Pro M.

S cestou koketuji, s větrem soucítím, chápu se i tebe, lvím hlasem rvu tvůj sten, a samé kecy, kecy, kecy. Víc a víc a víc, jde to, proplněn a prostoupen zmítám se kdesi. A pak záblesk, proběhnut okolo šeříků, v lednu. Padáš ze schodů, nechápu proč, proč nedržíš se, zábradlí je pevné a potkávám tě tebe, tebe toho prvního, který.

22. 11. 2002
0
0
787
Volné verše

Klíč

Na schodech u dveří s nápisem zavřeno,sedím s klíčem v ruce a přemýšlím, zdali pasuje,sedím a přemýšlím, občas vstanu, vyzkouším, otočit neotočím, skládám,hlavu mezi kolena, s propoceným čelem, čeká tam mumie,ze které člověk bude,jen otevřít, jen tu zkostnatělou a zakonzervovanou ženu rozzářit,udělat přímou masáž srdce,ztratit zábrany vůči krávě s korunkoua najít prince,který na bílém koni se mnou odletí,sedím na schodech,s klíčem v rucea začínám býttakévycpaný

14. 11. 2002
1
0
443
Volné verše

Chtít, dát a dostat I.

Chci ti řvát do tvých úst,chci ti řvát to tvých úd,chci se vzdát do morku kostí,chci se smát do konce lítostí. Jako protržená hráz,všechno strhává se z nás,jako přetrhnutá nit, začnemzasespolužít. Bože můj. Nenechávej na mě čas,ustrnulej na kouscích .

01. 11. 2002
0
0
565
Vázané verše

Převrat

Trhněte si mozkem, vážení matadoři,
Vrhněte si kouskem svého já ven,
Jsem teď osamělý poutník na moři,
Který dokáže vám, že sem patří Zem.

31. 10. 2002
0
0
499
Vázané verše

Nelítej, zůstaň!

Skloňuješ své utrpení,v 360° úhlu,ztrácíš se za každého kuropěníjen koukat se na to,dává člověku splín, nevidíš snad na to, že ostatní lítají na měsíc. Točíš se okolo své osy,obětuješ svoje poloosy,poločasy,polooblečení i polobotky. Nadáváš na své já,s přerušovanejma čárkama a tečkama,pozvbuzena hlasitýma tleskama. Vřískám na tebe jako na malé dítě,probuď se prosím, neusínej,snad nechceš, aby stál tenhle svět za mříž,před vlastníma očima, před vlastní touhou,a tak svlažíím tu tvojí zlobu.

30. 10. 2002
1
0
535
Vázané verše

Odvážně do toho!

Romantici bez místa,s rudou květinou plnou pichlavých trnů,prodírají se sametem který neustále rvou. Realisti s hlavou bez duchů,jdou přímou cestou v před,neohlížeje se v pravo, je-li tam nějaký vřed. Nihilisti jdou, protože musí,je jim jedno kam, je jim jedno s kým,a je jim jedno, jak dlouho to bude trvat. Statistici čtou, hodně čtou, pak vypočítaj svět,zatrhnou ty správné kolonky na papířea nakonec vše podepíšou.

28. 10. 2002
2
0
547
MIMO

Kapky

Jsi oheň, který mě pálí,jsi strach, který mě svádí, jsi strana, která za zády mi dýchá,jsi smrt, která potěšení mi skrývá. Jsi cesta, která svítá, jsi z města které obojek mi snímá, jsi krása, jsi bůh,jsi obr a já vůlJsi hodnota našeho hospodářství, jsi rostoucí graf,jsi fluktuant, který skrz plátno se zháší, jsi člověk. Znamení nepříjemností,románek na pár dní,ztracené sny jen prožitek chvil. Přicházíš domů a usedáš,užíváš a přesedáš, líbáš a kvílíš, základy slíbíš.

25. 10. 2002
0
0
684
Vázané verše
Nahoru