Nenaplněná touha

Sklouzává.
A třesoucí se ruka něžně hladí to, čeho dlouho už se nedotýkala.
Dýchavičný.
Hledí jí do očí a neví co z nich vyčíst.

19. 02. 2002
1
0
1264
Volné verše

Sobotní probuzení...

Hupsla kočka do dvorečka,
chytat myšku bílou,
myška se zas za drobečkem,
honila vší silou.

16. 02. 2002
2
0
772
Jen tak pro radost

Žít a nechat zemřít?

Neopouštěj staré známé pro nové, zpívá se v jedné písničce, ale člověk neví, má-li to brát jako radu, či snad jako výhružku. Jako rada by to bylo dosti k uzoufání, protože bytost, obzvláště bytost společenská, by si za chvíli musela psát seznam, kde by zazanamenávala, kolik už těch přátel vlastně má, když nabírá pořád nové a staré kvůli nim neopouští. Bráno jako výhružka, asi takéčlovíčka nečekápříliš optimistická vyhlídka, neboť že si kdysi dovolit uskutečnit přátelství s několika lidmi, rozumí se s několika lidmi najednou, nemůže si dovolit nabrat jiné, aby ty předešlé jaksi \"neopustil\", ať už nechtěně, či cíleně. Jak se tedy vyrovnat s tímto Svěrákovo-Uhlířovým tvrzením.

13. 02. 2002
2
0
634
Úvahy

Když narazíš na tu pravou

Chytneš jednu a už máš druhou.
Viděls´ holku s modrou stuhou, chodí ladně, bývá sama, myslíš.
Není tu však pro Tebe, hledá prince, štěstí, lásku.
Půvab tahá na provázku, za ní táhne se, jak dým,

08. 02. 2002
0
0
588
Úvahy

Ať žije anorexie

Koupit, nekoupit. Sežrat, nesežrat. Proč zrovna mě musí hyzdit ty, jak je v mnoha časpisech uváděno, \"nevzhledné tukové polštáře. \" Jo ono se řekne: Jestli Tě má rád.

08. 02. 2002
1
0
612
Úvahy

(NE)mám z vás radost!!

No jasně, čtrnáctý únor je tady, všichni jsou vysmátí a září jak mastná čela, mobily pracují na plné obrátky, zaláskovaní šťastlivci z nich mají opuchlé palce, večer možná ještě něco přibyde. Taky jsem myslela že budu dneska HAPPY, i dkyž od nikoho nic nečekám, Valentýna mám ráda, protože alespoň jednou si lidi dokáží dát najevo, že jim na sobě navzájem záleží. Názory typu, že jde o americký přežitek, vynález, výmysl nebo co ještě se snad týkají jen nabubřelých pesimistů, škarohlídů nebo závistivců, z nichž vyvěrá pachuť vědomosti, že se jich to netýká. Valentýn přece nepochází z Ameriky.

07. 02. 2002
1
0
536
Kritiky (lit. kritiky díla)
Nahoru