Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak vaříte BUŘTGULÁŠ?

22. 04. 2007
21
159
16311

Hemží se to tu samými zbytečnými diskusemi, tak jsem si říkal, že by bylo fajn rozpoutat nějakou smysluplnou. Tady je:



Jak vaříte buřtguláš?

Já takhle:

Ingredience:
hrnec (velký, řekněme nějakých pět litrů a víc)
2 velké cibule (případně 4 poloviční či 8 čtvrtinových)
sádlo (nejlépe domácí, ale snese to i olej, máslo a podobně)
800g až 1kg točeňáku
100g hladké mouky
5 čajových lžiček mleté sladké papriky
3 čajové lžičky mleté pálivé papriky (slabší povahy mohou ubrat)
zhruba dva litry vroucí vody
2kg brambor
4 čajové lžičky soli
3 čajové lžičky kmínu
6 bobkových listů (to je takový to, jak to měl na hlavě Cézar)
1 konzervu rajského protlaku (cca 100 až 120g)
2-4 stroužky česneku
2 čajové lžičky majoránky
 

Ponejprv si oloupu a nakrájím cibule, a kydnu je s třemi
vrchovatými lžícemi domácího sádla do hrnce. Do toho velkého hrnce. Nejsme, pánové,
troškaři, no ne? Nebudeme přeci vařit v nějakém koflíčku. Navrch, buřtguláš,
uvařený ve velkém hrnci, vyniká tím, že je ho hodně. Tudíž vydrží dva až tři dny.
Podle toho, kolik máte doma krků či jak moc jste žraví.
Potom vezmu kilo točeňáku (Pozor, nutno před samotným vařením dokoupit! Točeňák se
běžně v ledničce nevyskytuje. Patrně nepatří k základní výbavě.) a oloupu ho.
Neptejte se mě, proč. Netuším to. Nicméně babička mi to vždycky kladla na srdce,
tak tedy loupu. A radil bych to i vám.
Po oloupání vyhodíme slupky (to se v žádné kuchařce nedočtete, na to jsem přišel
metodou pokus/omyl) a nahatý točeňák nakrájíme na cca dvoucentimetrové kostičky.
Ale je to vcelku fuk. Zezačátku jsem to měřil, teď už to dělám "vod voka", coby profík.
Nakrájený salám švihneme do nějaké misky, dáme stranou a vrhneme se na brambory. Těch
budeme potřebovat dvě kila. Jemnější povahy je oloupou. Nakrájíme též na kostičky
a odložíme.

Mimochodem, to krájení na "kostičky" neberte moc doslova, točeňák i brambory mají
sklony ke kulatosti, a skutečná kostička jde udělat leda z toho vnitřku. Kraje budou
vždycky kapku šejdrem...
Mno... Hlavní ingredience máme, tak se pusíme do vaření. Dopijeme první pivo, a zapálíme
pod hrncem se sádlem a cibulí.
Cibulku zpěníme cca během jednoho cigára (pro nekuřáky - asi pět minut), vrzneme k ní
nakrájený točeňák a osmahnem ho. Doporučuji sem tam promíchat.

*******************************************************
INTERMEZZO
Jedním z důvodů, proč píšu tenhle návod, je i nesmírná stupidita většiny kuchařských knih -
na začátku vám napíšou "připravte si cibuli, kilo točeňáku, dvě kila brambor a koření",
 a pak se dočtete "zpěňte cibuli" (budiž, na jejím množství tolik nesejde) a hned po tom
"přidejte nakrájený oloupaný salám". No ale copak snad někdo na začátku napsal, že ten
salám mám nakrájet, neřku-li oloupat??? Snažíte se to teda stihnout než se ta pojebaná cibule
spálí, ale i když to stihnete, další rada kuchařky zní "po pár minutách smažení zalijte
horkou vodou a vsypte nakrájené brambory". Psal snad někdo na začátku, že se ty brambory mají nakrájet?
Psal snad někdo že si máme předem připravit horkou vodu? Nepsal! Je čas na revoluci. Muži,
požadujme exaktní kuchařské knihy! Nenechme se odbýt nedokonalými spisky postrádajícími
základní informace! .... No nic. Zatím, co jsme se rozčilovali, osmahl se nám salám.
*******************************************************

