Brána se čtyřmi závorami

Hvozdy okolo 33. úběžníku jsou místy velmi husté a neprostupné, poutník je rád, když může někde na čas spočinout a nemusí se mátožit nekonečnými dálavami bez většího smyslu. Avšak v těchto končinách můžete narazit na různé prapodivné úkazy, které přesahují naše chápání a které leží někde na pomezí řádna a mimořádna. Hledání mimořádna je odvěkou touhou námořníků, misionářů, dobyvatelů, cestovatelů, badatelů a prostě všech, které lákají krajiny za hraničním přechodem všednosti.

01. 11. 2004
2
0
1464
Pohádky

Náhlá výrova bylance

Svěrač velkého výranáhle s vírou se svírá. Došlo mu - a to ne poprvé -s laskou že už budetakové. Zkrátka, co svět světem bude,výr s kukačkou už žit nebude.

03. 05. 2004
0
0
1549
Miniatury, hříčky

Sbohem

vztah nám chcípa víc už nic. snad jen smradsmrad popelnic.

12. 06. 2003
3
0
962
Miniatury, hříčky

Setkání

Setkání
Už ani nevím, čím se zaobíral, když hleděl z okna tramvaje, v níž hustota obyvatelstva (dva až tři lidi na metr čtvereční) překonávala i přelidnění Mexika City. Rovněž ani rekonstrukce události nám nevnese jasno do otázky, proč se rozhlédl kolem sebe - chvilkový rozmar či pátrací aktivita, faktem však je, že uviděl Davida.
David byl jeden známý, který kdysi spával na přistýlce u něj na koleji a se kterým vedl sáhodlouhé diskuse o smyslu filosofie. Neviděl ho snad sto let.

23. 05. 2003
3
0
1415
Povídky

Skutky apoštolů 2, 9nn

Tato krátká povídka je věnována všem těm, kteří vracejí nalezené věci.
Ztratil jsem tašku a představ si, má drahá, našla se jednoho krásného dne, tj. dnes. Kdosi zaklepal na dveře mého opuštěného bytu, a když se nikdo neozval, vyndal ze sebe klíče a vstoupil - byl to černý AKTOVEK.

30. 04. 2003
1
0
944
Povídky

Anděl

TAK, ležel vedle ní, zjevně s triumfálními pocity, zjevně v dobré náladě. Ta, o které jde řeč, ležela schoulená na jeho rameni a paradoxně spala, navzdory všem sexuologickým příručkám, podle kterých by měl spát on.
Nicméně neměl myšlenky na sexuology, ale spíš na anděly. Představil si totiž, že je bezpohlavní anděl, který stanul na rozžhavené lávě prýštící z nějakého stratovulkánu (Řekněme v třetihorách v kaldeře dnešních Doupovských hor).

12. 04. 2003
6
0
1537
Povídky
Nahoru