Chovejte se ekologicky !

Chovejte se ekologicky .
Tak právě tuhle větu slýcháme ze všech stran. Dokonce už i březnové číslo časopisu Active Beauty, které si můžete vzít ve stojanu v DM drogerii vás takto nabádá. V článku Krok za krokem na pomoc přírodě si můžete přečíst zajímavé tipy, jak na to.

04. 04. 2019
2
4
231
Fejetony

Památníček

Památníček
Když jsme byly malé slečny školou povinné, bylo moderní mít svůj památníček. Na první straně bylo většinou napsáno " můžeš kreslit, můžeš psát, ale listy netrhat ", nebo " píšeme si v památníky, když jsme malé žabky, zdalipak si vzpomeneme, až budeme babky. "
Při nedávném úklidu jsem tento památníček našla. Jeho stáří se blíží padesáti letům.

28. 03. 2019
4
4
369
Fejetony

Horečka

Horečka
Tak, a je to tady. Propukla naplno chřipková epidemie.
Každý z nás jistě někdy dostal horečku. Myslím tím klasickou horečku, kdy rtuť v teploměru šplhá nad 37 stupňů Celsia.

11. 02. 2019
2
3
211
Fejetony

Tombola

Tombola
Tombola je jistě vítaným zpestřením hlavně plesů a dětských oslav. Ceny v ní odpovídají svým zaměřením danému okruhu účastníků.
Jestliže je pořádána zábava pro děti s tombolou, je v ní plno plyšáků, sladkostí, her a hraček. První cenou je třeba obrovský medvěd.

17. 01. 2019
2
5
264
Fejetony

Sdělení

Sdělení
Různé nabídkové a vývěsní tabule - hesla na nich nám toho chtějí tolik říci . Ne vždy se to ale povede. Jistě i vy jste se už s nějakými vtipnými sděleními setkali, tady je několik mých postřehů.
V létě na koupališti měli v místním občerstvení v nabídce čerstvé utopence.

07. 01. 2019
2
3
256
Fejetony

Knihovna

Knihovna
Jsem vášnivou čtenářkou. Jelikož doma nemáme dostatečné prostory pro velkou knihovnu, ani dostatečné finanční zdroje k neustálému nakupování nových knížek, je navštěvování knihovny jediným řešením. Stala se mým velmi oblíbeným místem. Skýtá tolik a tolik zajímavých knížek, jak jen je všechny přečíst.

07. 01. 2019
4
6
301
Fejetony

Rok nám mizí .....

Verše nejsou mé, dostala jsem je pouze přečíst jako doručenou SMS někomu jinému, zdály se mi tak krásné, že by bylo škoda ukončit jejich sdělení pouhým vymazáním SMS .
Rok nám mizí
Rok nám mizí, jak prstů dvou jen lusknutí .
Co bylo, nikdo neumí ti vzít .

29. 11. 2018
1
1
289
Volné verše

Kapr

Kapr
Když byly děti malé, kupovali jsme každý rok před vánocemi živého kapra, který obýval před svou smrtí naši vanu a děti s ním měly zábavu.
Obzvláště mladší syn, ten si kapra oblíbil. Ač malý vzrůstem, dosáhl na pěnu do koupele, kterou nalil milému kaprovi do vany, aby mu dopřál to, co měl on sám při koupání tak rád. Nebyl žádný troškař, nalil mu do vany celou lahvičku dětské pěny do koupele.

28. 11. 2018
3
4
253
Fejetony

Budíček

Budíček
Nevím, jak vstáváte vy, ale většina z vás jistě vstává brzy ráno do práce. Používáte klasický budík nebo budík v mobilním telefonu.
Ne tak my. Ač již do práce vstávat nemusíme, každý den se opakuje tvrdý budíček, který začíná tak kolem páté hodiny ranní.