Nyní na příjemně osmahlý salám zlehka nasypeme mouku, přičemž snížíme intenzitu plamene
na minimum. Mícháme, co to jde, až se udělá taková jakoby kašička. Leckdo tomu říká jíška.
Když je to moc suchý, přilejeme olej. Po dvou-třech minutách míchání přisypeme obě papriky (viz seznam ingrediencí)
a opět na malinkatém ohýnku chvilku mícháme (dejmetomu dvě minuty). Potom zalejeme vroucí vodou,
přidáme na plamínku aby se věc vařila, a jdeme si dát další cigáro (zhruba pět minut).

Po pěti minutách varu vsypeme ony nakrájené brambory, sůl a kmín, vhodíme bobkové listy a
ještě do toho vrzneme konzervu rajského protlaku. Zamícháme, a jdeme si dát další pivo.
Celá směs se začne vařit, přičemž není od věci to semo tamo promíchat. Jednak ty buřty lezou nahoru,
a jednak se to připaluje. Vaříme zhruba půl hodiny, tedy dvě až tři piva. Úspěch díla
poznáme podle toho, že buřtguláš zhoustne, a brambory začnou být poněkud rozvařené.
Nehoustne-li objekt, lze postupně přisypávat hladkou mouku, až do kýženého výsledku.
Následně vypneme sporák a do buřtguláše protlačíme přes takové to specielní mufátko několik stroužků
česneku (ne moc, pak z toho pálí žáha) a vmícháme majoránku.

Lahodný a jednoduchý pokrm je hotov a připraven k podávání. Děti to zbožňují a v očích manželek
či přítelkyň se stanete králem kuchařů, proti němuž je nějaký usmolený Jamie Oliver picmochem, kterému
by nesvěřily ani pytlík čaje.

Dobrou chuť! :)
 

159 názorů

Jistěže. Ovšem nejdřív odzátkovat, jinak to vrže mezi zubama.

Tohle mi udělalo velikou radost. Čtivé, humorné a navíc poučné. Jenom nechápu, jak se někdo může podivovat, že se buřtguláš nepřipravuje z buřtů. Svíčková se taky nedělá ze svíček! Ovšem, nesehnal jsem točený salám. Můžu použít lahvový?

Tohle mi udělalo velikou radost. Čtivé, humorné a navíc poučné. Jenom nechápu, jak se někdo může podivovat, že se buřtguláš nepřipravuje z buřtů. Svíčková se taky nedělá ze svíček! Ovšem, nesehnal jsem točený salám. Můžu použít lahvový?

Vyzkoušíme, uvidíme:)

dobrá finta je hrst rýže která to zajímavě zhustí smrt jíšce!

Tragicus
27. 07. 2008
Dát tip
Nemohu nez souhlasit, byt nemyslicim tvorem je o tolik snazsi!

Kolikrát ti mám říkat, že nemáš myslet? Nedělá ti to dobře.

Tragicus
26. 07. 2008
Dát tip
Jo? Ja myslel, ze to maji vrozene...

Ano, i delegovaná varianta je možná, nicméně je nutné použitou maminku vybavit tímto programem.

Tragicus
26. 07. 2008
Dát tip
:] Libi se mi osvetleni casovych intervalu. Osobne neznam mensi casovou jednotku nez jednu cigaretu. Coz je obcas docela na hovno. A jen asi blba otazka, ale tocenak je samecek od tocene zmrzliny? Ja varim burtgulas tak, ze vezmu jednu maminku a postavim ji k plotne. Pote v obcasnych (2-3 piva) intervalech chodim kontrolovat.

