Československá literární komunita
Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.
Přidejte seTatarský tanec
Autor
Elin
Ingredience (2 porce):
kvalitní maso (hovězí zadní) (cca 200 gramů na osobu)
2 ostré nože („zavři oči brouku“) velikosti „velké“ (asi takle) (VIKTORE ODPUSŤ!!!)
cibule
5 stroužků česneku
olej
2 vajíčka
půl bochníku mírně staršího chleba
koření
3 svíčky
červené víno
3 CD (Je to pečený, Hyjéééé a Písničky veselý o smutným životě)
Příprava:
On: nalévá červené víno, pouští první CD
Ona: bere nůž a škrabe povrch hovězího, odškrabanou hmotu odkládá na talíř
On: loupe cibuli (beze slz), hledí na Ni (s umně ukrytou slzou)
Ona: popíjí červené víno
On: popíjí červené víno
Oba: chlastaj jak duhy! Divně rozhazují rukama a nohama, i celým tělem (není to epileptický záchvat) za hudebního doprovodu. „Nemám rád trpaslíky a ty jejich zvyky“
Ona: škrábe a škrábe („je to kočka“, myslí si ON)
On: loupe česnek a krájí chleba
Oba: „Vím, vím, já už to vím, že sytý nevěří těm hladovým“
On: připaluje topinky
Ona: umně odděluje dva žloutky od jednoho bílku (“kvočny se wyznaj“ tvrdí ONA), vleje je do jamky - pupíčku v naškrábaném mase.
On: na stůl přinese sůl, pepř, kečup, mletý kmín a sladkou papriku.
Oba: pomaleji zmítají tělem (zmítáni neodolatelnou touhou po syrovém mase) za hudebního doprovodu. „Tak už to milášku musíme brát …“