27. 11. 2018
2
3
218
Fejetony

Splav

Splav
Slovo splav je v češtině název pro pevný jez na vodním toku, který zrychluje proud vody protékající tímto vodním tokem - řekou.
Přáli byste si u takového romantického místa bydlet. Splav šumí, kolem krásná příroda, pohoda.
Také jsem si to myslela do doby, než jsem byla pozvána na letní, odpolední posezení na zahradu u splavu.

26. 11. 2018
2
2
270
Fejetony

Deštník

Deštník
Jak tomu bylo léta minulá, tak i letos jsem si na dovolenou přibalila ze zvyku deštník. V našich zeměpisných končinách jsme až do letošního léta byli zvyklí mít tuto věc stále u sebe.
Protože letos byla ta úmorná vedra, vyndala jsem ho z batohu, který jsem stále nosila s sebou , v domnění, že jej nebude třeba. Opravdu byla vedra k padnutí, při procházkách po historickém centru Kutné Hory, kam jsme vyrazili, to bylo k nepřežití.

22. 10. 2018
1
2
259
Fejetony

Kontroly

Kontroly
Uvědomujete si, že žijete ve světě neustálých kontrol .
Jen než se narodíte, kolikrát vás u maminky v bříšku zkontrolují. Po narození je to také hned důsledná kontrola, jestli máte vše, co máte mít.
Jen jak začne škola, budou vám kontrolovat aktovku, jestli máte vše do školy, domácí úkoly a vše ostatní, co se školou souvisí.

11. 10. 2018
1
1
329
Fejetony

Čísla

Čísla
Možná vám to nepřijde, ale víte, že čísla vás provází celým životem, a že život bez nich není možný .
Už při narození obdržíte číslo na celý život, a to rodné číslo. Každý také máte své osobní číslo, které vznikne součtem vašeho data narození a mnohé o vás vypoví. Váš věk je každým rokem jiným číslem, které bohužel nemáme tu možnost ovlivnit.

08. 10. 2018
2
2
278
Fejetony

Těsnopis

Těsnopis
Vyznáte se v klikyhácích, kterým se říká těsnopis . A vidíte, kdybyste ho uměli, mohli byste být u jednání naší poslanecké sněmovny a mohli pobírat jistě krásný státní plat.
Všimněte si, že vedle řečníka u stolku sedí muž či žena a něco pečlivě zapisují. To jsou stenografové, kteří zaznamenávají průběh jednání sněmovny.

01. 09. 2018
2
2
362
Fejetony

Psací stroj

Psací stroj
Kde jsou ty doby, kdy se psalo na klasických mechanických psacích strojích.
V minulém století, kdy jsem se to učila, byla ve škole učebna psaní na stroji odhlučněna jako nějaké nahrávací studio, abychom nerušily ostatní žáky školy ve výuce. Když 25 žaček začalo psát na mechanických psacích strojích, to byl takový rachot, že pokud bylo otevřené okno ( učebna byla v přízemí u pěší zóny), tak si kolemjdoucí museli myslet, že začala válka a někdo po nich střílí, v dnešní době by to bylo považováno za útok teroristů.
Učily jsme se psát všemi deseti naslepo.

27. 08. 2018
3
5
340
Fejetony

Mikina

Mikina
Dodnes jsem si myslela, že mikina je oblíbené oblečení jak pro děti, tak pro dospělé. Jak vidno, hodí se i k jiným účelům.
Je neuvěřitelné, co se v dnešní době děje a toto se opravdu stalo.
V jedné malé obci mají nové dětské hřiště.

27. 08. 2018
1
1
257
Fejetony

Zloděj

Zloděj
Z ložnice našeho bytu máme výhled daleko do města, ale také do zahrady přilehlého rodinného domku.
Jednou k ránu, když člověka tělo donutí k procházce do jiné místnosti v bytě za nezbytným účelem, jsem koukla jen tak ze zvyku přes sklo okna a vidím, jak zahradu domku obchází muž a něco má evidentně za lubem. Během chvíle přelezl plot a už se procházel zahradou. Bylo jasné, že to není majitel, ale zloděj, který se rozkoukává, co by se mu hodilo.