Všim. Byl jsem výrazně potěšen:)

stanislav
25. 07. 2008
Dát tip
zas tak se s tim nepytlikuj, mohou tam bejt smolíci, blbý to je dost, tak kutilsky... hehe... doufám, že sis všimnul tý maďarský písničky na úvod, pouštim si to dokolečka... :o))))

Týjo, tak to bude problém... Mám dojem, že to přišlo vniveč za první Velliády. Popatřím po tom.

stanislav
25. 07. 2008
Dát tip
já to vařim podobně, když vařim, ale moc teď nevařim, ale mám jeden jinej dotaz, kdesi jsi psal, že odkazuješ na nějaký sníky ke svýmu vosákovi, ale já tam mám jen čtverečky, nemáš to někde? že bych to tak frk místo smolíků?

A i si ho uvař. Pomice už to zkoušela a nemůže si ho vynachválit:)

stanislav
25. 07. 2008
Dát tip
tento recepis samo sebou použiju... děkuji zaň..

Hurá. :)

včera jsme ho měli k večeři - opravdu stkvostné - prostě musím dát tip :-)

Tak to muselo bejt famózně nechutný.... Brrrrrrrrrrr.

krev
10. 10. 2007
Dát tip
sem mel znamou, ta nemela burty, tak do burtgulase dala tlacenku...tfuj

To jsem rád, že chutnalo :)

Mňamky...:o)) *T*

milujem čítanie receptov!

Já, když už chci nějakou divokost, používám jedině tohle: To je teprv síla...:)

Čertínku, tabasco není pálivá omáčka vhodná do gulůáše - je docela dost kyselá - použij raději přímo čili v oleji - uvidíš to bude hořák

Tož teď už jo :)

Asi jsem na ten newspeak už starej :)

Můj guláš není žádný přechodník, pani!

eowi
03. 05. 2007
Dát tip
To je přechodník, přece!

Oblbn? Jako Obrovsky Brutální Labužnická Bašta Nepřekonatelná?

Prosímtě! Vždyť jsi štíhlá jako proutek! Na tobě hnětýnky nejdou....

eowi
26. 04. 2007
Dát tip
PH: Udelas mi vecer hnetynku? Prosiiim...

Hnětynky, to je krásný slovo! Takový nimravý, jakoby. Vrzni sem recept :)

Baziliška
25. 04. 2007
Dát tip
jasně, že jíme ryby...skoro pořád... pod mý rodný město-překvapivě Vodňany;) spadá lehce přes dvacet rybníků...něco s těma rybama dělat musí:)).. proto jsem taky po zkušenostech s kostmi zapíchnutými v různých oblastech dutiny ústní a krku, z nichž jedna si vyžádala pobyt v nemocnici, za exota, protože rybu pozřu jen z donucení a to ještě musí být před mými zraky vykostěna:)) (netýká se sardinek a grundlí;-)) po krátkém průzkumu můžu potvrdit, že se tu buřtguláš masově nedělá... ale pečou se tu ZELŇÁKY a HNĚTYNKY...nevíte, o co přicházíte:)))))

Grafo: No, voni spíš žerou ryby. To mi připomíná, že mám fajn recept na rybí škvarky... :) Ale dneska si upeču bůček.

Kaprlata! Pro lásku boží!!!

angel_death
25. 04. 2007
Dát tip
:D dekuju, smal jsem se :)

Jezuita
25. 04. 2007
Dát tip
Není zdravej :-)

Jezuita
25. 04. 2007
Dát tip
Co naplat, ať je debata jakkoliv plodná, buřtguláš, který nezačíná slovy:" na mladé šalotce zlehka osmahneme plátek lososa, svíčkové a několik kaprlat", nikoho moc nepotěší:-)

Pravda je, že za pět let v Budějicích jsem na buřtguláš nenarazil, jih mu evidentně nesvědčí. Docela dobrej měli v Teplicích, ale stejně to nebylo ono...

