal asi 20 zmeskanych horvoru a par nastvanych textovek, ale jak jsem mohl tusit, ze je se mnou tak nestastna a rovnou nas vztah ukonci.
Jasne, uz včera jsem vedel, ze když se vrati domu, bude nastvana, ale byli jsme spolu devět let.

07. 07. 2014
0
1
292
Povídky

Ranni rutina

Je mi zima, jsem prazdny, obklopeny temnotou. Uz dlouhe hodiny jsem nevidel zivacka, presto, ze jsem mezi kamarady. Stojim tady a cekam na záchranu, na vysvobozeni, které prichazi každý den vpriblizne stejnou dobu. Vim, ze to bude nekdy brzo, skvirkou vidim, ze uz je venku svetlo, tak trpelive cekam, nemuzu se dočkat.

03. 07. 2014
0
2
342
Povídky

Otec

Vesel jsem na lod, TAK TADY TED BUDU BYDLET, pomyslel jsem si. Vsude kolem jsem videl ruzne harampadi, naradi, kvetinace, ale nevzdaval jsem to a sel jsem po strese porad dal. Schazel jsem po schodech a uvidl krasnou divku, zaneprázdněnou knížkou, nevnimala me, ale ja jsem si pomyslel, ze to bude moje krasna, nova spolubydlici, byl jsem moc rad. Obvykle nejsem povrchni, ale na ni me něco proste zaujalo.

02. 07. 2014
0
0
271
Miniatury prozaické

Výtahem

Nastoupila do výtahu. Je to pro ni obycejna cesta, kterou denne absolvuje několikrát. Rano dolu, protože ji cekaji denní povinnosti, odpoledne nahoru - zase do bytu, vyvenčit psa, koupit potraviny, vecer se sejit sprateli. Cesta vytahem pro ni neni nicim vyjimecnym, presto tohle rano, kdy sjizdela do prizemi, mela divny pocit, ze se stane něco nepříjemného.

29. 06. 2014
0
2
201
Povídky
Nahoru