10. 08. 2018
3
3
359
Fejetony

Babička spadla

Babička spadla
Protože mí rodiče už měli vnoučata, stali se pro nás dědou a babičkou. Jednou mi děda volal do zaměstnání. Lekla jsem se, co se stalo. Vlastnili mobilní telefon, s kterým to moc neuměli a když už volali, tak to muselo být něco moc důležitého.

28. 07. 2018
3
6
459
Fejetony

Obraz

Obraz
Chtěla jsem se s vámi podělit o jednu zvláštnost, která nás provází každou naší dovolenou.
Každoročně si vybereme v tuzemsku penzion v nějaké oblasti, kde je co navštěvovat. Ubytujeme se na několik dní a podnikáme krátké výlety po okolních zajímavostech.
Co nás ale vždy překvapí, pokaždé narazíme na něco, co nám připomene domov.

27. 07. 2018
2
3
331
Fejetony

Návod k používání

Návod k používání
U většiny výrobků, které si kupujeme, je návod k používání nebo k montáži. Přiznám se, že jsem si ho nikdy nečetla. Pouze v případě, že jsem si nevěděla rady, jak koupenou věc smontovat nebo uvést do provozu. Vždy spoléhám na sebe, potom na přiložené rady co a jak.

27. 07. 2018
2
3
336
Fejetony

Koupaliště

Koupaliště
Loňské léto přálo počasí, často jsme jezdili na koupaliště do nedalekého městečka, kde mají poc pěkné, malé koupaliště. Bývá tam málo lidí, klid a pohoda. Nevyřvávají tu tlampače hudbu, v místním stánku mají vždy něco dobrého za přijatelné ceny.
Jeli jsme tam i s vnukem Honzíkem.

05. 06. 2018
2
3
370
Fejetony

Hledání

Hledání
Celý život něco hledáme.
Život nám utíká neustálým hledáním něčeho. To hlavní, velmi zodpovědné, je hledání a hlavně najítí správného životního partnera. Ve dvou se to pak lépe hledá zatoulané děti, které ještě nepřišly ze školy a do večera se někde potulují.

01. 06. 2018
4
5
337
Fejetony

Autoatlas

Autoatlas
Rádi cestujeme. Je mi svěřena funkce navigátora. Jestliže jedeme špatným směrem, než jsme měli jet, vinu na tom mám vždy já. A to bez ohledu na to, že jsem včas hlásila odbočení vlevo.

18. 03. 2018
2
3
508
Fejetony

Něco je špatně

Něco je špatně
Jdu městem a více než kdy jindy vnímám rozhovory lidí kolem sebe.
" Je mi nějak špatně, asi jsem něco špatného snědla ", slyším, jak se mezi sebou baví dvě starší ženy.
U výlohy hračkárny stojí maminka s malým synem. " To autíčko chci a už mi nebude špatně", říká syn a maminka se diví, že už s ním nemusí jít k lékaři.

27. 02. 2018
5
7
458
Fejetony

Hodinky

Hodinky
Tato příhoda se mi stala, už je to nějaký pátek nazpět, ale vzpomínky na ni mi zůstaly dodnes.
Nevím, jak kdo z vás je závislý na náramkových hodinkách. Dnes je již někteří z nás nenosí, protože stálá přítomnost mobilu kdekoliv vše nahradí.
Měla jsem takové pěkné náramkové hodinky, sice koupené na tržnici za pár korun, ale šlapaly bez problémů.

04. 02. 2018
4
5
533
Fejetony

Sněhulák

Sněhulák
Několik dní před vánocemi napadl první sníh. To bylo dětské radosti . Hned skupinka větších i docela malých dětí začala před domem válet sněhové koule, aby si postavily prvního sněhuláka.
Na to, jak bylo málo sněhu, se jim povedl opravdu pěkný sněhulák, se vším všady, co správný sněhulák má mít a své místo dostal na dětském hřišti za domem.