Baziliška
24. 04. 2007
Dát tip
jsem barbar z jihu a nevařím buřtguláš, takže díky za poučení:))) ty kritiky jsou stejně nejlepší:-DDDD

Oldjerry: Ha! Padl jsem do tvých ďábelských tenat, doktore Moriarty!!! :( Zbora: Prdlajs. Esli máš PU/PD, tak si nech otestovat hladinu krevního cukru a taky ledviny. Nejspíš jsi nemocen. Theuška: Neuspokojivé. KDY se pivo lije? A kolik?

Theuška
24. 04. 2007
Dát tip
U nás doma se do toho ještě lije pivo. Jo a ja to teď ve Francii nahradila červeným vinem - taková záplata, když tu nemají pořádné pivko :))

Oldjerry
24. 04. 2007
Dát tip
Pišto - sakra - kdo je hamižnej ? tys mi nechal ostatníma sežrat guláš dřív, než jsem stačil dorazit. Pto mně je gyros východisko z nouze a jen abys neměl radost, jak jsi se mnou vychcal, jsem to navlík opačně...

Zbora
24. 04. 2007
Dát tip
Takže u kuchaře vařícího buřtguláš se předpokládá objemný močový měchýř, neboť průměrný jedinec by si po vypití tolika piv, jak je uvádíš v receptu, musel odskakovat po každých pěti minutách (nebo mít bažanta?)

Bezvěrci!

Pilar
24. 04. 2007
Dát tip
my zahušťujeme chlebem.ne žádnou moukou.pfůůj.

Zboro, každý správný kuchař ví, že k dílu má přistupovat vyčuraný a vykakaný. To je známá věc.

Zbora
24. 04. 2007
Dát tip
Matematický vzorec je hezká věc, ale co když se mi zrovna v okamžiku kdy nastane skutková událost zapnutí čudlíku bude chtít čůrat (nebo nedejbože něco horšího)?

Zbora: Zvol přesný střed mezi tebou zmiňovanými intervaly (delším a kratším) a nemůžeš nic pokazit.

Zbora
24. 04. 2007
Dát tip
Jak konkrétně je dlouhý rozumný interval. Pokud zvolím interval delší, voda mi vystydne, když kratší, vyvaří se mi. Nevím si rady.

dadik
24. 04. 2007
Dát tip
to jistě jsou, ale žerou dobře, to si piš :)

Čertínek: Hrudky se mi nedělaj. Fígl je v tom, nekydnout to tam naráz, ale spíš tak lehce poprašovat a zuřivě míchat. Jináč, dobrej nápad, s tím tabascem, vzykouším. Díky :) Oldjerry: Já věděl, že seš hamižnej! dadik: Nojo, v Brně... Tam sou vůbec divný lidi. Nicméně, Grafáčův návrh na buřtgulášový happening mě zaujal. Kdo je pro?

dadik
24. 04. 2007
Dát tip
brgul s chlebem zásadně, v brně teda...:)

Honzyk
24. 04. 2007
Dát tip
copak sam sobe, ale i mne...a ja pritom skoro nezeru..nejak mne to nebavi...grafous!---tak pro priste!!!DDDD...

Oldjerry
24. 04. 2007
Dát tip
Čertínek - jo - to nemá chybu.... Pišto - chyba - nejsem Tomáš, ale Jarda, krom toho, než se k tobě dostanu, tak to snědí ostatní, co jim nevadí přišmrncnutá paprika... a navíc dneska ? máme kuře a la gyros a tomu asi dám přednost...

Nespálil!!! Stav se někdy na nášup a uvidíš, nevěřící Tomáši! :)

Oldjerry
23. 04. 2007
Dát tip
Pišto - můžu se po něm umlátit - to bylo jen kvůli tomu, že jsi spálil papriku...

Seňorita: Vy už ochutnala? Mňamňala? Áha?

*voda

Senyoryta
23. 04. 2007
Dát tip
Tip!!!! Avi!!!! To je neuvěřitelný! Dokonalý!!!!

