Dva roky,dva měsíce, dva dny

Dva roky, dva měsíce, dva dny.
Konečně jsem dodělal vmašině poslední kus a stroj jsem definitivně vypnul. Rychle jsem si poklidil pracoviště a mazal do sprchy. Měl jsem toho po dvanáctihodinové šichtě víc jak dost.

25. 11. 2007
0
0
924
Povídky

Nedočkavá koza

Nedočkavá koza
„ Proboha Blaženo, kam vlečeš tu zoufale bránící se kozu. “ křikl jsem na upachtěnou spolužačku, která dost komicky zápasila buď snedočkavostí, nebo nechutenstvím kozy, která ji za sebou táhla přes celou náves.
„ Kam asi , ty chytrej. “ prskla vztekle a měla co dělat aby po škubnutí provazu sebou nemázla.

06. 10. 2007
1
3
1628
Povídky

Kouzlo starého vývratu

Kouzlo starého vývratu
„ Zdravím tě, Evo. Jdeš si zase jednou pořádně protřást tělo. “ zahalekal jsem na štíhlou brunetu, která pravidelně jedenkrát za týden vyjížděla na černém Icikovi.
„ Jasně, Michale…vždyť víš, dneska je čtvrtek a už se nemůžu ani dočkat…“ přiznala se a zmizela ve stáji.

19. 09. 2007
2
4
797
Povídky

Renovace nejen bytová

Renovace nejen bytová
Petr se pomalu loudal zodpolední šichty a skoro to vypadalo, že se mu domů ani pořádně nechce. Byla vlahá letní noc provoněná kvetoucími lípami, pod kterými se zrovna ploužil. Žil už pár měsíců sám a často si při návratu domů prodlužoval cestu skrze vilovou čtvrť, kde na jejím konci bydlela jeho letitá kamarádka, která shodou okolností byla již také nějaký čas sama.
Za domky, pod dlouhou zalesněnou strání, stála vysokoškolská kolej přeplněná dívčím mládím, které se často bezostyšně producírovalo před otevřenými okny.

11. 08. 2007
0
0
1024
Povídky

Šťasná porucha

Šťastná porucha
Jana ležela na posteli a zasněně hleděla zokna. Dočetla právě knihu o lásce, která vní vyvolala silné emotivní pocity. I ona si prožila svou krásnou životní lásku, na kterou však mohla ve svých dvaceti osmi letech už jen se smutkem vzpomínat.
Bylo to již pět let, kdy pro ni její milostný sen skončil.

31. 05. 2007
1
2
1110
Povídky

Záludnost bílého pokoje

Záludnost bílého pokoje
Měl jsem již delší dobu problémy se svým jinak tak slušně spolehlivým zažívacím traktem. Po dlouhém trápení se nedalo nic jiného dělat než nastoupit po nekonečných předběžných vyšetřeních do okresní nemocnice. Moc dobře jsem věděl, že mě tam nic příjemného při prohlídce žaludku a navazujících střev s jistotou nečeká.
Přijímací ceremoniál proběhl bez velikého vzrušení.

16. 05. 2007
3
3
1459
Povídky

Fajn víkend

Fajn víkend
Vyřadil jsem rychlost a nechal vůz pomalinku dojet až na roh ulice, do blízkostidřevěné budky trafiky, kde jsme se měli poprvé sejít sIvankou. Měl jsem pocit, že ji znám již sto roků a přitom jsme se ještě ani jednou neviděli…mrknul jsem na hodinky a bylo mi jasný, že jsem to zase jednou upospíchal víc, jak bylo k dochvilnosti nutný. Ale co, kdybych to musel odstát někde vprůjezdu, bylo by to daleko horší.
Počasí fantazie, sluníčko hřálo tak akorát a před sebou jsem měl jen samé příjemnosti.

15. 05. 2007
0
1
1020
Povídky

Příchuť splněného snu

Příchuť splněného snu
„ Tak Karle, jak jsi byl spokojený se zápasem. “ ptal jsem se zcela zbytečně kamaráda po vyhraném mači v házené, kde naše společné favoritky vysoko zvítězily.
„ Byla to bitva, jakou bych si dal vždycky líbit. Kočky jedny zlatý…za to se na ně půjdu podívat hned ještě jednou…“ šeptnul tajemně.

21. 04. 2007
1
1
2459
Povídky

Rozervané jitro

Rozervané jitro
Plandal jsem se bez cíle městem jako každé volné odpoledne nebo víkend. O té doby, co jsem se rozešel sKamilou, nějak jsem se nemohl najít.
Silně mě žralo svědomí, že po tak banální hádce o ničem jsem náhle explodoval a zhuby vypustil to, co bych za normální situace asi nikdy neudělal. Bohužel, musel jsem si to přiznat a slova jako „ seber si své saky paky a vypadni, když se ti to nelíbí.

30. 03. 2007
1
2
1127
Povídky

Zpropadené odpoledne

Zpropadené odpoledne
„ Zdravím tě, ty moje nedostižitelná lásko. “ spustil jsem, hned jak se ozval v telefonu libý hlásek mé přítelkyně, skterou jsme si občas společně vyhodili z kopýtka.
„ Čau, Pepo. “ vydechla překvapeně.

02. 03. 2007
0
0
1224
Povídky

Topenářské zásnuby

Topenářské zásnuby
„ Haló, pane Jakoubku, to jsem ráda že vás zase jednou vidím. “
„ Zdravím, paní Konvalinková. Copak se děje, že se nade mnou tak radujete. “„ Vzpomínáte si ještě, jak nebožtík manžel svámi domlouval tu předělávku toho našeho topení vhorním pokoji.

07. 02. 2007
0
0
1221
Povídky

Zahradník

Zahradník
Po nepříjemném konfliktu spředstaveným, který mi vyčetl, že jsem včas nezajistil materiál na novou výrobu, jsem znechuceně opustil království své kanceláře. Skočil jsem odhodlaně do vozu se snahou ve Feroně bleskem zvrátit nepříznivý vývoj mé reputace. Vyrazil jsem do okresního města . Jak se říká, můžeš bejt blbej, ale musíš mít štěstí.

09. 01. 2007
2
7
2263
Povídky

Montáž

Montáž
Připravoval jsem se na výjezd do jedné malé firmičky na sítotisk, která si u nás objednala výrobu a montáž nějakých speciálních regálů do jejich meziskladu. Akci jsem vyfasoval na osobní přání šéfky, která smou poslední prací u nich byla zřejmě moc spokojená. Když jsem si odškrtal všechny věci, který jsem měl za chvilku nakládat na dodávku, zavolal si mě šéf do kanceláře.
„ Hlásím se na tvůj příkaz šéfe…“ vpadnul jsem do jeho kanceláře a dost pozdě zpozoroval, že má vlastně návštěvu.

18. 10. 2006
1
0
1547
Povídky
Nahoru