31. 01. 2018
4
4
614
Fejetony

Branné cvičení

Branné cvičení
V době dávno minulé jsme i jako prvňáčci ve škole dostali každý svou plynovou masku a nacvičovali úprk do sklepa školy jako únik před atomovým úderem. To se s námi táhlo celých devět let základní školy, později jsme tato branná cvičení absolvovali i na střední škole. To je pro mne dodnes nezapomenutelný zážitek, kdy si škola vybrala na cvičení nedaleké rekreační středisko. Chudáci rekreanti u místního rybníka a kempu, ti když viděli několik tříd střední školy, jak prochází kolem jejich stanů a dek kolem rybníka v plynových maskách, hned se jich také dožadovali v obavě, že právě začala válka a že došlo k chemickému zamoření.

14. 01. 2018
4
4
646
Fejetony

Krtek

Krtek
Zdravím všechny zahrádkáře.
Také máte na své zahradě " pomocníka" krtka .
Já nevím, proč se nastěhoval zrovna k nám. Kolem nás je plno zahrad s daleko krásnějším trávníkem, než je ten náš, ale krtek stále sídlí u nás.

01. 01. 2018
2
3
607
Fejetony

Výhra

Výhra
Také zkoušíte štěstí a sázíte sportku. Přiznám se, že ji pravidelně sázím. Několikrát jsem chtěla přestat, protože pár malých výher nevyváží vložené peníze, ale protože sázím stále stejná čísla a za ty roky si je pamatuji zpaměti, sázím je pro jistotu dál, co kdyby to někdy přeci jen dopadlo.
Tento týden jsem měla štěstí, konečně jsem vyhrála opět něco malého, celých 140 korun.

30. 12. 2017
3
3
583
Fejetony

Mufiny

Mufiny
Možná to děláte také, z různých časopisů si vystřihuji recepty, které mě zaujmou, s tím, že " to jednou zkusím " uvařit, upéct.
O víkendu jsem si k těmto výstřižkům sedla a začala třídit. Zaujaly mě recepty na mufiny. Vypadá to jednoduše, proč to nezkusit.

29. 12. 2017
4
6
575
Fejetony

Finanční injekce

Finanční injekce
Nevím jak vy, já jak slyším slovo injekce, začnu se bát. Hned si představím paní doktorku, jak se na mě žene s injekční stříkačkou naplněnou něčím, co mi má pomoci od mého zdravotního problému. Naposledy to byla injekce proti chřipce, která se ale minula účinkem. Ne ta injekce, ta se do mé ruky zabodla dostatečně, ale obrana proti chřipce to tedy nebyla, stejně jsem chřipku dostala, a pořádnou.

23. 12. 2017
1
3
547
Fejetony

Stínadla

Stínadla
Při sobotní odpolední procházce městem mě zaujaly desítku kluků a holek všech věkových kategorií v dobových kostýmech, jak se pohybují ve skupinkách po městě. Až následně jsem zjistila, o co se jednalo.
Ve městě probíhaly za účasti 300 dětí skautské hry pro děti Stínadla.
V boji o Velkého Vonta se sešly proti sobě skupiny Mažňákovců a Losnovců.

22. 12. 2017
2
2
545
Fejetony

Balíček

Balíček
Nevím, jaké zkušenosti máte vy se službami české pošty, pro mě to byl dnes zážitek.
Své známé jsem odeslala balíček. Na její přání na poštu, kde si ho vyzvedne. Vzhledem k tomu, že úschovní doba je 7 dní a známá věděla, že to již nestihne, zavolala si na poštu, kam měl být doručen a domluvila si vyzvednutí o 3 dny déle.

21. 12. 2017
3
4
573
Fejetony

Ty neexistuješ !