Jiko: Jsi věčný rýpal. Pravda je taková, že i vroucí, lehce ochladlá a pak opět k varu donucená vode je stále jen ve výsledku vroucí. Nekomplikuj to.

JiKo
23. 04. 2007
Dát tip
to už je jen ohřívaná voda ne?... no eště že grafo to poměrně jasně vysvětlila:-)

Zbora: Ducati je pochopitelně třeba v rozumných intervalech, to dá rozum.

Oldjerry: Však jo, s tou paprikou. Mám odzkoušeno, že na malinkatém plamínku to dá tu jednu dvě minutky míchání, a pak hned podlít, to tam píšu. A recept na guláš z divočáka uvítám, ovšem pakliže současně dodáš i divočáka. Chodí mi do ordinace leccos, ale že by se zrovna s divočákama netrhly dveře.... :( P.S. Proč bys nejedl buřtguláš? Osvětli.

Zbora
23. 04. 2007
Dát tip
Já do něj ducnu a ona mi ho vyducne zpátky.

Oldjerry
23. 04. 2007
Dát tip
Pišto - tak tohle bych asi nejedl, ale návod je fascinující ... s jedinou výjimkou a to tou, že paprika se nechá pouze rozpustit, nesmí se smažit, hořkne a hnědne - kupodivu zároveň, čili: po vsypání papriky zamíchat a podlít...nicméně - až budeš chtít návod na guláš z divočáka - napíšu ti recepta bez nároku na vděčnost...

Milá konvice! Někde na svém těle máš takové tlačítko, čudlík jakýsi, a když svého páníčka požádáš, aby do něj počas přípravy pokrmu semotamo ducnul, voda v tvých útrobách bude stále připravena k použití.

Zbora
23. 04. 2007
Dát tip
Vysvětli to mojí varné konvici.

Zbora i Jiko: sakramejdlo, chlapi, dá předi rozum, že když si učiním vroucí vodu, tak ji v tom stavu udržuju, dokavad ji nepotřebuju, no ne?

Zbora
23. 04. 2007
Dát tip
Co mám dělat, když mi ta vroucí voda mezitím vychladla?

Králik: Tady se pozná, že jsi v problematice studován! :) Velmi poučná reakce, dík. :) P.S. Já vím, že bych měl číst recept nejdřív celý a nejméně dvakrát, a pak teprve vařit. Ale zvyk je železná košile - býval jsem mladým modelářem, a návody k lepení papírových modelů jsou mi dodnes vzorem pečlivosti a logiky. Tam se nikdy nedočteš "přilepte díl 22 k dílu 23, čímž vznikne uzavřený prostor, kam jste předtím umístili díl 4"... :) Grafoman: Ten vzorec mě ohromil. Nechám vaření a dám se na aplikovanou matematiku! :)

