Horned God

Narychlo sbalený kufr s čouhajícími ponožkami plnil svědomitě úlohu tichého spolujezdce. Černý Ford Mustang g 1967, který zažil plavbu přes Atlantský oceán, si líně razil cestu klikatou horskou cestou. Smrky mateřsky objímající cestu, bránící tím průniku světla, dodali na tísnivé atmosféře již tak tmavému dni.
Tmavovlasý muž v bílé košili s povolenou kravatou si zapálil další cigaretu, zaklel:
„Debilní hajzlové.

03. 08. 2017
0
0
127
Próza na pokračování

HUDBA ERICHA ZANNA II

~~HUDBA ERICHA ZANNA II
Nepočítaně let uběhlo od doby, kdy jsem se marně snažil najít Rue d´Auseil. Hluboko v srdci, jsem se však nikdy nedokázal zbavit sžíravého pocitu plynoucího z nepřekonatelné zvědavosti po odhalení tajemství geniálního muzikanta Ericha Zanna, muže, jehož hra na Violu měla co dočinění s ďábelskou temnotou neznámého vesmíru. Onen otřesný zážitek na hraně příčetnosti, mi nepodařilo objasnit ani studium metafyziky, které jsem kvůli psychickým problémům nakonec nedokončil.
Ve stáří jsem se, snad ze strachu, odstěhoval na americký kontinent, stal se ze mě hlídač majáku na malém ostrově poblíž břehů Ipswitche.

28. 07. 2017
0
1
148
Povídky

Maso

~~Maso.
Nad obřími písečnými dunami začalo šplhat slunce. Ozářilo nehostinnou planinu až k místu, kde se po nekonečné délce táhla široká cesta dlážděná pískovci podobným kamenům. Tvář Cesty byla poznamenána nekonečnými roky, které do její struktury vryla železná kola povozů.

27. 07. 2017
0
1
130
Povídky
Nahoru