Ty neexistuješ .
Bydlíme v panelovém domě. Jak už to dnes bohužel v těchto domech bývá, nevíme nic jeden o druhém. Komunikace probíhá pouze ve výtahu, kde na dlouhé povídání není čas, zvlášť když bydlíte v nižším patře.

18. 09. 2017
2
3
516
Fejetony

Kočičí televize

Kočičí televize
Nedávno jsme naší kočičce pořídili speciální kočičí televizi. Můžeme ji samozřejmě sledovat také, ale její vysílání nás až tak moc nebere.
Hlavní program začíná většinou až navečer a trvá skoro celou noc, často až do rozednění. Na scénu se vyklube hlavní hrdina.

17. 09. 2017
4
4
644
Fejetony

Mikulov

Mikulov
Určitě také rádi cestujete a poznáváte památky. Z dovolené si každý z nás odváží zážitky, na které rád či nerad vzpomíná celý život. Ale dejte si přitom pozor na své zdraví.
Při jedné dovolené jsme navštívíli krásné město Mikulov.

16. 09. 2017
2
1
673
Fejetony

Svačina

Svačina
Paní Polívková se v bufetu setkala s paní Rohlíkovou, aby spolu posvačily.
Zbyl po nich jen prázdný talíř a pár drobečků.

27. 07. 2017
0
2
805
Blbůstky

Není štika jako Štika

Není štika jako Štika
Pan Štika se chlubil, jak pěknou štiku chytil. Myslíte, byla to štika, nebo dnes již paní Štiková.

27. 07. 2017
0
1
661
Blbůstky

Výroba vajec

Výroba vajec
Jako malá holka jsem jezdila na prázdniny k babičce na venkov. Ta kromě velké zahrady s květinami , veškerou zeleninou a ovocnými stromy také chovala domácí zvířata. Prase, kozu, králíky, husy, slepice. Slepice měly vyhrazený kus zahrady, na které byste nenašli kousek travičky, jak vše vyzobaly.

17. 07. 2017
1
3
758
Fejetony

Rychle, rychle ....

Rychle, rychle .
Všímáte si, jak si dnešní doba žádá rychlost.
Pohybujeme se rychlými kroky, jezdíme rychlovýtahy, v rychlých autech, rychlících, rychlovlaky. Jen doufejme, že nebudeme muset použít rychlobrzdu.

10. 07. 2017
4
5
597
Fejetony

Domácí mazlíček

Domácí mazlíček
Odjeli jsme na dovolenou. O našeho domácího mazlíčka se staral syn. Každý den to obnášelo nakrmit, vyčistit toaletu, doplnit vodu, vyčesat kožich, podrbat pod krkem, pomazlit se, pohrát si. To je starost o naši britskou kočičku.

30. 06. 2017
5
2
801
Fejetony

Letecký zájezd

Letecký zájezd
Začala doba dovolených. Cestovní kanceláře nám nabízí pobytové, poznávací, vzdělávací a mnoho dalších pobytů - zájezdů.
Pokud mi nabízí pobyt, je mi jasné, že někde budu pobývat. Když mi nabízí zájezd, předpokládám, že se někam s cestovkou zajedu podívat.

16. 06. 2017
2
2
654
Fejetony

Příjmení

Příjmení
Krásná jsou česká příjmení. Kovář, Truhlář, Tesař, Zahradník - podle profese. Můžete být sebevíc příjmením Truhlář, když o truhlařině vůbec nic nevíte.
Závidím příjmením Šťastná, Veselá - jak to musí být pěkné takovým příjmením se představit.

13. 06. 2017
3
4
725
Fejetony

Otázky

Otázky
Ptala jsem se své tříleté vnučky Aničky, čím bude, až bude velká. Její odpověď - budu Aničkou.
Na další otázku, co mají nového na chalupě mi odpověděla, že šípkový čaj.
Jak je ta dětská duše prostá, nezatížená budoucností a žijící jen v prostých věcech kolem sebe, netoužící po slávě a majetku.

