Hloupý "humor" sanitářů a pitevních laborantů

Většina lidí je díky tomu, co vidí ve filmech, přesvědčená o tom, že pitvu provádí lékař - patolog. Tak tomu ale ve skutečnosti vůbec není. Větší část pitvy provádí buď obyčejní nemocniční sanitáři, nebo takzvaní pitevní laboranti. Jde o jednu z nejhorších prací v nemocnici.

20. 03. 2016
10
6
5205
Ostatní nezařaditelné

Hlava v břiše

Když lidem řeknete, že pracujete v krematoriu, část z nich se okamžitě zděsí a znechuceně začnou krčit nosy, jako kdyby si náhle uvědomili, že hrozně páchnete. Je to vždycky hrozně nepříjemné, protože já o sebe odjakživa velice dbám a rozhodně nepatřím k těm mužům, co do sprchy vstoupí jednou týdně, takže tohle krčení nosů, byť naprosto bezděčné a neuvědomělé, je mi nepříjemné. Člověku je z toho nanic, cítí se být degradován.
Druhá skupina lidí jsou zvědavci, kteří se hned začnou ptát, co všechno má práce obnáší.

17. 03. 2016
11
10
472
Ostatní nezařaditelné

Můj první den v krematoriu

Můj první den novopečeného zřízence krematoria sestával spíš z podávání věcí a tichém sledování toho, co se kolem mě děje. Karel s Honzou byli sehraná dvojka, a bylo znát, že svou práci dělají už roky. Karel s nebožtíky zacházel s úctou a pietou, spíš jako s živými osobami než s pouhou mrtvou hmotou. Honza byl oproti tomu velmi věcný.

16. 03. 2016
12
20
985
Ostatní nezařaditelné

Jak jsem začal pracovat v krematoriu

Výběr

Již mnoho let pracuji jako zřízenec nejmenovaného pohřebního ústavu. Asi se ptáte, jak se k takovému zaměstnání člověk dostane. Já se k němu dostal prostřednictvím známého, který věděl, že jsem značně otrlá osobnost a jen tak něco mi nevadí. I já jsem se za takovou osobu považoval.

15. 03. 2016
12
11
1219
Ostatní nezařaditelné
Nahoru