Pocítil jsem potřebu psát

Ten okamžik… Pocítil jsem potřebu psát. Psát, jenže k čemu. k jaké z dlouhé řady událostí, které se toho roku staly. Hlavou mi běžely myšlenky jako rychlí pavouci, po kterých zůstává jen otisk v mysli.

27. 02. 2018
3
1
183
Miniatury prozaické

Žena 22. století

Žena 21. století
Kolem čtyřicítky se začne smiřovat s tím, že období chronických radovánek musí jít stranou, protože všechny kolem už tlačí kočárky do strání lesoparků, zatímco ona pořád tlačí jen nákupní vozík uličkami obchodního centra. Je to patrně nejtěžší chvíle jejího života. Kdyby četla Nietzscheho, a ne jen zprávy na Seznamu, vybavila by se jí enigmatická kapitola z knihy Radostná věda nazvaná Největší zátěž: spolu s autorem by se pozastavila nad otázkou, zda lze vůbec milovat život takovým způsobem, aby člověk chtěl věčný návrat každé vteřiny, aby chtěl žít svůj život věčně; a nepochybně by jí bolestná situace zlomu mezi dosavadní radostí ze života a plánovaným vstupem do mateřství jasně ukázala, že tak moc život milovat nelze; možná právě proto, že je zatížen tím hrozivým okamžikem početí, hříchem veskrze nutným.

18. 02. 2018
2
3
242
Úvahy

Ženy 21. století

Rozsudek jménem republiky
Když se rozešli, soud mu rozsudkem uložil každou lichou sobotu ji v místě jejího bydliště vylízat. Rozsudek všichni povinně vyslechli v ztopořené poloze. Ihned poté se oba vzdali práva odvolání. V podatelně jim pak úřednice na rozhodnutí otiskla své nahé pohlaví, státní znak, pro případ nutnosti orální sex exekuovat.

17. 02. 2018
6
36
731
Miniatury prozaické

Manželé

Sousedka
Proud vody hučí trubkami. Sousedka vypouští vanu. Vír stáčí gumovou kačenku a chlupy z jejího přirození. Za pár týdnů ucpou odpad.

12. 02. 2018
3
1
223
Miniatury prozaické

Wahabuovy intimní deníky

Grepy
Koho Wahabu se vydal podvečerem, spolu se svým malým synem k biosamoobsluze. Potěžkal grep. "Musí být nalitý jako prso dívky v naději," promluvil ke svému synovi u regálu s citrusy. Kluk se podíval na tátu a grep zmáčknul, silně, až k prasknutí.

06. 02. 2018
3
3
307
Miniatury prozaické

Mateřské mystérium

Deka Varlös
Ikea. Hrozivé synonymum rodinkaření, pekelné hnízdo živočišného druhu, výběh kojících matek, klec pro otroky, otce pravé i otčímy levé. Antikoncepce bez předpisu. Hygienická stanice, Lebensborn: deka Varlös zajišťující ohřev semeníků a vaječníků na teplotu ideální k početí, nyní v akci za 1399,- Kč.

05. 02. 2018
2
8
302
Miniatury prozaické

Láska na prahu nového věku

Zatemnila okna. Pustila romantickou hudbu, zapálila svíčky. Pár rukou jí rozepnul knoflíčky u halenky. Nechala si lehce masírovat bradavky, pak svedla ruce k spodnímu okraji halenky a vedla je směrem nahoru, aby jí halenku přetáhly přes hlavu.

04. 02. 2018
5
20
414
Miniatury prozaické
Nahoru