Den, kdys odešel

Pamatuju se na tu neděli a nikdy ji nezapomenu. Neděle je příhodná, je od slova nedělej, a tudíž se na den odchodu na věčný odpočinek hodí nejlépe. Babička umřela taky vneděli a od té doby, když zazvoní vneděli ráno telefon, tak se vždycky vylekám. Neděle má málokdy dobré zprávy, neděle je konec týdne, někdy i života.

30. 11. 2006
2
5
1194
Povídky

Samota

Koupu se vměsíci.
Svět je bílý.
Kampak se ztratily.
Mé černé víly.

01. 05. 2004
2
0
1160
Volné verše

Na cestách

…. A sněží. Těžko říct, co se zrovna děje uvnitř hlav sčervenými nosy, ale postávající na zastávce plné rozbleptaného špinavého sněhu nejšťastněji nevypadají. Přijíždějící „šalina“, „elektrika“ či tramvaj vypadá zdánlivě jako archa.

11. 01. 2004
6
0
1047
Povídky

Štědrý den

Koukám na televizi: pohádky, staré černobílé filmy a rodinné komedie o kouzlech Vánoc, kdy jsou všichni spolu a jsou na sebe hodní, dokrášlené vnejprocítěnějším momentě vlnou prášícího se sněhu – pěkné dívce vtmavém kabátě, zamotané včervené huňaté šále, sčernými vlasy, které jí mile kloužou po ramenech, se právě zjevilo ono láskyplné tajemství, udobřila se se svým otcem a teď tu stojí, objímají se, drží malý balíček se zlatou stuhou a právě teď začal padat sníh a vločky jí padají do tmavých kadeří; všichni se mají rádi, všude je klid a mír – STŘIH.
Další televizní obraz: Obchodní domy vyzdobené zlatými andělíčky a červenými mašlemi praskají ve švech; všichni vybírají dárky pro své nejdražší, nosí krabice sčervenými stuhami a nákupní tašky plné svíček a balících papírů. Když tu – u pokladny chlapec zjistí, že nemá dost peněz na dárek pro maminku, na který šetřil celý rok. Pán za ním se hned chytne možnosti udělat dobrý skutek a dá mu do ruky pár dolarů, všechno pro možnost rozzářit dětské srdce, to je to kouzlo Vánoc.

25. 12. 2003
5
0
1298
Povídky

Právo žít

Každý den, zas a zas
Roste rychle malý klas.
Semínko lásky klíčí vbřiše,
Roste tam tiše a tiše.

30. 03. 2002
2
0
1390
Vázané verše

Osud Štěstěny

Štěstěna korzovala páchnoucími ulicemi. Kdo si ji představoval jako přitažlivou blondýnu, která chodí vrůžovém, na obličeji má věčně tupý úsměv, vyzařuje zní aura a
sex-appeal, má světlé oči a je bez ohledu na okolnosti permanentně šťastná, mýlil se. Na každého jednou dolehne špatná nálada, i vy máte někdy pocit, že je všechno zbytečné a špatné, chtěli byste vrátit čas, nebo se radši nikdy nenarodit. Vadí vám, jací jste, jak vypadáte, co děláte, jak to svámi skončilo a vůbec vám vadí celý tenhle potrhlý svět.

12. 03. 2002
1
0
1307
Povídky
Nahoru