hm, pjekné no jo tož to ono je, ale........ Jak jistě víš ne všechny kuchařky píší ,,kuchaři,, třebas se najde nějaká domácí puťka, co si to přečte někde v časopise, přidá do originál recepru víc soli a pepře a je z toho recpt ,, jablka v županu dle paní Dáši,, nebo se najde nějaká ta stará celebrita Bohdalka npř. a ta pak společně s kozlem něšikulou uvaří řízky se žampiony na přírodno, ale protože v té kuchařce uvádí i svou autobiografickou tvorbu oseká recepty právě od těch informací, které ty začneš řešit až v momentě, kdy potřetí vyleješ spálenou cibuli do hajzlíku, protože o sedm řádků níže jsi se dozvěděl, že jsi tam nedal kmín. Ale zato víš kam Bohdalka jezdí na dovolenou a co si tam nejraději dává. Možná se taky dozvíš co si tam dala a jaký recept si tam odtud odvezla - to máš tak: Bohdalka jde po pláži, včera to přehnala s chlastem a tak se poflakuje podél pomalu se otevírajících restaurací. Nechce aby si místní mysleli, že je to českej vožungr na vejletě, proto si obědná něco k jídlu a k tomu ,,spravovací,, láhev bílého. Jak tak chlastá a jí co si vobědnala rozleží se jí to v hlavě. Po návratu do čech se dohodně s ostatníma herečkama dají se dohromady - ukecaj nějakého vydavatele a hurá psát recepty, ale EJHLE.... Co to sakra bylo v tom jídle na pláýži.... Určitě minimálně litr bílého vína - taky nějaká zelenina (v čechách dáme mrkev a pórek, možnmá aby to bylo exotické avokádo), myslim že tam bylo docela dost mořských plodů (maso z ryb a korýšů) - hop tam zmrazené. A co dál, hm tam to bylo docela husté - dusíme pod poklicí až se víno téměř vydusí. Hm a přilejeme v čechách 12% smetanu - ono se to sice srazí, ale na fotku nacpeme jiné jídlo tomuhle jakš takš podobné. Lidi si to budou kupovat, nám půjdou prachy, lidem po třetí várce vylité do hajzlu dojde že naletěli a dají knihu receptů babičce, která si z ní sice nikdy nic neuvaří, ale přečte si jak se měla Jiřinka na dovolené u moře. Kdybys chtěl nějakou fajn kuchařku - běž do knihkupectví a chtěj ,, Státní normy teplých pokrmů,, (možná by byl lepší antikvariát). Tlustá bychle, ale je to tam psané tak abys tomu rozuměl i ty. Přesto ti dám jednu radu: NEJPRVE SI PŘEČTI CELÝ RECEPT MINIMÁLNĚ DVAKRÁT A PAK HURÁ DO VAŘENÍ. TIPTIPTIPTIPTITPTITPTPTPPTPTPTPTZOTPTIZOTIZPTOIZPT

Jezuita
23. 04. 2007
Dát tip
No, nevim, nevim, na salám z mouky a gumovejch medvídků ještě sypat mouku?Vrazil bych tam asi místo ní lot anglické slaniny - jistota je jistota.

Honzyk
23. 04. 2007
Dát tip
---ojedinele----)

Zuzulinka
23. 04. 2007
Dát tip
já někdy přidávám i mraženou zeleninu, nebo papriku, či rajče...místo brambor...jsou to příjemné obměny a chutná to taky skvěle:-)

JiKo
23. 04. 2007
Dát tip
Mě to není jasný s tou vařící vodou. Když si ji připravím na začátku ještě před dvěma kilama těch brambor, potom ji mám dycky ve chvíli kdy ji chci použít už jenom vlažnou.

nejlepší je něco, co utíká, ale nemyslím psa, spíš to, co se dá (teda vlastně nedá ani moc) chytat... třeba pórková polívka z pytlíku; hlad sice zůstane, ale je to největší bžunda

gr_4you
23. 04. 2007
Dát tip
rozhodně nesouhlasím, fšecko je jinak!

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
tak vidíš a ani jsi nemusel nic prozrazovat :-)

Norsko: Mám svejch starostí dost. Eště tak takovýho nenažrance na krku, to by mi chybělo...

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
... mi netvrď, milý hufnágle že bys mě chtěl krmit ... rozumíš ?

Norsko: Hovnajs. Tam je evidentně teplo furt.

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
vidíš ..., přihořívá

Norsko: Takovej tvrďák nejseš, abys potřeboval obměkčovat....

Grafoman: Souhlas. Jináč, ta tvoje známá je pěkná husa. Bych se s ní přestal kamarádit.

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
od tebe nikdy (ale kdybys byl tady, dal bych se obměkčit)

Norsko: Luk? Luk pod Lovošem? Seš blázen???

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
a v tvé situaci ..., to ti řeknu úplně přesně, co bych dělal zeptal bych se lidí, jestli někde blízko neslyšeli velký hluk

Grafoman: Oloupané dítě, to jsem ještě nezkoušel. To může bejt dobrý! :)

Norsko: Já vim. Nedal by sis něco k jídlu?

