Atmos ve třetí o-sobě

V kávě začínáš své výlety a úzkostně tajíš
Kam kráčí tvá mysl.
V hloubkách s vůní logru a lulkového tabáku
Zamlčíš svá slova v dietní jazýčky

03. 06. 2003
2
0
1021
Volné verše

Živě z podsvětí

Živě z Podsvětí
Minulý rok se mnoho fanoušků taneční hudby konečně dočkalo. Do Čech zavítala zásadní formace tohoto stylu- Underworld. Stali se headlinery festivalu Creamfields, který knám zBritánie importovala Benešovská agentura JPA. Ačkoli bych měl ksamotnému festivalu a jeho pojetí mnoho výrad, chci se věnovat spíše samotnému koncertu, který byl také hlavním důvodem, proč musím nakonec JPáčku poděkovat.

28. 05. 2003
0
0
998
Próza na pokračování

Prozření???

další poraněné ráno - uvnitř zataženov mezích únosnosti - snažím pochytat své ctnosti
ptám se po kauzálnosti - však sám jsem účinkemv nemocné malátnosti- já v nejá odvržen
Špinaváslova - - zkrácené končetiny uprostředvyteklá vitalita - - smysl ztracený
sámosebezadrhávám

28. 05. 2003
0
0
958
Vázané verše

Second Thoughest In The Infants

Second Thoughest In The Infants
Vroce 1996 vydalo britské trio své druhé “elektronické” album, jehož název by se dal doslovně přeložit jako “Druhé myšlenky vdětech”. Název, jehož význam nejlépe poodkryje právě jen prezentovaná hudba.
Po přelomovém Dubnobasswithmyheadman se od Underworld očekávalo, zda potvrdí skvělou pověst, kterou si mezitím stačili vydobýt také jedinečnou koncepcí svých živých vystoupení. Myslím, že se jim to bezezbytku podařilo a definitivně se tak stali jedněmi zlídrů taneční progrese (jejich popularitu ale asi nejvíce podpořila Born Slippy, doslova hymna acid generace, původně nenápadný singl, který byl ale použit vzávěrečné scéně legendárního filmu Trainspotting)…
Vhudbě nechybí typické prvky Underworld- sférické hloubky,výrazná gradace, hustorytmy a harmonické mozaiky, ale i nezaměnitelný způsob skládání elementů.

27. 05. 2003
1
0
893
Recenze i neliterární

Dubnobasswithmyheadman

Dubnobasswithmyheadman
Dubnobasswithmyheadman znamená přelomové album ve tvorbě dnes už na taneční scéně notoricky známé formace. V roce 1990 přichází do skomírající synth-popové formace mladý nadějný DJ Darren Emerson. Rick Smith sKarlem Hydem se totiž rozhodli, že změní hudební směřování kapely poté co se nechávají okouzlit novou hudbou plnou rytmů a groovů. Prvním výsledkem jejich práce je po pár “zkušebních” singlech album sprapodivným názvem.

25. 05. 2003
2
0
1206
Recenze i neliterární
Nahoru