13. 06. 2017
2
1
875
Jen tak pro radost

Kočka II.

Kočka II
Každé ráno najdu naši kočičku, jak spí ve svém pelíšku.
Co nejdřív musím udělat. Dobrou snídani jí dát.
Kapsičku a granule, to má nejradši, rychle k misce peláší.

08. 06. 2017
0
2
683
Písmáci dětem

Tvář

Tvář
Neviditelná tvář, přesto v jejích očích zář,
usměje se na mě maličko,
jako by mě pohladilo sluníčko.

15. 05. 2017
0
0
782
Miniatury, hříčky

Anička

Anička
Kdo je ta pěkná, malá holčička. To je přece naše Anička.
Za dědou a babičkou přijela, že jím radost udělá.
Všechny hračky jsme ze skříní vytahali, celý den si spolu hráli.

01. 03. 2017
0
0
664
Jen tak pro radost

Půjdeme na to od lesa

Půjdeme na to od lesa
Zvyk je železná košile, ale musíte myslet na stará kolena a zadní kolečka.
Když je něco ve vzduchu, můžou vás nachytat na švestkách.
Kdo má za ušima a zamete si před vlastním prahem, může všechny poslat k čertu nebo k šípku.

01. 02. 2017
2
6
723
Jen tak pro radost

Polobotky

Polobotky
Když jdeme s manželem kupovat nové boty, vždy si vzpomene na své mládí. Vzpomene si, jak s maminkou šli kupovat nové polobotky.
Vždy prý byl velice nešťastný, že má jen polobotky. Jako malý nemohl pochopit, když jsou boty celé, nic jim nechybí, proč se jim říká polobotky.

01. 02. 2017
2
2
775
Fejetony

Zakopanej pes

Zakopanej pes
Tak minule jsem řešila, co s náladou pod psa, teď zase řeším, kde je zakopanej pes. Chudák, asi byl moc starý, pošel, a tak ho někdo někam zakopal, aby nám potom byla kladena otázka - kde je zakopanej pes . Já tedy věru nevím, kam si lidé pochovávají své miláčky, když je opustí a odejdou do psího nebe, hřbitovů pro domácí mazlíčky je asi pomálu. I když by jistě nebylo od věci přinést na hrobeček třeba kost nebo jitrničku.

31. 01. 2017
3
0
813
Fejetony

Nálada pod psa

Nálada pod psa
Tak zrovna teď mám náladu pod psa. Začal mě bolet zub, a to dost. Jindy mám náladu pod psa, když ač jsem objednaná čekám hodinu i více u lékaře, mám náladu pod psa , když se mi něco nedaří, mám náladu pod psa, když je ošklivé počasí. A mohla bych pokračovat ve výčtu nálad pod psa dál.

25. 01. 2017
1
2
992
Fejetony

Srdce

Srdce
Srdce je pro život důležitý svalový orgán.
Srdce je symbolem lásky. Proto ta čokoládová srdce pro zamilované na svátek Valentina, perníková srdce z pouti.
Ten, kdo má srdce na dlani, má jistě srdce na pravém místě.

25. 01. 2017
2
3
772
Fejetony

Komáři

Komáři
Malí komáři se na výlet moc těšili,
na nuda pláži si to pěkně užili.

24. 01. 2017
1
0
864
Blbůstky

To tak někdy bejvá

To tak někdy bejvá
To tak někdy bejvá,
v baru nám barman nalejvá,
a co nám teda zbejvá,

24. 01. 2017
0
2
824
Blbůstky

Mám tě přečteného

Mám tě přečteného
Asi o málo kom můžete říci, že jej máte přečteného. Dnes máme v tomto ohledu velkou pomoc, aniž si to mnozí z nás uvědomují, a to potisk na oblečení. Nejen na tričkách, bundách, čepicích ale i teplácích, mykinách a ostatním oblečení si můžeme přečíst, co nám dotyčný sděluje. Jsou to jen fádní sdělení, někdy spojené s různými nám nic neříkajícími letopočty a čísly, kdy nám je na první pohled jasné, že dotyčný není ročník narození např.

23. 01. 2017
1
0
762
Fejetony

Z první ruky

Z první ruky
Toto sousloví je mi velkou záhadou. Ať to beru zleva, zprava, mám jen dvě ruce. Která je ta první. Levá, nebo pravá .

23. 01. 2017
1
0
698
Fejetony

Kočka

Kočka
Tiše, tiše, kočka spí, ať ji nikdo nevzbudí.
Celou noc byla na nohou a nebylo to náhodou.
To bylo práce honit myši po celé zahrádce .

17. 12. 2016
2
0
1131
Písmáci dětem

Výměny

Výměny
I malá kapka rosy tvoří oceán, každý jsme života svého pán.
Chcete -li jej prožít šťastný, vyměňte věci za samý krásný.
Vyměňte nemoc za zdraví,

16. 12. 2016
0
0
910
Volné verše

Kapesník

Kapesník
Kapesník - jak obyčejná věc nepostradatelná pro lidstvo. Prošel mnoha proměnami, až se zdá, že končí na papírové verzi, která má nesporně mnoho výhod. Lze je zakoupit prakticky kdekoliv, kdy jej potřebujeme, po použití se vyhodí do koše a odpadá praní,věšení, žehlení, skládání.
Ale zamyslel se někdy někdo nad tím, proč pánské kapesníky jsou daleko větších rozměrů /tedy ty látkové/než kapesníky dámské.

16. 12. 2016
1
2
1024
Fejetony

Poraďte cestu

Poraďte cestu
V parném létě jsme projížděli městečkem "K". Protože bylo opravdu vedro a na plánovaný výlet na zámek se nám nechtělo, zatoužili jsme po koupališti. Věděli jsme, že v tomto městečku je, ale kde. Zaparkovali jsme na náměstí.

16. 12. 2016
1
0
895
Fejetony

Není ježek jako ježek

Není ježek jako ježek
Není ježek jako ježek,
jeden v listí spí a nic ho nevzbudí.
Jiný ježek, ten spí v kleci,

01. 11. 2016
0
0
938
Volné verše

Veverka

Veverka
Našla veverka oříšek,
schovala si ho pod svůj kožíšek.
Do zahrady si ho na zimu zahrabala,

24. 10. 2016
2
3
1402
Volné verše

Dnešní den

Dnešní den
Jaký byl ten dnešní den.
Sluníčko zůstalo za kopcem.
Snídaně byla výborná,

20. 10. 2016
0
1
1260
Volné verše

Svět

Svět
Líbí se mi svět, jak se mění.
Jednou je jaro, potom není.
Jednou je léto, potom není.

16. 10. 2016
0
0
1106
Volné verše

Ohňostroj barev

Ohňostroj barev
Příroda je geniální, dokázala to,co vloni.
Překrásně se vybarvila a všechny nás tím potěšila.
Stromy jsou jak pestrá paleta,

16. 10. 2016
0
0
1130
Volné verše

Kosáci

Kosáci
Sníh už odtál, opustil naši zahradu,
kosáci z větví stromů obhlíží budoucí úrodu.
Až květy třešní odkvetou a plody začnou zrát,

16. 10. 2016
0
0
889
Volné verše

včera,dnes a zítra

Včera, dnes a zítra
Včera je včera, dnes je dnes, co bude zítra.
Zítra bude dnešek minulostí a budeme čekat na další budoucnost.
Vše se stále opakuje, jako historie.

14. 10. 2016
0
0
1266
Blbůstky

Podzim

Podzim
Co se stane, až slunce zapadne.
Černý stín zaplaví celou krajinu a noc nastane.
Dny se krátí, noci přibývá,

13. 10. 2016
0
0
1159
Volné verše
Nahoru