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
teď opravdu vážně ... mám hlad, neserte mě :-)

Norsko: Je mi to líto, vážně. Ale choval by ses jinak, v mé situaci???

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
já mám hlad, neserte mě

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
asi se nebudeš divit, milý pišto, ale o tom se mluvilo nejvíc :-)

Však jsem si to taky užil!

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
čekalo se jenom NA TEBE

Norsko: A já si říkal, kam jste se zdejchli....

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
od jídla jsme v už minulé lekci plynule přešli k filosofickým otázkám milý pišto :-)

Norsko: Cože? Ceder: Ani náhodou!

ceder_john
22. 04. 2007
Dát tip
lži

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
HU-RVÍ-NKU ! HU - RVÍ - NKU !! ...

Cedr: Nelži.

Norsko: Tady je špatně slyšet.

ceder_john
22. 04. 2007
Dát tip
kuchař

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
HURVÍNKU ... (Spejbla jsem už poznal před devíti roky) :-)

Ceder: Jsem externí poradec.

Asi najíst, řek bych.

ceder_john
22. 04. 2007
Dát tip
jim děláš šéfa? nebo jim píšeš proslovy?

Norsko: Máničko!

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
co chce ten ceder, milý pišto

Ceder: Mně platí leda spolčení hlupců... :)

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
(... já zas k holiči dojít, nejsem schopen)

To bude tou empatií.

ceder_john
22. 04. 2007
Dát tip
no jen aby v tom nebylo něco jinýho..třeba spolčení výrobců točivého salámu..kolik ti za to platěj, že rodině uzurpuješ buřty?

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
... je zajímavé, pišto, jak si rozumíme takové jakoby vzdálené a rozdílné bytosti

Bodejť. Jsem ostříhanej.

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
tys to nepochopil ... Tebe bych nepoznal

Guláš není Bolek, trdlo.

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
ty sou nejlepší ... :-))) DO POLÉVKY

Norsko: Kurvo laciná!

Norsko: I z hub?

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
a dám taky každýmu kdo de okolo

Ceder: Je to tak. Buřtguláš se dělá z točeňáku, ne z buřtů. Pravděpodobně jde o nějakou krajovou mutaci, evidentně však fungující. Vyzkoušel jsem i buřty, ale není to ONO.

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
já třeba, milý hufnágle, buřtguláš vařím z čehokoliv

Finsko: Houbelec. Se stav zejtra s ešusem, dostaneš nášup, srabe. :)

ceder_john
22. 04. 2007
Dát tip
ještě jedna technická: zdá se mi to nebo v tom guláši opravdu není žádný buřt?

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
pražák ..., je ten hufnágl dělá všecko proto, aby mohl nedat :-)

A vůbec, je to DISKUSE, tak diskutujme. Jak VY vaříte buřtguláš?

Ceder: To je specielní jíška, moulo. Však si to zkus. Jináč to nefunguje :))) Norsko: Nic jsem neslyšel.

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
... začínám mít opravdu hlad !

ceder_john
22. 04. 2007
Dát tip
chlapi kuchařky nepotřebujou..a to jak děláš jíšku je tragický voe..

Recept na expresní svíčkovou mám od Zbory, domluvím se s ním a též zveřejním:)

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
svíčková ... by byla lepší, milý pozorovateli :-)

pozorovatel
22. 04. 2007
Dát tip
ještě teď se olizuju

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
bych se hambou propad :-)

Fjordy: Neřeknu. Slibuju! Pupitel: Myslíš psa na hniličku?

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
ale nikde jinde už to prosím pišto neříkej, ano?

pozorovatel
22. 04. 2007
Dát tip
kdybys radši připsal ten recept na psa

Fouckault
22. 04. 2007
Dát tip
:-) většinou se zaseknu u toho piva

Nečti. Budeš mít hlad.

Norsko
22. 04. 2007
Dát tip
mám hlad když to čtu teda nečtu

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru