Tam za duhovým mostem

Zprvu neproniknutelná mlha se začala rozestupovat a mladík spatřil barvy. Od červené až po fialovou, duhový most se táhl zdánlivě do nekonečna. Přemosťoval nezměrnou propast a návštěvník nebeských sfér na něj vstoupil jistým krokem, protože tak to udělal už mnohokrát, třebaže si to nyní ještě plně neuvědomoval. Nevěděl, jestli šel minutu nebo rok, čas plynul jaksi neurčitě, ale především na jeho chodu vůbec nezáleželo.

11. 11. 2018
3
3
457
Povídky

Proti osudu

Blížily se Davidovy třicáté narozeniny. Jeho matka kdysi udělala velkou chybu, když mu řekla o své návštěvě u staré cikánské věštkyně krátce před jeho narozením. Bůhví, čím si zasloužila tak zlou upřímnost, která nebývá zvykem, ale cikánka jí prorokovala, že dítě, které se jí narodí, zemře, když se přiblíží věku třiceti let. Řekla to ve chvilce slabosti po několika skleničkách vína a chtěla ho tím asi ochránit, aby o tom věděl a dával tak na sebe větší pozor, ale David jí tu hloupost nemohl odpustit.

23. 06. 2018
3
4
649
Povídky

Tajemství rodu

Při shonu všedního života a pracovní vytíženosti ve víru hlavního města si jen málokdy najdu chvíli na mé obvyklé povyražení - toulky po krajích českých. Nejedná se ale o žádnou běžnou a povrchní turistiku, kdy lidé přijedou autem knějakému hojně navštěvovanému místu, odbydou si prohlídku a jedou zase zpět do města. Já upřednostňuji šlapat pěkně po svých skrze přírodu, přes lesy a louky, podél řek a kolem skal. Na noc se utábořit na opuštěném místě a spát ve stanu nebo přímo pod širákem, pokud to počasí dovolí.

02. 05. 2018
4
10
836
Povídky
Nahoru